• 1396/09/22 - 12:00
  • تعداد بازدید: 134
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

برگزاری شورای هماهنگی مدیریت بحران استان مرکزی با موضوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان

شورای هماهنگی مدیریت بحران استان مرکزی با موضوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان و امداد رسانی به مناطق زلزله زده غرب کشور برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان مرکزی، آیت الله قربانعلی دری نجف آبادی در نشست شورای هماهنگی مدیریت بحران استان مرکزی افزود: با پایان اسکان موقت زلزله زدگان، برای کمک رسانی هرچه بهتر به مردم این منطقه نیاز است فعالیت ها استان با هماهنگی هرچه بیشتر با یکدیگر و بر اساس اولویت بندی نیاز ها انجام شود.


امام جمعه اراک خاطر نشان کرد: اقلام غذایی به اندازه ضرورت به منطقه آسیب دیده از زلزله ارسال شده و در این مرحله برای ساخت واحدهای مسکونی نیاز است کمک ها به صورت نقدی جمع آوری شود تا کار ساخت ساز واحدهای آسیب دیده تا شهریور ماه سال آینده پایان یابد.


آیت الله دری نجف بیکاری را یکی از مشکلات مهم مناطق زلزله زده غرب کشور عنوان کرد و افزود: تدبیر و تامین اعتبار لازم به منظور کارسازی و مشاغل خرد و پایدار برای روستاییان و ایجاد اشتغال در مناطق زلزله بایددر دستور کار مسئولان قرار گیرد.


وی با یاد آوری شیوع بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در سال گذشته در استان مرکزی گفت: این معضل با تدبیر و تلاش ستاد بحران در سال گذشته با کمترین خسارت به صنعت طیور استان مهار شد و امسال نیز مسئولان مربوطه باید با اقدام پیشگیرانه از شیوع احتمالی این بیماری در استان جلوگیری کنند.


نماینده ولی فقیه در استان مرکزی افزود: در بودجه سال آینده ایجاد اشتغال، رفع مشکل صنایع و تنگناهای صنعتی و کشاورزی استان باید در دستور کار مسئولان قرار گیرد.


مدیرکل پدافند غیر عامل استان مرکزی نیز در این نشست گفت: سال گذشته 16 مرغداری صنعتی و پنج روستای استان به بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان آلوده شدند و 200 میلیون ریال به این استان خسارت وارد شد.


مجید عسگری افزود: سال گذشته برای کنترل بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان 13 نشست کمیته بحران در استان برگزار شد.


وی با یادآوری کنترل 2 بیماری تب کریمه کنگو و آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان از سال گذشته تا کنون گفت: با شیوع بیماری تب کریمه کنگو در برخی استان ها، تمام کشتارگاه های استان به پیش سردکن تجهیز شدند.


مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی نیز در این نشست گفت: با توجه به شیوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در سال گذشته در استان مرکزی و وجود زیستگاه های مهم مهاجرت پرندگان با هدف پیشگیری از شیوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان از ماه ها قبل ستاد راهبری در استان شکل گرفته و در سایه مراقبت های مستمر تاکنون این استان از نظر ابتلای پرندگان به این بیماری پاک است.


وی ادامه داد: برای مقابله و پیشگیری از شیوع احتمالی بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استان مرکزی در سال جاری 3 هزار و 8 مورد پایش و مراقبت، 3 هزار و 580 مورد نمونه برداری و 7 هزار و 174 مورد آزمایش از واحدهای تولید طیور صنعتی و سنتی، زیستگاه ها و مراکز عرضه پرندگان زینتی استان انجام شده است.


مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی خاطر نشان کرد: 830 آزمایش مشکوک با انجام این آزمایش ها در استان مشاهده و برای انجام تحقیقات بیشتر به تهران فرستاده شد که این آزمایش ها نیز از نظر ابتلا به بیماری منفی گزارش شده است.


دکتر شانقی افزود: 16 گروه فعال متشکل از 32 نفر وظیفه نظارت و بازرسی از واحدهای تولید طیور، زیستگاه های و مراکز عرضه پرندگان در شهرستان های استان مرکزی را برعهده دارند و هفته ای 2 بار این مراکز به صورت تصادفی توسط این افراد مورد بازرسی و بازدید قرار می گیرند.


وی ادامه داد: سه گروه اداره کل دامپزشکی استان مرکزی نیز وظیفه نظارت و بازرسی از کشتارگاه های استان را برعهده دارند و هفته ای 2 بار از نظر ضد عفونی و رعایت اصول بهداشتی توسط این گروه ها مورد بازرسی قرار می گیرند.


مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی گفت: برای پیشگیری از شیوع احتمالی بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استان تا کنون 13 کلاس آموزشی برای مرغداران و تولیدکنندگان و یک نشست برای دامپزشکان در شهرستان های استان برگزار و تحت آموزش های پیشگیرانه و رعایت اصول زیستی قرار گرفتند.


دکتر شانقی افزود: در سال جاری 9 نشست ستاد آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در این اداره کل، 5 نشست پدافند زیستی در استانداری مرکزی برای ابلاغ شرح وظایف به دستگاه های اجرایی فعال در حوزه مبارزه و مقابله با این بیماری برگزار شده است.


وی با یاد آوری وجود 850 ومرغداری در استان مرکزی گفت: تا کنون پنج هزار پیامک و دست نوشته های امنیت زیستی و اطلاع رسانی برای پیشگیری از شیوع احتمالی آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استان به این واحدها ارسال شده است.


مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی در ادامه به تامین منابع مالی مورد نیاز جهت مقابله با آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان و کمبودها و تامین ماشین آلات و نیروی مورد نیاز و ... اشاره کرد و خواستار همکاری هر چه بیشتر دستگاه های اجرایی استان با دامپزشکی شد.


مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی بیمه واحدها دامداری و مرغداری را تنها راه جبران خسارت واحد های پرورش دام و طیور در زمان بروز حوادث دانست و افزود: تمایل نداشتن تولیدکنندگان به بیمه واحدهای تولیدی خود به دلیل پرداخت نشدن به موقع و به اندازه کافی غرامت به یکی از مشکلات این اداره کل تبدیل شده است.


سید علی آقازاده استاندار استان مرکزی در این جلسه گفت: برای جلوگیری از حوادثی همانند سال گذشته باید همواره آمادگی لازم را در برابر حوادث گوناگون داشته باشیم تا در زمان بروز حادثه شاهد کمترین میزان خسارت باشیم.


آقازاده اظهار کرد: برای اینکه امسال هم استان درگیر بیماری آنفولانزای پرندگان نشود لازم است قرارگاه زیستی در استان به ریاست مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری مرکزی تشکیل و جلسات به صورت روزانه برگزار شود تا موارد لازم را موردی بررسی کنند.


وی با اشاره به اینکه تالاب میقان یکی از نقاط حساس در استان است، بیان کرد: برای اینکه کمترین خسارت از این تالاب متوجه استان شود، لازم است حریمی برای تالاب تعیین شود. البته این کار نیاز به کار کارشناسی دارد.

  • گروه خبری:
  • کد خبر : 205987
کلمات کلیدی

نظرات

Comments Counts : 0

Leave a Comments

لینک کوتاه