نحوه نگهداری و مصرف گوشت منجمد
مهمترین و اصلیترین روش نگهداری طولانی مدت گوشت، "انجماد" است که به وسیله تونلهای انجماد در واحد خاص و بسته بندی تحت نظر دامپزشکی امکان پذیر خواهد بود. انجماد اصولی در این واحدها اجازه میدهد که گوشت در دمای انجماد تعریف شده حتی تا یک سال نگهداری شود.
دکتر حامد شمس، رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان درگز در این رابطه گفته است گوشت، ماده غذایی است که خیلی زود آلوده و فاسد میشود و اگر در هر کدام از مراحل تولید، کشتار، بسته بندی، فروش، نگهداری و مصرف، بهداشت گوشت رعایت نشود، موجب بیماری و مسمومیت در انسان میشود؛ به عنوان مثال، نوسان دمای انجماد در گوشتهای یخ زده، امکان رشد میکروارگانیسمها در گوشت را افزایش میدهد و در نتیجه امکان فساد گوشت را بالا میبرد.
دکتر شمس در مورد روش نگهداری و مصرف گوشت منجمد، توصیههای را به شرح زیر بیان داشته است:
- گوشتی که از انجماد خارج شده است بسیار زودتر از گوشت معمولی فاسد میشود؛ بنابراین فوری باید مصرف شود.
- هرگز گوشتی را که از انجماد خارج شده است برای نگهداری بیشتر مجدداً منجمد نکنید؛ چون علاوه بر این که خیلی زودتر فاسد میشود، فاقد ارزش غذائی لازم خواهد بود.
- گوشت منجمد چرخ شده بهسرعت خراب میشود و ارزش غذائی خود را از دست میدهد؛ بنابراین باید فوری مصرف شود.
- خروج گوشت از حالت انجماد باید به کندی صورت گیرد؛ قرار دادن گوشتهای منجمد در یخچالهای خانگی با دمای 2 تا 4 درجه سانتیگراد بهترین روش برای دیفراست یا یخزدایی آن است.
بسته بندی و انجماد گوشت در کارخانههای مجهز و پیشرفته، تحت نظارت متخصصین دامپزشکی با رعایت همه موازین فنی و بهداشتی صورت میگیرد.
شایان ذکر است که هنگام خرید گوشت چرخ کرده منجمد، لازم است به طبیعی بودن رنگ گوشت، وجود آرم سازمان دامپزشکی، سالم بودن بسته بندی، و تاریخ تولید و انقضا توجه شود.
Leave a Comments