دور دوم آموزش کارکنان کشتارگاهها در استان کهگیلویه و بویراحمد در ارتباط با تب کریمه- کنگو
به منظور حفظ سلامت فرآوردهها و پیشگیری از ابتلا به بیماریهای مشترک، در این کلاسها بر استفاده پرسنل مرتبط با دام از لوازم بهداشتی و پیشگیری کننده از بیماری از جمله لباس کار، چکمه، دستکش، کلاه، عینک و ماسک تأکید میشود.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد، دکتر امید جمشیدی، معاون سلامت گفته است در راستای سیاستهای کنترلی و پیشگیری از بیماری تب کریمه- کنگو و با توجه به در خطر بودن صنف قصابان و کارکنان شاغل در کشتارگاهها، مرحله دوم طرح آموزش قصابان، سلاخان و کارکنان شاغل در کشتارگاههای دام استان در ادارات دامپزشکی شهرستانهای 8 گانه استان آغاز شده است؛ در این دورهها علاوه بر یادآوری دستورالعملهای سازمان دامپزشکی، موارد بهداشتی در کشتارگاه از جمله بهداشت حمل و نقل دام زنده و دام کشتاری، نگهداری لاشه در پیشسرد بهمدت 24 ساعت و سایر موارد مرتبط با گوشت قرمز، در خصوص مشخصات و عامل بیماری تب خونریزی دهنده کریمه- کنگو(CCHF) راههای انتقال، چرخه، علائم و نحوه پیشگیری از این بیماری آموزش داده میشود.
دکتر جمشیدی با اشاره به این که بهداشت و سلامت فرآوردههای خام دامی مانند گوشت قرمز، به سلامت افرادی که در کشتارگاه کار میکنند بستگی دارد گفته است به منظور حفظ سلامت فرآوردهها و پیشگیری از ابتلا به بیماریهای مشترک، در این کلاسها بر استفاده پرسنل مرتبط با دام از لوازم بهداشتی و پیشگیری کننده از بیماری از جمله لباس کار، چکمه، دستکش، کلاه، عینک و ماسک تأکید میشود.
کلیه امور مربوط به تولید، نحوه حمل و نقل بهداشتی دام زنده پس از صدور مجوز حمل بهداشتی- قرنطینهای دامپزشکی از دامداری تا کشتارگاه، مراحل کشتار دام، استحصال گوشت قرمز و حمل و نقل آن از مبدأ کشتارگاه تا قصابیها و مراکز فرآوری و توزیع گوشت قرمز توسط خودروهای سردخانه دار و سایر موارد مرتبط با موضوع، بهصورت مستمر توسط کارشناسان دامپزشکی، تحت کنترل و نظارت قرار میگیرد.
Leave a Comments