تلفن: 021-88953400-3
ایمیل: info@ivo.ir
کد پستی: 1431684965
  • 1399/04/17 - 11:45
  • تعداد بازدید: 3122
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

ضرورت رعایت ضوابط بهداشتی معدوم سازی تلفات مرغداری‌ها

مدیریت نامناسب تلفات گله، عامل مهم اشاعه‌ی بیماری‌هاست

رئیس اداره دامپزشکی شهرستان قزوین با اشاره به این موضوع که مدیریت نامناسب تلفات گله به دلیل بیماری‌های عفونی و غیر عفونی، یک فاکتور مهم در شکست سد امنیت زیستی در منطقه و اشاعه بیماری‌هاست، گفت: لاشه‌های طیور موجود در سالن‌ها بنا بر وضعیت سلامتی گله دست کم 2 تا 3 نوبت در روز باید جمع آوری شود.

دکتر مهدی جلوخانی افزود: تلفات جمع آوری شده باید به خارج از سالن هدایت و برای در امان ماندن از هجوم حشره‌ها و جوندگان، به صورت موقت در سطل‌های پلاستیکی درپوش‌دار به همراه ماده ضدعفونی نگهداری شوند. پخش کردن لاشه‌ها در محوطه و محیط اطراف مزرعه موجب اشاعه آلودگی و انتقال آن به پرندگان و حیوانات وحشی و بقای آن در محیط و منطقه می‌شود. همچنین از لاشه طیور تلف شده برای تغذیه حیوانات خانگی و سگ در مزرعه نباید استفاده شود.

جلوخانی ادامه داد: عمل معدوم سازی لاشه‌ها با استفاده از چاه تلفات که کف آن آهک پاشی شده و یا کوره لاشه سوز توصیه می‌شود به‌طوری که هر روز پس از ریختن لاشه‌ها در چاه تلفات باید مقدار کافی آب آهک و سایر مواد ضدعفونی کننده در چاه ریخته شود.

جلوخانی در پایان گفت: با توجه به این که شیوع بیماری‌ها علاوه بر به بار آوردن خسارات عمده برای مرغداران، آنان را در عرصه رقابت نیز ضعیف می‌سازد، لازم است با به کارگیری ضوابط امنیت زیستی از جمله مقررات بهداشتی و مدیریتی معدوم سازی لاشه‌ها گامی مهم در جهت پیشرفت صنعت مرغداری برداشته شود.

  • گروه خبری: آموزش و ترویج
  • کد خبر : 253579
کلمات کلیدی
لینک کوتاه