برگزاری دوره آموزشی- ترویجی تب برفکی در سالن اجتماعات اتحادیه دامداران استان اصفهان
با حضور دکتر کشتکار معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان اصفهان و کارشناسان این اداره کل دوره آموزشی- ترویجی با موضوع تب برفکی در سالن اجتماعات اتحادیه دامداران استان اصفهان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان اصفهان؛ این دوره آموزشی- ترویجی که به همت اتحادیه دامداران استان اصفهان برگزار شده بود، علاوه بر دکتر کشتکار، دکتر سید محمد حسینی سرپرست و دکتر براتی کارشناس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دامی استان اضفهان و با حضور مدیران و کارشناسان شرکت های تعاونی، مدیران تولید، دامپزشکان واحدهای پرورش بزرگ و تعدادی از پرورش دهندگان، در محل سالن اجتماعات اتحادیه دامداران این استان برگزار گردید.
در این دوره آموزشی دکتر محمد کشتکار ضمن تاکید بر اینکه در استان های همجوار بخصوص استان قم موارد تب برفکی مشاهده شده اظهار داشت: عدم توجه به این بیماری می تواند خسارات جبران ناپذیری را به صنعت تولید و پرورش شیر و گوشت وارد نماید.
وی در ادامه افزود: بهترین راه پیشگیری از این بیماری رعایت مسائل امنیت زیستی است که می بایست توسط مدیران مراکز پرروش رعایت شوند، مواردی مثل عدم نگهداری گوسفند در محل پرورش گاوهای شیری، عدم ورود و خروج بی ضابطه افراد، دام و وسائط نقلیه به واحد، واکسیناسیون به موقع، جداسازی دام بیمار در همان دقایق اولیه تشخیص و...، می توان بیان کرد.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان اصفهان با اشاره به رتبه برتر این استان در تولید شیر و کیفیت محصول تولیدی خاطرنشان کرد: کیفیت و کمیت شیر تولیدی به گواه بسیاری از شرکت های تولید کننده محصولات لبنی و کشورهای وارد کننده این محصولات دارای برتری می باشد، لذا حفظ این رتبه برای استان جزو اولویت اقدامات بخصوص در رابطه با کیفیت شیر می باشد.
در این جلسه دکتر حسینی در خصوص وضعیت فعلی این بیماری در کشور و استان توضیحاتی ارائه داد و بیان کرد: بیماری تب برفکی، یک بیماری ویروسی بسیار واگیردار است که با ورود عامل این بیماری به گله در صورت عدم رعایت الزامات بهداشتی، 70 الی 80 درصد دام ها را آلوده می نمایند.
وی در ادامه ضمن اشاره به اینکه واکسیناسیون یکی از مهمترین راه های پیشگیری از این بیماری است، افزود: به همین منظور بصورت عادی دامپزشکی در سه فاز طرح واکسیناسیون دام ها، که در فاز اولی که در تیر و مرداد ماه امسال انجام شد بیش از 296000 راس گاو و گوساله و 790000 راس گوسفند و بز علیه این بیماری واکسینه شدند.
در ادامه دکتر براتی موارد امنیت زیستی و بیوسکوریتی را توضیح داد، همچنین وی جهت بهبود شرایط بهداشتی، پیشنهاد جداسازی بخش تولید زیر نظر مدیران تولید و بخش بهداشت زیر نظر دکتر دامپزشک را در مراکز پرورش گاوهای شیری را داد.
در ابتدای این جلسه دکتر زرگرپور از اتحادیه دامداران استان اصفهان ضمن ابراز خرسندی از حضور معاون سلامت و کارشناسان اداره کل دامپزشکی استان اصفهان و خوش آمدگوئی به شرکت کنندگان در این دوره آموزشی- ترویجی، گفت: امیدوارم این دوره آموزشی در ارتقائ آگاهی بهره برداران از این بیماری بسیار مهم باشد و سبب پیشگیری از بروز این بیماری در استان شود و با ادامه این دوره های آموزشی شاهد افزایش سطح بهداشت عمومی مراکز و کاهش بیماری ها باشیم.
Leave a Comments