متخصص بهداشت و بیماریهای طیور سازمان دامپزشکی کشور عنوان کرد:
هیچگونه هورمونی در گوشت مرغ وجود ندارد
به گزارش روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور، دکتر سید علی غفوری متخصص بهداشت و بیماریهای طیور سازمان دامپزشکی کشور در رد شایعات مصرف هورمون در مرغ اظهار داشت: با توجه به بعضی اظهارنظرها در زمینه مصرف هورمون در مرغداری ها از سوی برخی افراد ناآگاه وحتی برخی افراد تحصیلکرده در شبکه های مجازی باید گفت که این مسئله به قدری بی اساس ، غیرعلمی و قدیمی است که شاید نیازی به توضیح نداشته نباشد بطوریکه با یک جستجوی اینترنتی ساده مشخص خواهد شد که در سایر نقاط دنیا هم این قضیه سال هاست بعنوان افسانه مطرح است و اظهار نظر های غیر کارشناسی بویژه از سوی طبقه تحصیلکرده جامعه جای بسی تامل دارد.

با توجه به بعضی اظهارنظرها در زمینه مصرف هورمون در مرغداری ها از سوی برخی افراد ناآگاه وحتی برخی افراد تحصیلکرده در شبکه های مجازی باید گفت که این مسئله به قدری بی اساس ، غیرعلمی و قدیمی است که شاید نیازی به توضیح نداشته نباشد بطوریکه با یک جستجوی اینترنتی ساده مشخص خواهد شد که در سایر نقاط دنیا هم این قضیه سال هاست بعنوان افسانه مطرح است و اظهار نظر های غیر کارشناسی بویژه از سوی طبقه تحصیلکرده جامعه جای بسی تامل دارد. در هر صورت جهت روشن سازی اذهان عمومی ذکر چند نکته ضروری می باشد:
در خصوص تصاویر منعکس شده اخیر در شبکه های مجازی در زمینه گوشت سینه مرغ لازم به توضیح است که تصاویر مذکور مربوط به ضایعه ای تحت عنوان " خط سفید" یا اصطلاحا “Degenerative Myopathy” می باشد که تابحال علت آن بدرستی شناخته نشده ولی این مشکل را به فاکتورهایی همچون سرعت رشد در نژادهای جدید طیور گوشتی ،وزن زیاد و سن بالای پرورش مرتبط می دانند.در این شرایط ممکن است بافت کلاژن، چربی و املاح معدنی در طول رشته های عضلات قرار گرفته که بصورت خطوط سفید مشاهده شود . هیچ یک از منابع علمی و معتبر و بر اساس نتایج تحقیقات حاضر، هیچگونه ارتباطی بین این مسئله و هورمون وجود ندارد. چنین گوشتی فقط ممکن است از نظر ظاهری برای مصرف کننده غیرعادی باشد و همچنین میزان آبگیری چنین گوشتی در فرآیند marinade یا عمل آوری کمتر می باشد.
مصرف هورمون های استروئیدی مانند استروژن، پروژسترون ، تستوسترون ، زرانول و ترونبولون در حیوانات باهدف رشد سریع محدود به گاو و گوسفند و آن هم در کشورهای پیشرفته در چارچوب مقررات FDA و اتحادیه اروپا میباشد . از آنجا که عضلات پرنده بویژه عضله سینه که قسمت ارزشمند و عمده گوشت مرغ را به خود اختصاص می دهد در روند تکاملی و اهلی شدن گونه ماکیان (گالوس گالوس) وظیفه اصلی خود یعنی بحرکت درآوردن بال ها جهت پرواز را از دست داده وبنابراین اساساً سلول های عضلانی مرغ فاقد گیرنده های فعال و پاسخگو به این هورمون ها می باشند، بنابراین میتوان نتیجه گرفت که استفاده از هر نوع هورمون در مرغ غیرعلمی، بی تاثیر و غیرقابل اجرا می باشد.
آقای دکتر غفوری در پایان مصاحبه خود مجددا تاکید نمودند که حتی یک نانوگرم از هیچ هورمونی در هیچ یک از حدود 25000 مرغداری در سراسر کشور استفاده نشده و هم میهنان عزیز می توانند با آرامش خیال و توجه به توصیه های بهداشتی سازمان دامپزشکی کشور از این منبع پروتئینی سالم استفاده نمایند.
Leave a Comments