رییس سازمان دامپزشکی کشور در مشهد: در بستر بیمار نمی توانیم تولید سالم داشته باشیم؛ بازسازی ساختار پرورش طیور در اسرع وقت لازم است

دکتر مهدی خلج ضمن تاکید بر گزارشی که توسط دکتر فرشاد طهرانی، مدیر کل دفتر بهداشتی و مدیریت بیماری های طیور در دفتر استاندار خراسان رضوی ارائه شد گفت: با تلاش شبانه روزی همکاران استان ها و سازمان توانسیتم در رخداد اخیر که قسمتی از کشور را با خود درگیر کرده بیماری را کنترل کنیم.
وی گفت: در تمام کشورهای اسیایی و اروپایی درگیر دستورات دامپزشکی به دقت توسط تمام دستگاه های قابلیت اجرایی به خود می گیرد و همه اصول دامپزشکی در تغییر رفتارها رعایت می شود و معمولا همزمان با بروز بیماری بالاترین هرم مدیریتی کشور جلسات را مدیریتی پیشگیری و کنترل بیماری را هدایت می کنند و در کشور ما خوشبختانه با هوشیاری مسئولان طراز اول دولت، معاون اول رییس جمهور این جلسات را مدیریت کردند و این روند همچنان ادامه دارد و در استان ها و شهرستان ها نیزحمایت استاندار و فرمانداران باعث شد تا بیماری را کنترل کنیم.
خلج با اشاره به سختی کار معدوم سازی و لازمه همکاری مرغداران در جهت جلوگیری از سرایت بیماری از تمامی دستگاه های ستاد از جمله جهادکشاورزی، نیروی انتظامی و اتحادیه های مرتبط قدردانی نمود.
وی یادآور شد ویروس فعلی از آسیب رسان ترین ویروس های تاریخ است که پرندگان با آن درگیر بوده اند و امروز این ویروس پرندگان مهاجر را درگیر و تلف کرده و تمام کشور ها از تهدید آن مصون نیستند.
رییس سازمان دامپزشکی کشور افزود: از بعد اقتصاد ملی و بهداشت عمومی این بیماری بسیار مهم است و ویروس انقدر متنوع هست که برای پیشگیری از سرعت عمل آن باید شتاب زیادی به تصمیم گیری ها و فعالیت های پیشگیرانه داد.
خلج گفت: به دنبال ایجاد تغییر در ساختار پرورش طیور هستیم تا طیور صنعتی ما آسیب کمتری ببیند و این نکته را نیز یادآور شد که، روستا مهد تولید است وبایستی فراموش نکنیم پرورش طیور روستایی بایستی با مطالعه دقیق و همراه با آموزش های عمومی باشد.
وی گفت در بحث کنترل بیماری آنفلوآنزای پرندگان با توجه به مخاطرات انسانی این بیماری همکاری نزدیکی با وزارت بهداشت داریم به گونه ای که با هم فکر می کنیم، با هم عمل می کنیم و همکار هستیم
دکتر خلج اعلام داشت: پایش و مراقبت بیماری از 27 شهریور سال جاری شروع شد و طی این عملیات، بیش از 45 هزار نمونه و 120 هزار کار آزمایشگاهی انجام شد.
وی از اطلاع رسانی در سطوح ملی و بین المللی در خصوص بیماری به عنوان یک کار نو در دامپزشکی یاد کرد که در حال انجام هست و خواستار توسعه آن شد.
خلج ضمن تاکید بر تعطیلی مراکز غیرمجاز عرضه طیور زنده، همکاری نهادها را در حمایت از دامپزشکی در تخلیه طیور خواستار شد و اعمال محدودیت جوجه ریزی در شرایط کنونی را لازم دانست.
ممنوعیت پرورش طیور بدون بیمه، همراهی در اطلاع رسانی و تعطیلی واحدهای غیر مجاز از جمله خواسته های رییس سازمان دامپزشکی کشور در جلسه فوق بود.
وی با تاکید چندباره بر تقویت اطلاع رسانی در خصوص بیماری به اقشار مختلف یادآور شد: هیچ پنهان کاری در بحث آنفلوانزا نداریم و تمام موارد شفاف اطلاع رسانی کردیم.
خلج عنوان داشت: سازمان دامپزشکی به عنوان تنها مرجعی که مهر آن در تمام کشورها معتبر است 17 هزار و 600 گواهی بهداشتی صادرات برای 69 کالا صادر را طی امسال صادر کرده است.
وی با توجه به اهمیت کنترل بیماری گفت: در برخی از استان ها از ارتش کمک خواهیم گرفت
وی خواستار آن شد تا به همه پرورش دهندگان تاکید شود قبل از اینکه بیمه فارم تولیدی تمام شود تمام گله پرورشی به کشتارگاه اعزام کنند.
خلج اظهار داشت: یکی از کارهای دامپزشکی، دیپلماسی اقتصادی است و در بحث صادرات نقش این سازمان بسیار مهم است لذا بایستی به قرنطینه های دامپزشکی توجه جدی بشود.
وی خطاب به رییس سازمان برنامه و بودجه خراسان رضوی اظهار داشت تا اعتبارات استانی و تملک اداره کل دامپزشکی را به طور صد درصد اختصاص دهند.
رییس سازمان دامپزشکی کشور گفت: اعتبار400 میلیارد تومانی برای بازسازی جایگاه ها پرورش از سوی وزارت جهادکشاورزی در حال پی گیری است.
وی در پایان خاطرنشان ساخت: امکانات ما کم است ولی تعصب خدمت به مردم را داریم و با همین امکانات برای کنترل بیماری در حال خدمت هستیم.
یادآور می شود در ابتدای این جلسه فیلمی از نحوه معدوم سازی کانون بیماری در چناران توسط روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان پخش شد که حاضران در جلسه را تحت تاثیر قرار داد.
برای دیدن عکس های جلسه اینجا کلیک کنید.
Leave a Comments