مدیرکل دفتر بیماریهای طیور سازمان دامپزشکی ضمن اعلام وضعیت روز واحدهای مرغداری:
واحدهای مرغداری مبتلا به آنفلوآنزای پرندگان واکیسنه نبوده اند
مدیرکل دفتر بیماریهای طیور، زنبورعسل، کرم ابریشم سازمان دامپزشکی کشور درعین تایید مشاهده کانونهای طیور بومی مبتلا به آنفلوآنزای پرندگان در استانهای آذربایجانغربی و مازندران، از واکسینه نبودن واحدهای مبتلا به واکسن آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان خبر داد.

به گزارش روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور، دکتر علیرضا اکبرشاهی، مدیرکل دفتر بیماریهای طیور، زنبورعسل، کرم ابریشم این سازمان شامگاه دیروز دوشنبه 20 اسفند 97 در گفت وگو با رادیو اینترنتی صنعت طیور گفت: طی هفته گذشته 3 کانون طیور بومی در استان آذربایجان غربی در شهرستانهای سلماس و میاندوآب از نظر آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان شناسایی وعملیات معدوم سازی و مختومه سازی به موقع انجام شد .
وی با بیان این که در مورخ 20 اسفند 97 هم یک واحد تخمگذار 30 هزار قطعهای با سن 52 هفته در آمل شناسایی شد و جزو واحدهایی است که تحت پوشش واکسیناسیون نبوده، گفت: خوشبختانه هم اکنون همه واحدهای واکسینه شده در شرایط با ثبات و ایمن هستند.
اکبرشاهی افزود: در زمینه واکسیناسیون مهم اجرای برنامه واکسیناسیون در واحدهای پولت و تخم گذار و رعایت مسائل امنیت زیستی و باور مرغداران مبنی بر این است که ویروس کماکان در گردش است و باید برنامه های ایمنی زیستی و انجام واکسیناسیون به شکل دقیق و مسوولانه انجام شود.
مدیرکل دفتر بیماریهای طیور، زنبورعسل، کرم ابریشم سازمان دامپزشکی کشور در مورد شرایط دسترسی مرغداران به واکسنها نیز اظهارکرد: خوشبختانه در این زمینه مشکل خاصی نیست و برای سال آینده برنامه ریزی لازم برای واردات 300 میلیون دوز که در توان شرکتهای ایرانی هست، وجود دارد.
این مقام مسوول سازمان دامپزشکی در مورد تامین سایر واکسنها هم با تایید این که واکسنهای مورد نیاز در گمرک هست، وجود برخی مشکلات ناشی از تامین ارز را تایید کرد، اما در عین حال گفت: در تلاش هستیم تا امکان ترخیص و مصرف آنها را برای واحدهای مرغداری بگیریم.
اکبرشاهی با اشاره به اینکه در خصوص واکسن "مارک" هم خوشبختانه با واردات محمولههای اخیر و برنامه ریزی انجام شده، هیچ جای نگرانی در تامین آن وجود ندارد، تصریح کرد: در خصوص بیماری نیوکاسل هم آنچه مشهود شده، سویه جدیدی نیست و پایشهای بررسی شده از بروز همان سویه قبلی حکایت دارد.
وی افزود: درعین حال مساله این است که به دلیل برنامههای متنوع واکسیناسیون که همکاران دامپزشک ما در حال اجرای آن هستند، مشخص شده است واکسنهای الزامی مثل واکسن "کشته" در برخی واحدها تزریق نشده و در نتیجه برخی واحدها درگیر شده اند و حتی در واحدهای واکسینه شده نیز بعلت تراكم بیش از حد ویروس واحدهای واكسینه بیمار شده اند.
مدیرکل دفتر بیماریهای طیور، زنبورعسل، کرم ابریشم سازمان دامپزشکی کشور اعلام کرد: سازمان دامپزشکی کشور برای سال آینده برنامه ملی کنترل نیوکاسل و سالمونلا را در دستور کار دارد و در این رابطه نیز جلساتی با اعضای کمیتههای مشورتی برگزار شده است.
اکبرشاهی با بیان اینکه برنامه های پیشگیرانه الزام آور برای مرحله اول به استانها ابلاغ شده است، خاطرنشان کرد: سازمان دامپزشکی کشور به دنبال فراهم کردن شرایط واردات و همچنین تولید واکسنهای نسل سوم نیوکاسل به کشور است و کارهای اولیه در این زمینه انجام شده است تا جایی که یک محموله یک میلیون دوزی نسل 3 در شرف واردات برای آزمایش های فارمی هست و با اثرات مثبت و کاهش دفعات واکسیناسیون، بالتبع تردد افراد نیز در واحدها کاهش خواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه در بیماری های نیوکاسل و آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان، نخستین بحث مهم رعایت امنیت زیستی و اجرای دقیق برنامه های ابلاغی است، بر اطلاع رسانی سریع مرغداران جهت کمک به سازمان دامپزشکی جهت کنترل موفق بیماریها تاکید کرد و گفت: در مورد بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در موج مهر تا 20 اسفند ( نسبت به مدت مشابه سال گذشته) از نظر تعداد کانون 94 درصد و از نظر تعداد پرنده معدومسازی شده بیماری 97 درصد کاهش داشته است.
Leave a Comments