گفتوگوی ویژه خبری در باره بیماری تب کریمه- کنگو
.jpg)
مدیر کل دامپزشکی استان هرمزگان با حضور در برنامه زنده تلویزیونی گفتوگوی ویژه خبری به بررسی بیماری تب خونریزی دهنده کریمه- کنگو و کنترل و پیشگیری از بیماری در استان پرداخت.
دکتر محمد جانباز با اشاره به بیماری خطرناک تب خونریزی دهنده کریمه- کنگو، پیشگیری را مهمترین موضوع در ارتباط با این بیماری عنوان کرد و گفت: این بیماری یکی از بیماریهای قابل انتقال از دام به دام و انسان است.
وی افزود: عامل شیوع این بیماری در دامها کنه است که در زمان گرم بودن هوا بیشترین فعالیت را دارند. این بیماری جز تب مختصر و گذرا معمولاً علایم دیگری در دام ایجاد نمیکند و چون تب نشانه بسیاری از بیماریهاست، نمیتواند به تشخیص قطعی این بیماری کمک کند، ضمناً تلفاتی نیز در دامها ندارد.
مدیرکل دامپزشکی استان هرمزگان، مهمترین راه کنترل و پیشگیری از این بیماری خطرناک را رعایت مدت زمان پیش سرد در کشتارگاه برشمرد و اضافه کرد: خوشبختانه کشتارگاه صنعتی دام قلعه قاضی که مسئول تأمین گوشت شهرستان بندرعباس است مجهز به سالن پیش سرد است و لاشه پس از استحصال به مدت24 ساعت در این اتاقها بهمنظور طی پروسه جمود نعشی نگهداری میشود.
جانباز افزود: طی کردن این پروسه مهم باعث افزایش کیفیت لاشه، افزایش ماندگاری، و از بین رفتن عامل بیماری میشود؛ از اینرو هیچگونه نگرانی برای مصرف کنندگان عزیز که از گوشتهای تحت نظارت موجود در مراکز عرضه مجاز استفاده میکنند نداریم.
وی توصیه کرد: گوشت قرمز خریداری شده به مدت 24 ساعت و جگر به مدت 48 ساعت در یخچال خانگی( با دمای صفر تا 4 درجه سانتی گراد) نگهداری سپس مصرف شود.
دکترجانباز به دامداران، شاغلین کشتارگاهها، مراکز بسته بندی، میادین عرضه دام زنده و سایر مشاغل مرتبط توصیه کرد بهدلیل عدم امکان تشخیص بیماری در دام مبتلا، کارکنان و شاغلان این اماکن، از وسایل ایمنی فردی همچون لباس کار، کلاه، ماسک، دستکش، چکمه و ... در هنگام کار با دام استفاده کنند.
وی با تأکید بر لزوم ذبح دامها بهصورت بهداشتی و تحت نظارت دامپزشکی در کشتارگاه تصریح کرد: از کشتار دام در خارج از کشتارگاهها و مراکزی که زیر نظارت دامپزشکی نیستند خودداری شود.
وی افزود: علاوه بر جدی گرفتن هشدارهای بهداشتی دامپزشکی، از خریداری گوشت قرمز از مراکز نامعتبر و کشتار غیرمجاز در خیابانها جداً پرهیز شود و فرآورده خام دامی فقط از مراکز تحت نظارت دامپزشکی تهیه و در صورت داشتن هرگونه سؤال، انتقاد و یا پیشنهاد، با تلفن چهار رقمی 1512 اداره کل دامپزشکی استان تماس گرفته شود.
Leave a Comments