مدیرکل دامپزشکی استان سمنان:
تلاش دامپزشکی استان سمنان در به حداقل رساندن خسارت های ناشی ازسیل و برف دردام
با تشکیل اکیپ های بررسی و مراقبت دامپزشکی درجهت رصد و سمپاشی خسارات های احتمالی در صنعت دامپروری نسبت به اقدامات لازم درجهت کاهش خسارت ها وبرنامه ریزی در پیشگیری از خسارت های بعدآن صورت پذیرفته است.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان سمنان دکتر محمد سعیدی مدیرکل دامپزشکی استان سمنان با اعلام این خبر افزود:باتوجه به وقوع بحرانهای برف شدید و سیل در شهرستانهای استان از ابتدای کار با تشکیل اکیپ های بررسی و مراقبت دامپزشکی درجهت رصد و سمپاشی خسارات های احتمالی در صنعت دامپروری نسبت به اقدامات لازم درجهت کاهش خسارت ها وبرنامه ریزی در پیشگیری از خسارت های بعدآن صورت پذیرفته است.
دکتر سعیدی میزان تلفات دردام استان را تا این تاریخ براساس گزارشات میدانی تعداد380راس دام سبک بدلیل گرفتارشدن در سیل وبرف وکولاک اعلام وافزود باتوجه به اینکه در بعضی مناطق بدلیل پوشش برف ویا سیل زدگی دسترسی کامل به تلفات وجود ندارد احتمال تغییر آمارتلفات وجود داشته ودامپزشکی پیگیر جمع آوری وامحاء کامل تلفات با همکاری ارگانهای ذیربط بوده واز تلاش ها وحمایت های فرمانداران محترم ومجموعه فرمانداری شهرستانها تقدیر وتشکر کردایشان آمار تقریبی واحدهای دامداری روستایی تخریب شده را حدود 157 واحد اعلام که افزود متعاقبا آمار دقیق اعلام خواهد شد.
به گفته دکتر سعیدی خسارت ها در صنعت دام بویژه روستایی و عشایری و آبزی پروری فقط در زمان وقوع سیل یا برف نمی باشد و احتمال بروز بیماریهای عفونی ، انگلی و متابولیک و سایر عواقب بعد آن متحمل است که اقدامات پیشگیرانه انجام پذیرفته است .
ایشان اطلاع رسانی و ترویج در حوزه های مختلف عشایری و آبزی پروری و اکسیناسیون بر علیه بیماریهای شاربن ، آنتروتوکسمی وهاری در مناطق و همچنین تامین سموم ضد انگل خارجی و سم پاشی علیه ناقلین و حشرات بیماریزا وکنه ها ، مراقبت بیماریهای LSD، BSE ، تب سه روزه و سیاه زخم و مشارکت در جمع آوری و نظارت بر امحاء دفن بهداشتی لاشه ها ، ضد عفونی و گند زدائی مکان های آلوده و... از جمله اقدامات دامپزشکی استان در کاهش خسارت های ناشی از سیل و برف عنوان نمودند .
مدیر کل دامپزشکی استان تاکید نمودند تامین آب شرب و علوفه مناسب و مکان مناسب نگهداری از ضرورت های مهم سلامت و بهداشت دام عنوان که مورد توجه دستگاههای متولی نظیر اداره کل عشایری استان بوده و باید برنامه ریزی لازم صورت پذیرد .
استان سمنان بخشی از ظرفیت صنعت دامپروری بیش از 1600/000 راس دام سبک و یکصد هزار راس دام سنگین و بیش از 45000 کلنی زنبور عسل و یکصد و بیست و دو واحد آبزی پروری مجاز می باشد .
Leave a Comments