• 1401/07/02 - 12:44
  • تعداد بازدید: 534
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

عوامل مؤثر در ورود حیوانات حیات وحش به روستاها

به گفته‌ رئیس شبکه دامپزشکی کاشمر، بر اساس گزارش‌های دریافتی از شبکه بهداشت و درمان این شهرستان، یک قلاده شغال به چند تن از اهالی روستای قوژد حمله و آن‌ها را زخمی کرده است. این شغال ابتدا به حیاط خانه‌ای که دو کودک 5 و 11 ساله در آن خواب بوده‌اند وارد شده و پس از زخمی کردن آن‌ها به خانه‌ی دیگری رفته و سبب زخمی شدن یک مادر و پسرش شده است.

کارشناسان دامپزشکی با همکاری اداره محیط زیست شهرستان برای بررسی وجود هاری در حیوان، از شغال کشته شده توسط اهالی روستا، نمونه برداری کرده‌اند. دامپزشکی شهرستان به منظور آشنا کردن اهالی روستا با بیماری هاری و راه‌های مقابله با آن، کلاس آموزشی ترویجی در روستا برگزار کرده است.

دکتر سعید خانزاده، رئیس شبکه دامپزشکی کاشمر در پی این واقعه گفته است تمام کسانی را که‌ توسط حیوان گزیده میشوند باید مشکوک‌ به‌ هاری‌ تلقی ‌کرد و اقدامات‌ لازم‌ را انجام داد‌ تا زمانی‌ که‌ خلاف‌ آن‌ ثابت‌ و امکان ابتلا به هاری‌ منتفی‌ شود.

در صورتی که کسی گزیده شد، باید آرامش خود را حفظ کند ولی گازگرفتگی را نادیده نگیرد. همچنین لازم است زخم را به طور کامل با آب و صابون حداقل به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه به طور عمیق بشوید و به سرعت به مرکز بهداشتی درمانی یا خانه بهداشت مراجعه کند.

دکتر خانزاده به عوامل مؤثر در ورود حیوانات حیات وحش به روستاها پرداخته و در این خصوص گفته است تخریب زیستگاه‌ها، پسماند زباله و مدیریت غلط زباله در روستاها از جمله دلایل تأمین نشدن غذای حیات وحش و رجوع آن‌ها به مناطق روستایی است.

وی در ادامه افزوده است توجه به دفن بهداشتی لاشه حیوانات تلف شده (اعم از دام و طیور) از جمله راه‌های کاهش احتمال سرایت بیماری و چرخه آن در میان انسان و حیوانات است.

همکاری شهروندان با اداره دامپزشکی در واکسیناسیون سگ‌های صاحب‌دار و دامهای اهلی، سهم بسزایی در تأمین سلامت حیات‌ وحش و انسان دارد.

  • گروه خبری: آموزش و ترویج
  • کد خبر : 290695
کلمات کلیدی
tehrani تهرانی

tehrani تهرانی

تصاویر

نظرات

Comments Counts : 0

Leave a Comments

لینک کوتاه