در صورت رعایت نکات بهداشتی دامپزشکی بیماری تب کریمه کنگو براحتی قابل کنترل است
در پی شروع فصل گرما و ماههای پر خطر از نظر فراوانی فعالیت کنه ها و ارتباط آن با بیماری تب کریمه کنگو و برخی از بیماریهای انگلی در دامها و اظهار نگرانی برخی از همشهریان ؛ معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان اردبیل گفت: جای هیچ نگرانی نیست و در صورت رعایت نکات بهداشتی دامپزشکی این بیماری کاملاً قابل کنترل است.
در پی شروع فصل گرما و ماههای پر خطر از نظر فراوانی فعالیت کنه ها و ارتباط آن با بیماری تب کریمه کنگو و برخی از بیماریهای انگلی در دامها و اظهار نگرانی برخی از همشهریان ؛ معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان اردبیل گفت: جای هیچ نگرانی نیست و در صورت رعایت نکات بهداشتی دامپزشکی این بیماری کاملاً قابل کنترل است.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان اردبیل ؛ دکتر رحمان نجفی افزود : بیماری تب کریمه کنگو یک بیماری ویروسی و مشترک بین انسان و دام است که در دام علائم کلینیکی خاصی ندارد و از ظاهر دام نمی توان به وجود این بیماری پی برد. لذا دامی که در کشتارگاه و تحت نظارت بهداشتی دامپزشکی ذبح می شود. لاشه دام کشتار شده به مدت 24 ساعت در سالن های پیش سردکن و سردخانه ها در دمای 4-0 درجه سانتی گراد نگهداری شده و با توجه به حساس بودن ویروس این بیماری به دماهای پایین پس از اطمینان به از بین رفتن ویروس ، گوشت و آلایش خوراکی دارو چرخه مصرف انسانی می شود.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان تصریح کرد : تماس با دام آلوده ، ذبح ، قطعه قطعه کردن لاشه تازه دام ، تماس با خون و ترشحات دام بیمار و گزش کنه آلوده یا له کردن آن روی پوست دام از مهمترین راههای انتقال این بیماری به انسان است لذا رعایت حفاظت فردی و استفاده از دستکش ، لباس کار ، چکمه و عینک امری ضروری و توصیه جدی دامپزشکی است.
دکتر نجفی افزود : تمامی دامداران ، کارگران دامداریها ، چوپانان دلالان دام ، رانندگان وسایل حمل و نقل دام، کارکنـان میـادیـن دام ، کارکنان کشتارگاهها ( دامپزشکان ، سلاخان ، قصابان و بازرسان بهداشتی گوشت ) پشم چینان و دست اندرکاران پشم و پوست دام و پرستاران بیمارستانها در معرض خطر این بیماری قرار دارند.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان از عموم شهروندان خواست از تماس با دام زنده یا مصرف گوشتهای حاصل از ذبح دامهای غیر مجاز که بدون نظارت بهداشتی دامپزشکی و خارج از کشتارگاه دام و عموماً در روستاهای اطراف تهیه و در چرخه مصرف وارد می شود جداً خودداری کرده و به هنگام خرید گوشت قرمز و آلایش خوراکی به ممهور بودن آن به مهر دامپزشکی اطمینان کامل حاصل کرده و ترجیحاً فراورده های خام دامی مورد نیاز خود را به صورت بسته بندی کرده و تحت نظارت بهداشتی دامپزشکی تهیه فرمایند.
دکتر نجفی ارائه آموزش های لازم به افراد در معرض خطر ، سمپاشی اماکن و جایگاه های نگهداری دام در مناطق پر خطر و تشدید نظارتها بر مراکز تولید ، توزیع و عرضه فراورده های دامی و مبارزه با کشتار غیر مجاز دام خارج از کشتارگاه تحت نظارت دامپزشکی و معرفی متخلفین حوزه سلامت و امنیت غذایی به مراجع قضایی را از مهمترین اقدامات این اداره کل در حوزه مبارزه با این بیماری عنوان کرد.
بیماری تب کریمه کنگو یک بیماری ویروسی مشترک بین انسان و دام است که عامل اصلی بیماری ویروسی از گروه خانواده آربوویروسها می باشد و کنه ها ناقل اصلی این بیماری در دام است این بیماری در دام آلوده هیچ علامتی ندارد لذا از ظاهر دام متوجه بیماری آن نخواهیم شد.
Leave a Comments