خدمات دامپزشکی برای افزایش بهرهوری و امنیتِغذایی در نماز جمعه تهران تشریح شد
رئیس سازمان دامپزشکی کشور با حضور در آیین عبادی – سیاسی نماز جمعه تهران، جایگاه خطیر دامپزشکی در تحقق دو امر مهم مورد تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر افزایش بهره وری و امنیت غذایی را تشریح کرد و به تبیین مصادیق خدمات دامپزشکی به عرصه بهداشت عمومی، امنیت غذایی، امنیت اقتصادی و تجارت بین الملل و امنیت دهها هزار شغل در کشورمان پرداخت.

به گزارش روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور، دکتر علیرضا رفیعیپور رئیس این سازمان، ظهر امروز در سخنرانی پیش از خطبه نماز جمعه این هفته تهران، ضمن بیان شادباش جهت همزمانی هفته دامپزشکی و هفته نیروی انتظامی خطاب به "مرزبانان سفیدپوش امنیت غذایی و مرزبانان سبزپوش امنیت اجتماعی"، افزود: امروز توفیق یافتهام تا به مناسبت روز 14 مهر (روز ملی دامپزشکی) و به نمایندگی از 40 هزار خادم عرصه بهداشت عمومی، امنیت غذایی، امنیت اقتصادی و تجارت بین الملل و امنیت اشتغال دهها هزار شغل در حوزه تولید فرآوردههای دامی در خدمت نمازگزاران و ملت عزیز ایران باشم. وی با بیان اینکه درک ما از یک حرفه به ماهیت و ذات آن بستگی دارد و خدمات دامپزشکی نیز در قالب 2 واژه امنیت و سلامت تعریف شده است، افزود: در حوزه امنیت، تضمین حفظ و حراستِ بیش از 140 هزار میلیارد تومان سرمایه دامی کشور که سرمایه ای پویا، دائمی و مولد است، بر عهده سازمان دامپزشکی کشور است. کما اینکه 80 درصد از 3 وعده روزانه شهروندان نیز حاوی مواد پروتئینی است که باید سلامت و کیفیت آن از قبل توسط همکاران حوزه دامپزشکی کنترل و تایید شده باشد.
رفیعیپور با بیان اینکه به طور قطع تولید 15 میلیون تن گوشت قرمز، گوشت مرغ، آبزیان، تخم مرغ، عسل و شیر مسئولیت مهمی را بر گردن سازمان دامپزشکی کشور گذاشته است، تصریح کرد: البته در حوزه سلامت نیز سازمان دامپزشکی با وجود 1700 بیماری مشترک انسان و دام مسئولیت خطیر دیگری را نیز به عهده دارد و آن کنترل یا ریشهکنی بیماریهای مشترکی است که جان هر دو موجود زنده انسان و دام را تهدید میکند.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور در ادامه به سابقه 60 ساله تولید فراورده های دام و طیور بصورت صنعتی در کشور اشاره کرد و گفت: با وجودی که ایران پیش از انقلاب در حوزه تولیدات دامی وابسته به کشورهای خارجی بود، اما به لطف انقلاب و توسعه همه جانبه دامپزشکی در زمینه دانشگاهی، علمی و نیروهای انسانی متعهد و متخصص، مدیریت بهداشتی به کمک مدیریت تولید آمد. مدیریتی که نتیجه آن افزایش بهره وری و ایجاد ارزش افزوده بیشتر برای تولیدکنندگان بوده است.
وی با بیان اینکه توفیق در مدیریت بهداشتی منجر به رونق تولید داخلی و حتی صادرات این فراوردهها به خارج از کشور شده است، اظهار کرد: از آنجا که در سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری به وزارت جهاد کشاورزی بر دو واژه بهره وری و امنیت غذایی تاکید شده است؛ لذا سازمان دامپزشکی کشور نیز خود را متعهد میداند تا در تحقق این دو امر مورد تاکید معظم له، از هیچ امکانی در مساعدت به تولیدکنندگان دریغ نکند. رفیعیپور در بخش دیگری از سخنانش به نامگذاری سال رونق تولید و همزمانی آن با تحریم دشمنان جمهوری اسلامی اشاره کرد و گفت: سازمان دامپزشکی در همین سال برای مقابله با جنگ اقتصادی علیه جمهوری اسلامی تمام تلاش خود را برای حمایت از رزمندگان جبهه تولید مواد غذایی بسیج کرده است و در تامین انواع ریزمُغذّیها و مکملهای مورد نیاز دامها از هیچ تلاشی فروگذار نکرده است و شرابط مناسبی را جهت توسعه تولید فراهم آورده است تا جایی که امروز رونق تولید در حوزه فرآوردههای خام دامی محقق شده است.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور با بیان اینکه خسارت حوادث غیرمترقبه مانند سیل و زلزله مشابه بیماریهای دامی نیست، گفت: اما این سازمان با تدابیر از قبل اتخاذ شده و در حین این حوادث و پس از وقوع آن توانست از وارد شدن خسارات غیرقابل جبران و سنگینتر به امنیت غذایی جامعه پیشگیری کند.
وی با اشاره به همهگیری بیماری تب برفکی در سالهای 94 و 95 و همچنین آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان طی سالهای 95 و 96 تصریح کرد: "اگر این بیماریها ادامه مییافت و مهار نمیشد، هم اکنون در حوزه شیر و تخممرغ ایران جزو واردکنندگان شده بود. این در حالی است که امروز در هر دو محصول در جرگه صادرکنندگان قرار گرفته ایم." رفیعیپور طغیان نکردن این بیماریها طی سالهای اخیر را نتیجه تلاشهای شبانهروزی و تدابیر همکاران سازمان دامپزشکی در سراسر کشور برشمرد و افزود: اگرچه همکاران من در سازمان دامپزشکی کشور به مسئولیتهای خود عمل کرده و میکنند، اما باید این نکته را نیز متذکر شوم که توفیقات این سازمان محقق نمیشود، مگر آنکه همه دستگاههای قوای سه گانه همچون رویه کنونی که موجب توفیقات امروز شده است، به همکاری مسئولانه و همکاریهای مشترک ادامه دهند.
این مقام مسئول در سازمان دامپزشکی کشور در پایان سخنانش به مردم توصیه کرد تا در حوزه حفظ بهداشت عمومی و رفتارهای شهروندی از شیوع و گسترش عواملی که میتواند منجر به شیوع بیماریهای مشترک انسان و دام شود خود را مسئول بدانند و با دامپزشکی همکاری کنند.
Leave a Comments