• 1396/07/25 - 12:00
  • تعداد بازدید: 163
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
مدیرکل دامپزشکی استان گیلان:

بیش از 144 هزار رأس دام بر علیه بیماری بروسلوز در شش ماهه نخست سال مایه کوبی شد

دکتر سهراب عاقبتی مدیرکل دامپزشکی استان گیلان گفت: با توجه به اینکه واکسیناسیون به عنوان مهمترین و موثرترین راهکار در پیشگیری و مبارزه با بسیاری از بیماری های حیوانی از جمله بروسلوز است، دامپزشکی به صورت پیگیر اقدام به واکسیناسیون دام ها بر علیه بروسلوز می کند.


وی افزود: در شش ماهه نخست سال 1396 بیش از 31 هزار راس گاو و گوساله و همچینن 113 هزار راس بره و بزغاله توسط بخش خصوصی و دولتی بر علیه بروسلوز واکسینه شده اند.


دکتر عاقبتی در ادامه افزود: علاوه بر واکسیناسیون، شناسایی و حذف دام های راکتور یا آلوده، همچنین نظارت بر رعایت شرایط قرنطینه ای و بهداشتی در دامداری ها به منظور مبارزه با بیماری بروسلوز در دستور کار اداره کل دامپزشکی استان گیلان قرار دارد.


بروسلوز یا تب مالت در انسان یکی از مهمترین بیماریهای مسری و مشترک انسان و دام می باشد که خطر زیادی برای انسان دارد و ضرر و زیان فراوانی به اقتصاد و دامپروری کشور وارد می کند. علائم بالینی آن در دامها بیشتر بصورت سقط جنین دیده می شود. بروسلوز در ایران بومی است و آلودگی در تمام نقاط کشور دیده می شود.


این بیماری در انسان چهره های متفاوت دارد و ممکن است باعث ایجاد تب متناوب،عرق شدید، سردرد، ضعف، کاهش وزن، انواع مختلف اختلالات در دستگاه ادراری تناسلی، اندامهای حرکتی، دستگاه گوارش، سیستم تنفسی و سیستم ایمنی بدن شود.


اصلی ترین راه سرایت بیماری بروسلوز در انسان، تماس مستقیم با بافتهای آلوده ی حیوان مثل خون و ترشحات حاصل از سقط جنین و همچنین مصرف شیر نجوشیده و فرآورده های غیر پاستوریزه آن است. این بیماری معمولا از انسان به انسان دیگر قابل انتقال نیست.















  • گروه خبری:
  • کد خبر : 207369
کلمات کلیدی

نظرات

Comments Counts : 0

Leave a Comments

لینک کوتاه