سه شنبه 27 خرداد 1404

flag
پیشخوان ارباب رجوع (ثبت و پیگیری مکاتبات)
  • 1396/02/17 - 12:00
  • تعداد بازدید: 111
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

خطر شیوع بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو همزمان با آغاز فصل گرما

به گزارش  روابط عمومی اداره کل دامپزشکی جنوب کرمان /دکتر خوبیارمشایخی معاون سلامت دامپزشکی جنوب کرمان ازخطر شیوع بیماری تب کریمه کنگو با آغاز فصل گرما خبر داد و   گفت:تب کریمه کنگو از جمله بیماریهای مشترک است که همزمان با آغاز فصل گرما امکان شیوع  پیدا می کند .  این بیماری خطرناک هیچگونه علائمی در دام زنده نداشته وگوشت دام کشتاری تنها درصورت نگهداری لاشه در سالن پیش سرد یا یخچال بمدت 24 ساعت بعد از کشتار قابل مصرف میباشد .

 

وی دامداران ، کارکنان کشتارگاه،سلاخان و متصدیان مراکز عرضه را افراد درخطر ابتلا به بیماری برشمرد  و افزود: انجام عملیات سمپاشی مستمر در فصول گرم جهت پاک نمودن گله از کنه و سایر حشرات یکی از بهترین راهکارهای مقابله با این بیماریست . ضمنا دامداران محترم از برداشتن کنه از روی بدن حیوانات با دست و له کردن ان جدا خودداری فرمایند چرا که این امر خود می تواند منجر به انتقال بیماری به انسان شود.

ایشان مبارزه با انگل های خارجی از طریق توزیع سم و سم پاشی بدن و جایگاه دام، آموزش دامداران و سلاخان کشتارگاه ها و متصدیان قصابی ها را  از اساسی ترین برنامه های اداره کل دامپزشکی برای پیشگیری از بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو برشمردو اضافه نمود:

تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یک بیماری مشترک بین انسان و دام  است که در صورت ابتلاء فرد به این بیماری وعدم انجام اقدامات تشخیصی و درمان به موقع  موجب مرگ فرد مبتلا خواهد شد.

وی در پایان از شهروندان خواست گوشت مورد نیازخود را  از فروشگاه های مجاز و تحت نظارت دامپزشکی تهیه ودر هنگام خرید به لیبل و مهر بهداشتی دامپزشکی توجه نمایند و حد الامکان از مصرف گوشت تازه خوداری نموده و گوشت را قبل مصرف 24 ساعت در پخچال قرار دهند. همچنین از کشتار دام در منازل و معابر جدا خوداری نمایند و در صورت مشاهده هرگونه تخلف اداره دامپزشکی شهرستان را مطلع و یا با شماره 1512 تماس حاصل فرمایند .
  • گروه خبری:
  • کد خبر : 189872
کلمات کلیدی

نظرات

Comments Counts : 0

Leave a Comments

تنظیمات قالب
گفتگوی آنلاین

سامانه گفتگوی آنلاین سازمان دامپزشکی کشور