ضرورت تزریق واکسن بیماری تب برفکی
تب برفکی بیماری ویروسی با سویههای مختلف است که با علائم دهانی و گاه لنگش و زخم در پاها نمایان میشود. این بیماری از نظر اقتصادی یکی از موانع اصلی در تأمین بهداشت و تولید دام و فرآوردههای خام دامی است.
با توجه به این که واکسن تب برفکی ایمنی دائمی در دام ایجاد نمیکند، بر اساس نوع واکسن مصرفی نیاز است که هر 4 تا 6 ماه، واکسیناسیون یادآور در دامداری صورت گیرد.
بیماری تب برفکی درمان خاصی ندارد؛ بنابراین لازمه پیشگیری از این بیماری، واکسیناسیون، رعایت بهداشت دام و جایگاه نگهداری آن، جلوگیری از نقل و انتقال دام بیمار و قرنطینه کردن حیوانات مبتلاست.
با توجه به سرما دوست بودن ویروس تب برفکی، احتمال ابتلا و تلفات ناشی از این بیماری در دام در فصل پاییز و زمستان زیاد است؛ بنابراین دامداران بایستی هر چه سریعتر برای تزریق واکسن تب برفکی در دام سبک و سنگین اقدام کنند.
در این زمینه دکتر رضا اسدی مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی سازمان دامپزشکی گفته است استانها به دو گروه تقسیم بندی شدهاند و زمان اجرای فاز یک و دو واکسیناسیون تب برفکی در دام سبک و سنگین در دو منطقه کشور متفاوت در نظر گرفته شده است.
وی افزوده است فاز یک واکسیناسیون سرتاسری علیه بیماری تب برفکی در ۱۵ استان کشور بهطور همزمان از تاریخ 31 مرداد تا ۳۰ مهرماه ادامه خواهد داشت. در این برنامه دامهای سنگین و سبک روستایی و عشایری بهصورت رایگان با استفاده از گروههای واکسیناسیون دولتی و بخش خصوصی نسبت به این بیماری ایمن میشوند.
به منظور همسان سازی ایمنی در دامداریهای صنعتی و غیر صنعتی، انجام واکسیناسیون همزمان در دامداریهای صنعتی نیز ضروری اعلام شده است که بر این اساس دامداریهای صنعتی باید با استفاده از توان خود نسبت به واکسیناسیون دامها اقدام کنند.
دکتر اسدی خاطر نشان کرده است که برنامهریزی فعلی کنترل و پیشگیری از بیماری تب برفکی به شکلی عملیاتی شده است که از ایجاد رخدادهای ناگهانی در طول سال جلوگیری شود.
تنظیم و ویرایش: پرتال آموزش و ترویج سازمان دامپزشکی کشور
منابع: - پرتال اداره کل دامپزشکی استان خراسان رضوی به نقل از دکتر حامد شمس، رئیس شبکه دامپزشکی قوچان
- پرتال دفتر بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی، سازمان دامپزشکی کشور
Leave a Comments