اجرای طرح پایش مالاشیت گرین در مزارع پرورشی ماهییان سرد آبی در استان آذربایجان غربی
نظارت مستمردامپزشکی استان آذربایجان غربی بر تولید بهداشتی مزارع پرورش ماهی
ه گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان آذربایجان غربی ، دکتر سید غلامرضا ملکی معاون سلامت دامپزشکی استان با اعلام این مطلب گفت : : مالاشیت گرین یک ماده غیر مجاز در صنعت آبزی پروری است که وجود مقادیری از این ماده در گوشت ماهی موجب سرطانزایی وعوارض تنفسی می شود.
وی گفت: به منظور نظارت بهداشتی در مزارع پرورش ماهی ، علاوه بر بازدیدهای مستمر در طول سال از کلیه مزارع پرورش ماهی ، اعم از گرم آبی و سردآبی و زینتی ، انجام آزمایشات ویروسی و باکتریائی ، کنترل پارامترهای فیزیکو شیمیائی آب ، نظارت بر تجویز دارو از طریق مسئولین فنی بهداشتی مزارع و رعایت مدت زمان پرهیز از مصرف آن جهت پیشگیری و کنترل بیماریهای آبزیان و ارائه محصولی سالم جهت سفره غذائی خانوار سالانه پایش باقیمانده سم مالاشیت گرین که از جهات زیست محیطی و ماندگاری در بافت ماهی خطر ناک است از کلیه مزارع تکثیر و پرورش ماهیان سرد آبی استان انجام میگردد
دکتر ملکی گفت : دسترسی به منابع پروتئینی سالم از حقوق شهروندان می باشد و از آنجائیکه یکی از مخاطرات موجود در رابطه با سلامت آبزیان استفاده از ماده غیر مجاز مالاشیت گرین میباشد ، اداره کل دامپزشکی با نظارت و نمونه برداریهای منظم و دوره ای اقدام به آزمایش و بررسی مصرف یا عدم مصرف این ماده در دوره پروش می نماید.
وی گفت: برابر پایش های انجام شده و نمونه برداریهای صورت گرفته در قالب طرح تضمین کیفیت بهداشتی فرآورده های خام دامی در سطح استان آذربایجان غربی از تمامی واحدهای تکثیر و پرورش ماهییان سرد آبی نشاندهنده این امر است که ماده مالاشیت گرین در این واحد ها مصرف نمی گردد و در کلیه آزمایشات انجام شده و بر روی نمونه ها ی اخذ شده از واحد های موصوف مالاشیت گرین استفاده نگردیده است .
وی همچنین گفت : در راستای ممنوعیت مصرف این ماده تحت عنوان ضدعفونی کننده وآگاهی بخشی اقداماتی همچون کارگاههای آموزشی برای آبزی پروران، نیز توسط اداره کل دامپزشکی استان برگزار می گردد .
مالاشیت گرین چیست ؟ مالاشیت گرین برای پرورش ماهی سردابی یا همان قزلآلا استفاده میشود. این ماده سم ضد قارچ است که برای پاکسازی استخر و محیط پرورش ماهیها استفاده میشود. این ماده شیمیایی روی بافت ماهی باقی میماند و حتی با پختن هم از بین نمیرود. درعین حال این ماده مدتهای طولانی در منابع آبی باقی میماند.
Leave a Comments