• 1396/11/10 - 12:00
  • تعداد بازدید: 349
  • زمان مطالعه : 10 دقیقه
رئیس سازمان دامپزشکی در نشست خبری به مناسبت دهه فجر مطرح کرد:

کاهش بارز کانون برخی بیماری ها در سال جاری / افتتاح 46 پروژه به مناسبت دهه فجر

رئیس سازمان دامپزشکی کشور به همراه رئیس سازمان نظام دامپزشکی به مناسبت آغاز دهه فجر در نشستی خبری به گزارش عملکرد مجموعه خود پرداختند.

به گزارش روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور، رئیس این سازمان ضمن تبریک آغاز سی و نهمین سالگرد پبروزی انقلاب اسلامی گفت: به مدد واکسیناسیون رایگان (در مجموعه دولتی و خصوصی) طی سال گذشته، کاهش بارز کانون های بیماری مانند تب برفکی، طاعون نشخوارکنندگان کوچک و لمپی اسکین قابل مشاهده است.



دکتر علیرضا رفیعی پور، با اشاره به اینکه خانواده دامپزشکی بیش از 36 هزار نفر عضو دارد، افزود: از این تعداد 6 تا 7 هزار نفر در حوزه حاکمیت و بقیه نیز در حوزه خصوصی فعالیت می کنند که یکی از مهمترین آنها سازمان نظام دامپزشکی است و برابر با اصل 44 قانون اساسی، بسیاری از فعالیت ها و تصدی گری ها در دولت به بخش خصوصی واگذار شده است. بنابراین من و دکتر صفری، به عنوان خادمان این خانواده بزرگ هستیم.





خدمات رایگان دامپزشکی



به گفته وی، طی هفته های پایانی سال جاری، قرار است بیش از 120 هزار نفر شتر بر علیه بیماری آنتروتوکسمی به صورت رایگان واکسینه شوند. همچنین در همین مدت، 4 میلیون راس دام سنگین و 15 میلیون راس دام سبک بر علیه تب برفکی و 4 میلیون راس دام سنگین نیز بر علیه بیماری لمپی اسکین واکسینه می شوند. در همین راستا سمپاشی 3 میلیون متر مکعب جایگاه دام، یک میلیون راس بدن گاو و 15 میلیون راس دام سبک در دستور کار قرار دارد.



رفیعی پور اضافه کرد: تا پایان سال جاری بیش از 48 میلیارد تومان نهاده از طریق سازمان در اختیار ذی نفعان قرار خواهد گرفت که جزو خدمات رایگانی است که سازمان دامپزشکی برای بهره برداران در نظر گرفته است.



وی عنوان کرد: در 9 ماهه ابتدای امسال، برای بیش از 10 میلیون و 200 هزار راس دام نظارت بهداشتی صورت گرفته و وزن لاشه های ضبطی به بیش از 200 میلیون کیلوگرم می رسد. همچنین سازمان دامپزشکی بر تولید، توزیع و عرضه فراورده های دامی از مزرعه تا سفره نظارت و بازرسی دارد که در همین راستا بیش از دو میلیون بازدید در 9 ماهه ابتدای سال جاری انجام شده و ناظران با 126 مورد غیربهداشتی مواجه شده اند. بر همین اساس، 39 هزار مورد نمونه برداری برای قعطیت سلامت محموله مورد نظر انجام گرفته که 3 میلیون و 574 هزار کیلوگرم از محموله های ضبط شده، معدوم شده اند. البته برای مقابله با متخلفان نیز 6 هزار پرونده قضایی تشکیل شده است.



رئیس سازمان دامپزشکی کشور، گفت: در دهه فجر امسال، 46 پروژه در 18 استان کشور افتتاح می شود که شامل مراکز مایه کوبی، داروخانه، کشتارگاه، بیمارستان، مزارع مرغ مادر، کارخانه تولید مواد آلی و غیره است. به واسطه همین پروژه ها برای 817 نفر اشتغال مستقیم و برای یک هزار و 583 نفر نیز به صورت غیر مستقیم اشتغال ایجاد می شود. مجموع اعتباری که برای این منظور هزینه شده 200 میلیارد تومان است که 10 درصد آن با کمک تسهیلات بانکی بوده است.





آنفلوآنزای پرندگان



دکتر رفیعی پور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه آنفلوآنزای پرندگان حتی در پیشرفته ترین کشورها گزارش شده، بیان کرد: اگرچه آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان خسارات سنگینی به مرغداری ها زد، اما تنها مرجعی که می تواند سلامت و بهداشت را در واحدهای تولیدی گوشت و مرغ تضمین کند،دامپزشکی است. به همین دلیل باید به نیروهای این عرصه اعتماد کرد و واجب است که خبرنگاران از پرورش دهندگان موفق که توانسته اند با کمک توصیه های علم دامپزشکی در مقابل این اپیدمی بایستند، گزارش تهیه کنند.



این مقام مسئول اظهار کرد: در حال حاضر 16 استان کشور درگیر آنفلوانزای پرندگان هستند که در مجموع 421 کانون را تشکیل می دهند. بیشترین تعداد کانون ها با 114 مورد در استان قم و کمترین آن با یک مورد در استان های لرستان و سمنان گزارش شده است.



به گفته وی، سویه H8N5 در سال جاری باعث معدوم شدن بیش از 21 میلیون مرغ در کشور شده که 73 درصد آن از جمعیت مرغ تخمگذار کشور بود. البته خوشبختانه در بسیاری از استان ها گزارش مجدد نداشته ایم، اما امکان طغیان بیشتر بیماری در استان های قم، اصفهان و یزد، وجود دارد.



رفیعی پور تصریح کرد: در دو سال گذشته 65 کشور اروپایی درگیر آنفلوانزی پرندگان از همین سویه شدند. بنابراین نمی توان این بیماری را تنها مختص ایران دانست. ضمن اینکه امکان کنترل پرنده های وحشی وجود ندارد و ویروس می تواند از حوزه حیات وحش به مرغ های بومی و روستایی و  از آنجا به بخش صنعتی سرایت کند. اینکه چرا بخش تخمگذار بیشترین درگیری را داشته، پرسشی است که پاسخ آن به نوع سیستم این بخش برمی گردد. زیرا در بخش تخمگذار، ترددها و رفت و آمدهای انسانی بسیار زیاد بوده و همین مسئله ویروس را از جایی به جای دیگر منتقل می کند. این در حالی است که از مجموع 24 هزار واحد مرغداری کشور، تنها 421 کانون گزارش شده و این نشان از تلاش مستمر همکاران دامپزشکی برای مبارزه با انتشار بیشتر این بیماری است. زیرا کانون ها می توانست بسیار بیشتر از این مقدار باشد.



وی با بیان اینکه بیش از دو میلیون کود در این بخش تولید می شود، گفت: هرگونه جابجایی کود مرغی بدون نظارت دامپزشکی خطر انتشار بیماری را دوچندان می کند. ضمن اینکه تعداد کارگران فصلی زیاد بوده و بسیاری از آنها و حتی صاحبان واحدها رفتارهای مخاطره آمیز زیادی را انجام می دهند. به عنوان مثال، رها سازی لاشه طیور آلوده در مناطقی دور از چشم ناظران و بازارروزهایی که اکنون محل اشتغال مردم است از جمله این رفتارها به شمار می رود. گذشته از اینها یکی از راهکارهای دنیا برای کنترل بیماری، نگهداری طیور در قفس است. اما آیا می توان طیور بومی ایران را در قفس نگهداری کرد؟



دکتر رفیعی پور، از تمرکز بیش از حد واحدها در برخی استان ها به عنوان یکی از عوامل انتشار ویروس نام برد و افزود: یکی از برنامه های وزارت جهاد کشاورزی کاهش تراکم واحدها در مناطق مشخص است که با جدیت پیگیری می شود. البته بنده طی 4 ماه گذشته در 19 استان کشور حاضر شدم و برای اطلاع رسانی اقدامات لازم را انجام دادم. اما باید قبول کرد که سازمان نمی تواند در این مسیر به تنهایی مسیر را طی کند. به عنوان مثال، بدون کمک نیروی انتظامی نمی شود در مقابل هیچ خودروی متخلفی ایستاد.



وی بر لزوم همکاری بخش خصوصی و دولتی تاکید کرد و گفت: با تمام مسئولیت های خطیری که دامپزشکی بر عهده دارد، اما شاید این مجموعه در بسیاری از شهرستان ها بین 10 تا 15 نفر نیرو داشته باشد. بنابراین به جرات می توان گفت که مجموعه اعضای هیات مدیره بخش های مختلف دام و طیور، از تعداد نیروهای سازمان بیشتر باشند. به همین دلیل این تشکل ها می توانند در کنار دامپزشکی به اعضای خود خدمت کنند چون همگی ذی نفع هستند.





سازمان دامپزشکی جشنواره رسانه برگزار می کند



رئیس سازمان دامپزشکی کشور، معتقد است که خبرنگاران می توانند با اشاعه خبرهای صحیح و دقیق، در تنویر افکار عمومی و شناسایی جایگاه واقعی بخش دامپزشکی در میان مردم، بسیار موثر باشند. بنابراین سازمان در نظر دارد جشنواره رسانه دامپزشکی را در آینده برگزار و از خبرنگاران مطرح و تلاشگر این عرصه تجلیل کند.





موضوع ماده 19



رئیس سازمان دامپزشکی کشور در پاسخ به پرسش خبرنگاران در ارتباط با ماده 19 گفت: اگرچه هنوز ضعف هایی در این خصوص وجود دارد، اما این ماده همچنان اجرا می شود و بحث هایی مانند ضبط و معدوم سازی لاشه ها با استناد به همین ماده و توسط بخش خصوصی انجام می گیرد. بنابراین عملکردها نشان می دهند که همکاران دامپزشکی در اغلب استان ها وظایف خود را به درستی انجام می دهند.





تقدم بهداشت بر درمان



وی گفت: پیش بینی می شود که جنگ های آینده جهان بر سر آب و غذا باشد. به همین دلیل وظیفه سازمان دامپزشکی برای تامین سلامت دام و فراورده های دامی بسیار ضروری است. زیرا حداقل سلامت 85 درصد غذای سفره مردم، وابسته به عملکرد حوزه دامپزشکی است. پس لازم است شعار تقدم بهداشت بر درمان، به یک فرهنگ عمومی تبدیل شود.



رئیس سازمان دامپزشکی کشور ادامه داد: در حال حاضر بسیاری از بیماری ها در حوزه دامپزشکی، تحت کنترل است. مثلا بیماری لکه سفید که سال های گذشته خسارات سنگینی به واحدها زد، اکنون واحدها در شرایط مطلوبی به سر می برند که توانسته اند 23 هزار تن تولید داشته باشد.



دکتر رفیعی پور افزود: اگرچه در برخی مراحل، اعتبار کافی در اختیار سازمان قرار نمی گیرد، اما چون دامپزشکی با جان و مال مردم سر و کار دارد، وظیفه خود را به خوبی انجام داده و از تلاش روزافزون دریغ نمی کند.





واردات جگر نداریم



رئیس سازمان دامپزشکی در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران مبنی بر واردات غیرقانونی جگر همراه پوست، گفت: بر اساس نیازی که کشور دارد، سالانه واردات حدود 100 هزار تن گوشت قرمز ثبت می شود که سازمان دامپزشکی نظارت کامل بر محموله ها خواهد داشت. ضمن اینکه همیشه با کشور فروشنده پروتکلی به امضا می رسد که طبق آن، فروشندگان موظفند تمامی قوانین مربوط به ضوابط بهداشتی ایران را رعایت کنند.



وی عنوان کرد: علاوه بر اینکه یک ناظر شرعی و یک ناظر دامپزشک در کشور مبدا حضور دارد، تمامی مراحل تولید از کشتار تا حمل به فروشگاه های کشور تحت نظارت دامپزشکی بوده و حتی این محموله ها دوباره در مبادی ورودی و مرزها کنترل می شود. بنابراین جای هیچ نگرانی نیست.



دکتر رفیعی پور تاکید کرد: جگر و پوست، اجازه واردات به کشور را ندارند. بنابراین اگر جایی نیز قاچاق صورت می گیرد، باید مراتب را به نیروهای دامپزشکی اطلاع داد.





پرورش زالو در ایران



در پایان این جلسه، دکتر علیرضا اکبرشاهی مدیر کل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری های طیور، زنبور عسل و کرم ابریشم نیز در ارتباط با پرورش زالو گفت: از آنجا که پرورش زالو، مبحث نوپایی به شمار می رود، هنوز جای کار دارد. با این حال، صدور پروانه ها برای این منظور به سازمان نظام دامپزشکی واگذار شده و بخشی از مسئله نیز به علوم پزشکی مربوط می شود. به هر حال، بحث های پرورشی زالو در ایران توسط سازمان دامپزشکی در حال تدوین است که به زودی تکمیل می شود.

 



برنامه واکسیناسیون سازمان دامپزشکی کشور طی 9 ماه ابتدای سال جاری بشرح ذیل می باشد:










































نوع واکسن



دام سبک



دام سنگین



تب برفکی



29 میلیون راس



7 میلیون راس



آبله



53 میلیون راس



-



لمپی اسکین



-



یک میلیون راس



بروسلوز



11 میلیون راس



یک میلیون و 900 هزار راس



شاربن



26 میلیون راس



یک میلیون و 273 هزار راس



هاری



354 هزار قلاده سگ



-


































صادرات فراورده های دامی در 9 ماهه ابتدای سال جاری:



















































































عنوان



مقدار



لبنیات



بیش از 3 هزار تن



شتر



741 نفر



گوساله کشتاری



6 هزار راس



مرغ منجمد



بیش از 6 هزار تن



میگو



23 هزار تن



تخم مرغ خوراکی



8 هزار تن



تخم مرغ نطفه دار



بیش از یک میلیون عدد



جوجه یکروزه



15 میلیون قطعه



ماهی خوراکی



38 هزار تن



ماهی خوراکی تازه



36 هزار تن



آلایش دامی



41 هزار تن



خوراک دام



80 هزار تن



خرچنگ



38 هزار تن



پرنده زینتی



94 هزار قطعه



ماهی زنده



2 میلیون قطعه



پوست



16 میلیون جلد



اسب



9 راس



سگ و گربه



780 قلاده









  • گروه خبری:
  • کد خبر : 190705
کلمات کلیدی

نظرات

Comments Counts : 0

Leave a Comments

لینک کوتاه