پایش بیماری سالمونلا در دامپزشکی قزوین
بیماری سالمونلوز شایعترین بیماری مشترک بین انسان و دام است که یکی از علت های عمده ایجاد بیماری در انسان، مصرف فرآورده های خام دامی ( گوشت قرمز و سفید ، تخم مرغ و شیر ) آلوده است که موجب انتقال بیماری به انسان می شوند .
رئیس اداره تشخیص و درمان اداره کل دامپزشکی استان قزوین گفت: واضح است که برای کاهش آلودگی سالمونلا در جمعیت انسانی می بایست این بیماری در حیوانات کنترل شود و در همین راستا آزمایشگاه مرکزی تشخیصی دامپزشکی قزوین، آزمایشات مختلفی را برای شناسایی این باکتری در مواد گوناگون ترتیب داده است تا در صورت وجود آن در مراکز تولیدی ، سالمونلا شناسایی و مراتب برای اجرای اقدامات ضروری اعلام گردد.
خانم دکتر ثوره جلیل ابراهیم تصریح کرد: از جمله مواردی که روی آنها آزمایش تشخیص سالمونلا انجام می گیرد شامل جوجه، تخم مرغ ، دان ، پوشال ، سواپ و بوات های میکروبی می باشد که برای ردیابی و کنترل سالمونلا با جدیت پیگیری می شود.
خانم دکتر جلیل ابراهیم ادامه داد: تعداد تخم مرغ های مورد آزمایش در سال 96 ، 4 هزارو 154مورد بوده است که افزایشی حدودا 30 درصدی را نسبت به سال 95 داشته است . همچنین در خوراک دام و طیور هم تعداد 45 مورد آزمایش در سال 96 انجام شده است که نسبت به سال 95 افزایشی 25 درصدی داشته است.
آزمایشگاه مرکزی تشخیص اداره کل دامپزشکی با تکیه بر شعار دام سالم، غذای سالم، انسان سالم تمام تلاش خود را برای انجام به موقع و صحیح آزمایشات تشخیصی انجام می دهد.
Leave a Comments