• 1398/03/04 - 10:49
  • تعداد بازدید: 395
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
مدیرکل دامپزشکی استان سمنان:

بیماری آنفلونزای فوق حاد پرندگان در استان مشاهده نشد/ فعالیت 34 واحد صنعتی تخم گذار در استان سمنان

مدیرکل دامپزشکی استان سمنان گفت: در 6 ماه گذشته براساس برنامه های مراقبتی، هیچ گونه کانون بیماری منجر به تلفات در واحد های صنعتی تخم گذار شناسایی نشده است.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان سمنان، دکتر حمیدرضا حسینی مدیرکل دامپزشکی استان سمنان در گفت و گو با خبرنگار مرآت، در خصوص آنفلونزای فوق حاد پرندگان گفت: آنفلونزای فوق حاد پرندگان یک بیماری ویروسی است، که درصد همه گیری و تلفات آن در بین پرندگان بسیار بالا می باشد.

مدیرکل دامپزشکی استان با اشاره به اینکه آنفلونزای فوق حاد پرندگان بیماری تنفسی است و اندام های تنفسی را درگیر می کند، افزود: ریزش اشک، سینوزیت، سیاه شدن قسمت‌های بدون پر مانند تاج و ریش، تورم سر و صورت، ژولیدگی پرها، اسهال، قرمزی پاها از علائم این آنفولانزا است.

حسینی با بیان اینکه پرندگان آزاد پرواز بیشتر حامل و درگیر این بیماری هستند، مطرح کرد: پرندگان آزاد پرواز در فصل مهاجرت به مناطق گرمسیر، این بیماری را به پرندگان بومی انتقال می دهند.

وی در ادامه افزود: ریسک انتقال ویروس ار طیور بومی به انسان بسیار بالاست چرا که دو گروه سنی اطفال و میانسال در اثر تماس با پرندگان به این بیماری دچار می شوند.

 مدیرکل دامپزشکی استان با اشاره به اینکه 34 واحد صنعتی طیور تخم گذار با ظرفیت 2 میلیون و 100 هزار قطعه طیور در سطح استان مشغول به فعالیت هستند، عنوان کرد: برنامه های پایش و مراقبت ویژه ای برای تمامی طیور به خصوص طیور تخم گذار انجام می شود.

حسینی با بیان اینکه طیور بومی در روستاهای سطح استان به صورت دوره ای پایش سرمی می شوند، گفت: هر گونه تلفات غیرعادی در طیور بومی بررسی شده تا  ریسک مبتلا به آنفلوانزا در پرندگان وجود نداشته باشد.

وی  با اشاره به اینکه با انجام دادن مراحل مراقبتی برای طیور تا کنون هیچ کانون بیماری مشاهده نشده است، گفت: در 6 ماه گذشته براساس برنامه های مراقبتی فعال و غیر فعال، هیچ گونه کانون بیماری منجر به تلفات در واحد های صنعتی گوشتی و تخم گذار، شناسایی نشده است.

مدیرکل دامپزشکی استان به راهکارهای پیشگیری از ریسک بروز بیماری ها اشاره و عنوان کرد: آموزش مرغداران برای جلوگیری بیماری به مرغداری ها، واکسیانیسون کردن رایگان مرغداری، ضدعفونی کردن قفسه های مرغداری و  خودروهای حامل طیور، فرایند سالم سازی کودها و...از جمله این موارد می باشد.

حسینی در ادامه افزود: شهروندان در صورت مشاهده هرگونه حیوانات دچار بیماری و یا تلف شده به سامانه 1512 گزارش دهند.

  • گروه خبری: اخبار استان
  • کد خبر : 132789
کلمات کلیدی

نظرات

Comments Counts : 0

Leave a Comments

لینک کوتاه