پنجشنبه 19 تیر 1404

flag
پیشخوان ارباب رجوع (ثبت و پیگیری مکاتبات)
  • 1395/12/23 - 12:00
  • تعداد بازدید: 105
  • زمان مطالعه : 12 دقیقه

نشست خبری اداره کل دامپزشکی استان خراسان رضوی با موضوع تشدید نظارت های بهداشتی نوروز برگزار شد

نشست خبری اداره کل دامپزشکی استان خراسان رضوی با موضوع تشدید نظارت های بهداشتی نوروز با حضور معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان، رییس شبکه دامپزشکی شهرستان مشهد، رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های آبزیان و کارشناس اداره نظارت این اداره کل پس از رژه موتوری خودروهای طرح برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان به نقل از تسنیم معاون سلامت اداره‌کل دامپزشکی خراسان‌رضوی گفت: طرح تشدید نظارت بهداشتی از امروز تا ۱۵ فروردین با ۱۲۰ اکیپ و ۲۴۰ نفر کارشناس انجام می‌شود و  نظارت بر تمامی عرصه‌های فروارده‌های خام دامی از زمان تولید تا عرضه را در بر می‌گیرد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد مقدس، محمد رشتی‌باف ظهر امروز در نشستی خبری با موضوع نظارت‌های بهداشتی دامپزشکی در ایام نوروز که در محل اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی برگزار شد، اظهار داشت: طرح تشدید نظارت بهداشتی از امروز تا 15 فروردین با 120 اکیپ و 240 نفر کارشناس انجام می‌شود و نظارت بر تمامی عرصه‌های فروارده‌های خام دامی از زمان تولید تا عرضه را در بر می‌گیرد. این نظارت شامل کشتارگاه‌های دام و طیور، خوردروهای حمل و مراکز عرضه می‌شود. 


معاون اداره‌کل دامپزشکی خراسان‌رضوی با اینکه در مبادی و رستوران‌های بین راهی نمایندگان ما حضور دارند، تصریح کرد: این کارشناسان ضمن نظارت، فعالیت آموزشی و ترویجی درباره اینکه محصول سالم چه ویژگی دارد را به مردم اطلاع می‌دهند.  تلفن گویا 1512 و سیستم پیامک 3000051512 آماده پاسخگویی به سوالات و شکایات مردم است. 


وی با بیان بازدیدهای انجام شده در 11 ماه گذشته امسال 123 هزار مورد در استان بوده گفت: بیش از 19 هزار مورد غیر بهداشتی و مشکل عدم انطباق داشت که سبب ضبط،  ارجاع به دستگاه قضایی یا اخطار شده است.


رشتی‌باف ادامه داد: امسال تاکنون بیش از 850 مورد ارجاع به دستگاه قضایی داشتیم و 55 مورد پلمب شده که سال گذشته 85 مورد بود و کاهش قابل توجهی داشته است. مقدار فرآورده‌های ضبط شده در طی 11 ماه امسال 1390 تن بوده و نسبت به سال گذشته که 5000 تن بود کاهش چشمگیری داشته است. 


وی با بیان اینکه گوشت استحصالی امسال در استان تا بهمن ماه 49 هزار و 800 تن بوده گفت: از این مقدار حدود 130 تن ضبط شده، همچنین در این مدت 117 هزار تن گوشت مرغ تولید شده که 567 تن  آن ضبط شده است.


رشتی‌باف با اشاره به تولید مرغ بدون مصرف آنتی‌بیوتیک، گفت: بیش از 10 درصد موارد تولید مرغ در سطح استان بدون مصرف آنتی بیوتیک بوده که از نظر کیفیت بهتر هستند البته مرغ موجود در بازار نیز کاملا سالم و مورد تایید ما است اما برای افراد بیمار یا حساس توصیه می‌شود از این نوع مرغ‌ها استفاده شود‌.


معاون سلامت اداره‌کل دامپزشکی خراسان‌رضوی افزود: اینکار به تخم‌مرغ هم تعمیم داده شده است و چند واحد تخم مرغ بدون آنتی بیوتیک به بازار ارائه می‌دهند. 


وی با اشاره به تولید محصولات فراسودمند و غنی شده با امگا 3 گفت: در تولید شیر امگا 3 در چند گاوداری آغاز شده و آزمایشات آن در حال انجام بوده و همچنین مقدمات تولید تخم مرغ غنی شده با امگا 3 در حال انجام است.


رشتی‌باف با اشاره به اینکه کشتارگاه‌هایی در تربت حیدریه، تربت جام و نیشابور در حال ساخت است، گفت: در حال حاضر 38 کشتارگاه دام در استان داریم که 3 کشتارگاه دارای پروانه هستند و مابقی کشتارگاه سنتی هستند که با نظارت شهرداری و دامپزشکی شهرستان گوشت مورد نیاز شهرستان خود را تامین می‌کنند و شرایط لازم را دارند. 


معاون سلامت اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی افزود: طرح پایش باقیمانده‌های دارویی، سموم و هرمون‌های تمامی فرآورده‌ها به صورت روتین انجام می‌شود و موارد عدم انطباق آن بسیار پایین است.  طرح ساماندهی بسته بندی فرآورده‌های خام دامی نیز در حال انجام است و در حال حاضر 2.5 برابر افزایش یافته است.




به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، علیرضا آریان نیز در این نشست خبری با موضوع نظارت‌های بهداشتی دامپزشکی در ایام نوروز که در محل اداره‌کل دامپزشکی خراسان‌رضوی برگزار شد، درباره ضرورت‌های نگهداری از ماهی قرمز سفره هفت سین اظهار داشت:  اگر شرایط محیطی مورد نیاز ماهی قرمز فراهم شود عمر مفید این ماهی تا 20 سال می‌تواند باشد. برخلاف تصور عامه مردم، یک ماهی برای سفره هفت سین کافی است‌ و وجود فقط یک ماهی در تنگ تا  50 درصد از احتمال تلف شدن می‌کاهد.


رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های آبزیان دامپزشکی خراسان رضوی با بیان اینکه تاکنون حدود 2 میلیون قطعه ماهی قرمز در سطح استان توزیع شده گفت: سال گذشته تا زمان شب عید حدود 6 میلیون ماهی توزیع شد که امسال با توجه به اطلاع‌رسانی درباره شیوه نگهداری آن پیش بینی می‌کنیم این رقم بین یک تا 2 میلیون کاهش داشته باشد.


آریان ادامه داد: این ماهیان از 17 مرکز پرورش ماهی تزئیینی در استان و مراکزی در شمال کشور تهیه می‌شود و در تمام مزارع و مرکز سطح استان و سایر موارد آزمایش‌های ویروسی و انگلی از ماهیان گرفته می‌شود و با حمل بهداشتی در سطح استان توزیع شده است. 


وی درباره شرایط نگهداری ماهی قرمز گفت: سطح ظرف از عمق آن مهم‌تر است چون ظرفی که سطح بیشتری داشته باشد اکسیژن بیشتری دریافت می‌کند همچنین آب ماهی عامل مهم دیگر است چرا که کلر داخل آب آشامیدنی برای ماهی قرمز کشنده و باید حداقل 24 ساعت آب در ظرف بهداشتی نگه داریم و سپس آب تنگ ماهی عوض شود که بهتر است در هربار نصف آن تعویض شود‌. 


رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های آبزیان دامپزشکی خراسان رضوی افزود: ماهی قرمز برای عید نوروز نیازی به غذا ندارد مگر اینکه بخواهید افزایش وزن داشته و عمر طولانی داشته باشد چرا که  یکی از دلایل مرگش غذای اضافه است.


آریان با بیان اینکه دمای بین 12 تا حداکثر 25 درجه برای نگهدارس ماهی قرمز مناسب است، گفت: ماهیان قرمز را در استخرهای شهرداری و باغات رها کنید و از رهاسازی آنها در رودخانه خودداری کنید چون غذای ماهیان دیگر را می‌خورند و اکوسیستم رودخانه را برهم می‌زنند‌.


وی خاطرنشان کرد: پرورش، نگهداری و عرضه لاکپشت گوش قرمز و حلزون سیبی به دلیل اینکه می‌توانند بیماری‌های خطرناکی را منتقل کنند و اکوسیستم را برهم می‌زنند ممنوع است. 


در ادامه بهروز خسروی‌نیا درباره آغاز به کار طرح نظارت بهداشتی دامپزشکی اظهار داشت: طرح نظارت‌های بهداشتی از امروز به‌‌صورت نمادین شروع شد اما فعالیتمان در واقع از 15 اسفند شروع شده است.  یکی از موفقیت‌های ما در سال‌های اخیر این بوده است که هرسال تعداد پرونده‌های ارجاع داده شده به مراجع قضایی کمتر می‌شود به‌طوری سال گذشته 512 پرونده ارجاع شد و امسال 322 پرونده را به دادگستری و تعزیرات ارائه دادیم.


وی با بیان اینکه تعداد پرونده‌ها کاهش و میزان جریمه‌ها افزایش داشته است، گفت: سال گذشته مبلغ 250 میلیون تومان جریمه داشتیم که امسال به 858 میلیون تومان رسیده است‌. 


مدیر شبکه دامپزشکی شهرستان مشهد خاطرنشان کرد: ما نباید منتظر باشیم کسی در صنف تخلفی کند و او را شناسایی کنیم بلکه باید برای جلوگیری از این مسئله کلاس آموزشی برگزار کنیم که در این زمینه اقدام شده است. 


وی با بیان اینکه تعداد اکیپ ثابت و سیار ما در ایام نوروز در مشهد 23 اکیپ است، گفت: کشتارگاهای طیور ما در تعطیلات فقط 3 روز تعطیل هستند که در همین 3 روز نیز یک کشتارگاه دایر است و عملا کشتارگاه‌های طیور ما تعطیلی ندارند‌. 


خسروی‌نیا با بیان اینکه29 هزار و 921 مورد تعداد کل بازدیدهای امسال ما بوده است، ادامه داد: 8 مورد پلمب مغازه داشتیم  همچنین 390 تن محموله مشکوک را ثبت کردیم که 175 تن آن با دستور مقام قضایی معدوم شده است. 


مدیر شبکه دامپزشکی شهرستان مشهد تصریح کرد: 818 هزار 634 راس گوسفند آمار کشتار امسال گوسفند در مشهد بوده که حدود 8800 تن گوشت از آن حاصل شده است و 57 هزار 211 راس نیز آمار کشتار گاو و گوساله امسال در مشهد بوده است. 


وی با بیان اینکه طرح بسته بندی ماهی منجمد برای مصرف خانوار یکی از طرح‌هایی است که تنها در مشهد انجام می‌شود، گفت: در این طرح ماهی برای مصرف خانوار در بسته‌های یک تا سه کیلو با تاریخ و مشخصات کامل بسته‌بندی و عرضه می‌شود. 


خسروی‌نیا در پاسخ به سوالی درباره ماهی فاسد چینی در مشهد تصریح کرد: این نوع ماهی حدود 9 تن بود که بسته‌بندی و عرضه به بازار نشد و پیش از آن توسط همکاران ما توقیف، ضبط و معدوم شد.


رئیس اداره بهداشت دامپزشکی خراسان‌رضوی از توزیع ۲ میلیون قطعه ماهی قرمز در خراسان‌رضوی خبر داد و گفت: پرورش و نگهداری لاکپشت گوش قرمز و حلزون سیبی در خراسان‌رضوی ممنوع است.





به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، علیرضا آریان ظهر امروز در نشستی خبری با موضوع نظارت‌های بهداشتی دامپزشکی در ایام نوروز که در محل اداره‌کل دامپزشکی خراسان‌رضوی برگزار شد، درباره ضرورت‌های نگهداری از ماهی قرمز سفره هفت سین اظهار داشت:  اگر شرایط محیطی مورد نیاز ماهی قرمز فراهم شود عمر مفید این ماهی تا 20 سال می‌تواند باشد. برخلاف تصور عامه مردم، یک ماهی برای سفره هفت سین کافی است‌ و وجود فقط یک ماهی در تنگ تا  50 درصد از احتمال تلف شدن می‌کاهد.


رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های آبزیان دامپزشکی خراسان رضوی با بیان اینکه تاکنون حدود 2 میلیون قطعه ماهی قرمز در سطح استان توزیع شده گفت: سال گذشته تا زمان شب عید حدود 6 میلیون ماهی توزیع شد که امسال با توجه به اطلاع‌رسانی درباره شیوه نگهداری آن پیش بینی می‌کنیم این رقم بین یک تا 2 میلیون کاهش داشته باشد.


آریان ادامه داد: این ماهیان از 17 مرکز پرورش ماهی تزئیینی در استان و مراکزی در شمال کشور تهیه می‌شود و در تمام مزارع و مرکز سطح استان و سایر موارد آزمایش‌های ویروسی و انگلی از ماهیان گرفته می‌شود و با حمل بهداشتی در سطح استان توزیع شده است. 


وی درباره شرایط نگهداری ماهی قرمز گفت: سطح ظرف از عمق آن مهم‌تر است چون ظرفی که سطح بیشتری داشته باشد اکسیژن بیشتری دریافت می‌کند همچنین آب ماهی عامل مهم دیگر است چرا که کلر داخل آب آشامیدنی برای ماهی قرمز کشنده و باید حداقل 24 ساعت آب در ظرف بهداشتی نگه داریم و سپس آب تنگ ماهی عوض شود که بهتر است در هربار نصف آن تعویض شود‌. 


رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های آبزیان دامپزشکی خراسان رضوی افزود: ماهی قرمز برای عید نوروز نیازی به غذا ندارد مگر اینکه بخواهید افزایش وزن داشته و عمر طولانی داشته باشد چرا که  یکی از دلایل مرگش غذای اضافه است.


آریان با بیان اینکه دمای بین 12 تا حداکثر 25 درجه برای نگهدارس ماهی قرمز مناسب است، گفت: ماهیان قرمز را در استخرهای شهرداری و باغات رها کنید و از رهاسازی آنها در رودخانه خودداری کنید چون غذای ماهیان دیگر را می‌خورند و اکوسیستم رودخانه را برهم می‌زنند‌.


وی خاطرنشان کرد: پرورش، نگهداری و عرضه لاکپشت گوش قرمز و حلزون سیبی به دلیل اینکه می‌توانند بیماری‌های خطرناکی را منتقل کنند و اکوسیستم را برهم می‌زنند ممنوع است. 


در ادامه بهروز خسروی‌نیا درباره آغاز به کار طرح نظارت بهداشتی دامپزشکی اظهار داشت: طرح نظارت‌های بهداشتی از امروز به‌‌صورت نمادین شروع شد اما فعالیتمان در واقع از 15 اسفند شروع شده است.  یکی از موفقیت‌های ما در سال‌های اخیر این بوده است که هرسال تعداد پرونده‌های ارجاع داده شده به مراجع قضایی کمتر می‌شود به‌طوری سال گذشته 512 پرونده ارجاع شد و امسال 322 پرونده را به دادگستری و تعزیرات ارائه دادیم.


وی با بیان اینکه تعداد پرونده‌ها کاهش و میزان جریمه‌ها افزایش داشته است، گفت: سال گذشته مبلغ 250 میلیون تومان جریمه داشتیم که امسال به 858 میلیون تومان رسیده است‌. 


مدیر شبکه دامپزشکی شهرستان مشهد خاطرنشان کرد: ما نباید منتظر باشیم کسی در صنف تخلفی کند و او را شناسایی کنیم بلکه باید برای جلوگیری از این مسئله کلاس آموزشی برگزار کنیم که در این زمینه اقدام شده است. 


وی با بیان اینکه تعداد اکیپ ثابت و سیار ما در ایام نوروز در مشهد 23 اکیپ است، گفت: کشتارگاهای طیور ما در تعطیلات فقط 3 روز تعطیل هستند که در همین 3 روز نیز یک کشتارگاه دایر است و عملا کشتارگاه‌های طیور ما تعطیلی ندارند‌. 


خسروی‌نیا با بیان اینکه29 هزار و 921 مورد تعداد کل بازدیدهای امسال ما بوده است، ادامه داد: 8 مورد پلمب مغازه داشتیم  همچنین 390 تن محموله مشکوک را ثبت کردیم که 175 تن آن با دستور مقام قضایی معدوم شده است. 


مدیر شبکه دامپزشکی شهرستان مشهد تصریح کرد: 818 هزار 634 راس گوسفند آمار کشتار امسال گوسفند در مشهد بوده که حدود 8800 تن گوشت از آن حاصل شده است و 57 هزار 211 راس نیز آمار کشتار گاو و گوساله امسال در مشهد بوده است. 


وی با بیان اینکه طرح بسته بندی ماهی منجمد برای مصرف خانوار یکی از طرح‌هایی است که تنها در مشهد انجام می‌شود، گفت: در این طرح ماهی برای مصرف خانوار در بسته‌های یک تا سه کیلو با تاریخ و مشخصات کامل بسته‌بندی و عرضه می‌شود. 


خسروی‌نیا در پاسخ به سوالی درباره ماهی فاسد چینی در مشهد تصریح کرد: این نوع ماهی حدود 9 تن بود که بسته‌بندی و عرضه به بازار نشد و پیش از آن توسط همکاران ما توقیف، ضبط و معدوم شد.












  • گروه خبری:
  • کد خبر : 199097
کلمات کلیدی

نظرات

Comments Counts : 0

Leave a Comments

تنظیمات قالب
گفتگوی آنلاین

سامانه گفتگوی آنلاین سازمان دامپزشکی کشور