• 1400/07/12 - 15:56
  • تعداد بازدید: 849
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
رئیس سازمان دامپزشکی کشور در اجلاس مدیران استانی اعلام کرد:

تشریح گوشه‌ای از اقدامات مهم سازمان دامپزشکی در خدمت به تولید و بهداشت عمومی

رئیس سازمان دامپزشکی کشور در اجلاس مدیران ادارات کل دامپزشکی و مسئولان دفاتر نمایندگی ولی‌فقیه در استان‌ها به تشریح تعدادی از 192 اقدام مهم سازمان دامپزشکی از سال 96 به این سو پرداخت.

به گزارش روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور، دکتر «علی‌صفر ماکنعلی» رئیس این سازمان روز یکشنبه 11 مهر 1400 در اجلاس ویدیوکنفرانسی مدیران ادارات کل دامپزشکی و مسئولان دفاتر نمایندگی ولی فقیه در استان‌ها که با حضور حجت الاسلام ربانی نماینده ولی‌فقیه در وزارت جهادکشاورزی و مدیران ستادی این سازمان برگزار شد؛ به بیان بخشی از اقدامات انجام شده در سالهای اخیر پرداخت.
ماکنعلی با بیان اینکه بیماری «تب برفکی» یکی از بیماری‌های مهم و فرامرزی ویروسی است که مدیریت و مهار آن به تنهایی از سوی یک کشور امکان‌پذیر نیست افزود: تا سال 96 وزارت جهادکشاورزی و سازمان دامپزشکی کشور بارها توسط دستگاههای ذیربط نظارتی مورد سوال قرار می‌گرفتند، اما در نهایت در قالب یک برنامه حرفه‌ای و کلاسیک که بخشی از آن به صورت برنامه «اجرای اقدام به روش آماده باش» برای نخستین بار در تاریخ ایران اجرا شد، رکورد 40 ساله کاهش این بیماری شکسته شد. 
ماکنعلی تاکید کرد: امروز برخلاف گذشته که در کمیت و کیفیت واکسن تب برفکی مشکل وجود داشت، مشکلی در این خصوص نیست و پیرو شرایط فراهم شده از سوی این سازمان در دامداریها محصولات لبنی ایران به بازارهای منطقه صادر می‌شود.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور افزود: این سازمان در مدیریت یک سال اخیر کاری کرده است که دغدغه تولید مازاد واکسن در کشور ایجاد شده و امیدواریم در آینده نزدیک واکسن ایران به کشورهای منطقه صادر شود.
ماکنعلی در خصوص واکسن بیماری «طاعون نشخوارکنندگان کوچک» نیز افزود: بر اساس مناقصه 2 ماه پیش، دولت هر دوز را 465 تومان خریداری کرد، در حالی که پیش از این با دلار 3 تا 4 هزار تومان این واکسن 780 تومان خریداری می‌شد! به گفته وی نکته قابل توجه اینجاست که در شرایط سخت تحریم تولید این واکسن وارداتی افزایش یافت و تعداد کانون بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک از 3 رقمی به تک رقمی رسیده و هدفگذاری این سازمان برای 10 سال آینده ریشه کنی این بیماری است. 
رئیس سازمان دامپزشکی کشور در ادامه به تلفات گسترده مرغ مادر و تخمگذار در سال 96 به دلیل شیوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان اشاره کرد و افزود: در آن سال 26 میلیون و 200 هزار قطعه مرغ تخمگذار و یک میلیون قطعه مرغ مادر گوشتی به دلیل آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان معدوم شد؛ اما با اجرای برنامه ملی مقابله با آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در 4 نسخه متفاوت، این بیماری مهار و موارد آن با وجود پیگیری و تلفات شدید در کشورهای مختلف به شدت کاهش پیدا کرد.
ماکنعلی با بیان اینکه برای اولین بار بذر واکسن و آنتی ژن رصد و پایش آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در این دوره تولید شد افزود: یکی دیگر از اقدامات بسیار موثر طراحی، تدوین و ابلاغ برنامه ملی کاهش سالمونلا بود که میزان آلودگی از 35 درصد در مزارع مرغ مادر گوشتی ایران در سال 96 به کمتر از 5 درصد در 1400 کاهش یافته است.
ماکنعلی با بیان اینکه سالمونلا از عوامل خسارت‌آفرین به کاهش تولید است افزود: کاهش محسوس سالمونلا در واحدهای پرورش طیور نقش مهمی در کاهش مصرف آنتی‌بیوتیک در صنعت طیور ایران خواهد داشت.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور در ادامه با بیان اینکه از دیگر اقدامات مهم این سازمان این است که امسال برای اولین بار با اقدامات بهداشتی دامپزشکی و همت پرورش دهندگان میگو، وزن میگوهای برداشتی به 24 تا 25 گرم رسیده است افزود: این در حالی است که پیش از این وزن برداشت میگو بسیار کمتر از این مقدار بوده و میگوها از افزایش وزن قابل توجهی برخوردار شده اند.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور با بیان اینکه در حوزه نظارت بر بهداشت عمومی 8 میلیون تن شیرخام از دامداری‌های صنعتی، بیش از 2 میلیون تن گوشت مرغ؛ 1.2 میلیارد قطعه مرغ گوشتی، بیش از 600 هزار تن گوشت قرمز و بیش از یک میلیون تن تخم‌مرغ ( 3050 تن در روز) توسط این سازمان نظارت بهداشتی می‌شود افزود: اعمال نظارت بهداشتی این سازمان در سطح واحدهای پرورشی، کشتارگاهها و مراکز عرضه، موجب دسترسی مردم به فراورده خام دامی بهداشتی می‌شود.
ماکنعلی در ادامه با اشاره به کاهش محسوس بیماری تب مالت در کشور گفت: در حالی که در گذشته 20 میلیون دوز واکسن به گوسفندان زده می‌شد و ماندگاری آن هم حداکثر 4 ماه بود اعلام کرد: بر اساس برنامه‌هایی که با کمک موسسه رازی انجام شده است، واکسنی با استانداردهای بین‌المللی با عمر ماندگاری یک ساله تولید شده است.
ماکنعلی یکی دیگر از دستاوردهای سازمان دامپزشکی کشور را مدیریت بهداشتی زنبورستان‌های ایران ذکر و خاطرنشان کرد: نظارت بهداشتی بر یک میلیون کندوی زنبورعسل در کشور از طریق ادارات کل دامپزشکی در استانها از جمله خدمات قابل توجهی است که نقش مهمی در تولید سالانه 90 هزار تن عسل تولیدی در کشور دارد.
مراسم بزرگداشت هفته دامپزشکی در روز یکشنبه 11 مهر 1400 به صورت اجلاس ویدیوکنفرانس با حضور مدیران استانی و مسئولان دفاتر نمایندگی ولی فقیه در استان‌ها و پرسنل این سازمان که بصورت آنلاین شاهد برنامه بودند برگزار شد.
  • گروه خبری: اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 277508
کلمات کلیدی
حامد فاضلی

حامد فاضلی

تصاویر

نظرات

Comments Counts : 0

Leave a Comments

لینک کوتاه