سالمسازی کود در واحدهای صنعتی پرورش طیور ضروری است
کود حاصل از پرورش طیور از عوامل تهدید کننده سلامت انسان، طیور و محیط زیست به شمار میرود و میتواند از مهمترین فاکتورهای انتشار عوامل بیماریزا باشد.
دکتر پری کرمی، رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای طیور دامپزشکی استان گلستان گفته است: طبق دستورالعمل ابلاغی سازمان دامپزشکی کشور، تمام واحدهای طیور صنعتی در استان ملزم به اجرای روند سالم سازی کود با نظارت مسئول فنی بهداشتی فارم هستند.
کود حاصل از پرورش طیور از عوامل تهدید کننده سلامت انسان، طیور و محیط زیست به شمار میرود و میتواند از مهمترین فاکتورهای انتشار عوامل بیماریزا باشد.
منظور از کود مرغی، مجموعه ترشحات تنفسی، ادرار و مدفوع دفع شده در بستر مرغداریهاست که به منظور سالم سازی یا عقیم سازی، قبل از بارگیری در محلی مناسب انباشته و با پلاستیک و لایهای از خاک پوشانده میشود.
پس از یک دوره پنج یا شش روزه، طی فرایند تخمیری و شیمیایی که در کود انجام میشود حرارت آن به ۵۵ درجه میرسد و همین تغییرات منجر به از بین رفتن بسیاری از عوامل بیماریزا میشود.
در تمام واحدهای صنعتی، برخورد صحیح با کود و سالم سازی آن در در پایان دوره، تأثیر بسزایی در کاهش بار میکروبی و ویروسی دارد و در نهایت، انتقال کود هم با امنیت بیشتری انجام خواهد شد.
به منظور حصول اطمینان از عدم انتقال عامل بیماری در گلههای واجد بیماری و تلفات غیر متعارف، سالم سازی کود با نظارت مستقیم کارشناسان دولتی ادارات دامپزشکی شهرستانها انجام میشود.
دکتر کرمی در پایان افزوده است هدف از این مهم، جلوگیری از انتشار بیماریهای مشترک میان انسان و دام و همچنین بیماریهای مربوط به مزارع پرورش طیور و آلودگیهای زیست محیطی است. رهاسازی کود مرغی در منطقه قبل از سالمسازی آن میتواند خسارتهای جبران ناپذیری را به جامعه انسانی و صنعت طیور وارد کند.
Leave a Comments