• 1400/07/14 - 14:34
  • تعداد بازدید: 705
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
رئیس سازمان دامپزشکی کشور به مناسبت روز ملی دامپزشکی اعلام کرد:

تشریح سرفصل دستاوردهای تاریخی دامپزشکی برای خبرنگاران

رئیس سازمان دامپزشکی کشور در نشست خبری به مناسبت 14 مهر روز ملی دامپزشکی ضمن اعلام اهم اقدامات انجام شده پرسش‌های خبرنگاران درخصوص مواردی مانند علت اصلی تلفات فوک‌های خزری و ... را پاسخ داد

به گزارش روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور، دکتر «علی‌صفر ماکنعلی» رئیس این سازمان، صبح امروز چهارشنبه 14 مهر 1400 با بیان اینکه بیماری «تب برفکی» یکی از بیماری‌های مهم و فرامرزی ویروسی است که مدیریت و مهار آن به تنهایی از سوی یک کشور امکان‌پذیر نیست افزود: رکورد کاهش این بیماری پس از 40 سال در قالب یک برنامه حرفه‌ای و کلاسیک که بخشی از آن به صورت برنامه «اجرای اقدام به روش آماده باش» برای نخستین بار در تاریخ ایران اجرا شده است، شکسته شد.

ماکنعلی تاکید کرد: امروز برخلاف گذشته که در کمیت و کیفیت واکسن تب برفکی مشکل وجود داشت، مشکلی در این خصوص نیست.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور در خصوص واکسن بیماری «طاعون نشخوارکنندگان کوچک» نیز افزود: در شرایط سخت تحریم تولید این واکسن وارداتی افزایش یافت و تعداد کانون بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک از 3 رقمی به تک رقمی رسیده و هدفگذاری این سازمان تا سال 2030 ریشه‌کنی این بیماری است.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور در ادامه به تلفات گسترده مرغ مادر و تخمگذار در سال 96 به دلیل شیوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان اشاره کرد و افزود: در آن سال 26 میلیون و 200 هزار قطعه مرغ تخمگذار و یک میلیون قطعه مرغ مادر گوشتی به دلیل آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان معدوم شد؛ اما با اجرای برنامه ملی مقابله با آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در 4 نسخه متفاوت، این بیماری مهار و موارد آن با وجود پیگیری و تلفات شدید در کشورهای مختلف به شدت کاهش پیدا کرد.

ماکنعلی در ادامه با اشاره به کاهش محسوس بیماری تب مالت در کشور گفت: در حالی که در گذشته 20 میلیون دوز واکسن به گوسفندان زده می‌شد و ماندگاری آن هم حداکثر 4 ماه بود اعلام کرد: بر اساس برنامه‌هایی که با کمک موسسه رازی انجام شده است، واکسنی با استانداردهای بین‌المللی با عمر ماندگاری یک ساله تولید شده است.

ماکنعلی یکی دیگر از دستاوردهای سازمان دامپزشکی کشور را مدیریت بهداشتی زنبورستان‌های ایران ذکر و خاطرنشان کرد: نظارت بهداشتی بر یک میلیون کندوی زنبورعسل در کشور از طریق ادارات کل دامپزشکی در استان‌ها از جمله خدمات قابل توجهی است که نقش مهمی در تولید سالانه 90 هزار تن عسل تولیدی در کشور دارد. ضمن اینکه بر اساس برنامه PPR برای عسل این امکان برای صادرات گسترده عسل ایران به اوراسیا و اتحادیه اروپا فراهم خواهد شد.

لازم به ذکر است در بخش دوم این نشست، خبرنگاران رسانه‌های تخصصی دامپزشکی و همچنین خبرگزاری‌های حاضر در این نشست پرسش‌های خود را در خصوص رویدادهای روز دامپزشکی مطرح کردند و رئیس سازمان دامپزشکی کشور به آنها پاسخ داد.

ماکنعلی در خصوص پرسش یکی از خبرنگاران هم در رابطه با علت اصلی مرگ فوک‌های خزری اظهار کرد: یکی از اقدامات بسیار شاخص ما طرح جامع «اقدام متعاقب رخدادهای بهداشتی در حیات وحش» در مواردی مانند رخداد میانکاله در سال‌های 98 و 99 است. پیرو همین طرح در مورد فوک‌های خزری نیز در قالب همکاری مشترک با سازمان محیط زیست نیروهایی به استان‌های همجوار با دریای خزر اعزام شده و کمیته‌هایی در ادارات کل دامپزشکی استان‌های مازندران و گلستان در کنار تیمهای ویژه با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست در حال کار روی آن هستند.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور با اعلام اینکه هنوز عامل اصلی شناسایی نشده است و تلفات در حیات وحش نیاز به بررسی همه جانبه دارد تصریح کرد: از آنجا که با یک نمونه نمی‌توان قضاوت کرد و عوامل محیطی و تغییرات در اکوسیستم نیز می‌تواند موثر بوده باشد نتایج ظرف یک یا دو هفته آینده با کمک از مراجع بین اللملی اعلام خواهد شد.

  • گروه خبری: اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 277601
کلمات کلیدی
حامد فاضلی

حامد فاضلی

تصاویر

نظرات

Comments Counts : 0

Leave a Comments

لینک کوتاه