تلفن: 021-88953400-3
ایمیل: info@ivo.ir
کد پستی: 1431684965
  • 1401/02/19 - 13:55
  • تعداد بازدید: 443
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

نخستین مورد انسانی آلودگی به ویروس آنفلوانزای H3N8 از چین گزارش شد.

این عفونت در تاریخ 5 آوریل ۲۰۲۲ در یک پسر بچه 4 ساله از بخش مرکزی استان هنان چین مشاهده شد که همراه با تب و دیگر علائم بیماری بوده است. گزارش‌ها حاکی از آن است که این پسربچه در تماس با ماکیان و کلاغ‌های موجود در خانه‌اش بوده است.

مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری‌های طیور سازمان دامپزشکی کشور اعلام کرد: مقامات بهداشتی چین اولین مورد آلودگی انسان با سویه H3N8 ویروس آنفلوانزای پرندگان را گزارش کردند، اما خطر شیوع آن در بین مردم کم است.

به گزارش روابط‌عمومی سازمان دامپزشکی کشور، دکتر مقدس مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری‌های طیور این سازمان با استناد به گزارش منتشر شده در خصوص جزئیات آلودگی رخ داده اعلام کرد: این عفونت در تاریخ 5 آوریل ۲۰۲۲ در یک پسر بچه 4 ساله از بخش مرکزی استان هنان چین مشاهده شده که همراه با تب و دیگر علائم بیماری بوده است. گزارش‌ها حاکی از آن است که این پسربچه در تماس با ماکیان و کلاغ‌های موجود در خانه‌اش بوده است.

وی افزود: مشاهده این سویه ویروس در اسب‌ها، سگ‌ها و حتی در فوک‌ها معمول بوده است؛ اما موارد انسانی آن تا به حال مشاهده نشده بود. این سویه حاصل جهش ویروس است و ژن‌هایی از ویروس‌های جدا شده از ماکیان اهلی و پرندگان وحشی در آن مشاهده شده است. شناسایی این ویروس، ضرورت انجام مراقبت‌های شدیدی را ایجاب می‌کند تا از بروز پاندمی‌های احتمالی نگران کننده مانند آنچه که در سال 1889 تحت عنوان آنفلوانزای روسی اتفاق افتاد، جلوگیری شود.

مقدس اظهار کرد: جمعیت عظیم پرندگان مزرعه و پرندگان وحشی در کشور چین، زمینه مناسبی را برای مخلوط شدن و جهش ژنی ویروس‌های آنفلوانزای پرندگان فراهم می سازد و موارد انسانی که گهگاه درگیر می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شوند افرادی هستند که با این پرندگان سروکار دارند. کشور چین در سال گذشته اولین مورد آلودگی انسانی به ویروس H10N3 را نیز گزارش داد.

مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری‌های طیور سازمان دامپزشکی خاطرنشان کرد: ویروس H3N8 هنوز توانایی ایجاد عفونت مؤثر در انسان را ندارد و خطر انتشار وسیع آن کم است. هر چند، عفونت‌های نادر در انسان‌ها می‌توانند کم کم منجر به سازگاری ویروس شوند؛ که این امر به‌طور بالقوه به این ویروس اجازه می‌دهد در بین پستانداران راحت‌تر انتشار یابد.

وی افزود: این ضرورت وجود دارد که ما همیشه نسبت به سرریز ویروس‌ها از جمعیت‌های حیوانی به انسان‌ها نگران و حساس باشیم.

 

  • گروه خبری: آموزش و ترویج
  • کد خبر : 285886
کلمات کلیدی
tehrani تهرانی

tehrani تهرانی

نظرات

Comments Counts : 0

Leave a Comments

لینک کوتاه