• 1396/11/14 - 12:00
  • تعداد بازدید: 176
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه

تشریح اقدامات اداره کل دامپزشکی کرمانشاه در یکسال اخیر

مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه اقدامات اداره کل دامپزشکی استان یک سال گذشته را به مناسبت دهه فجر تشریح کرد.

مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه اقدامات اداره کل دامپزشکی استان یک سال گذشته را به مناسبت دهه فجر تشریح کرد.به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه، دکتر نادر پرور مدیرکل دامپزشکی استان در نشست خبری که به مناسبت دهه مبارک فجر در سازمان جهاد کشاورزی استان برگزار شد ضمن عرض تبریک این ایام به تمامی ملت شریف ایران و فجر آفرینان غیور به تشریح عملکرد اداره کل دامپزشکی استان طی یک سال گذشته پرداخت.



دکتر پرور با اشاره به وقوع زلزله اخیر در مناطق غربی استان اظهار داشت: پرسنل و اکیپ های دامپزشکی از همان ساعات اولیه وقوع زلزله در مناطق حضور داشتند و در مرحله اول عملیات، پایش و بررسی مناطق آسیب دیده را در دستور کار قرار گرفت.



وی بیان داشت: در همین راستا 656 روستا تحت پوشش برنامه پایش و بررسی قرار گرفتند و پس از آن عملیات دفن بهداشتی لاشه های تلف شده دام ها در 371 روستا انجام شد.



مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه از دفن بهداشتی 10 هزار و 529 راس دام سبک و 424 راس دام سنگین با همکاری و کمک 65 اکیپ دامپزشکی از استان های ایلام، کردستان، لرستان، همدان و کرمانشاه در مناطق زلزله زده استان خبر داد و تصریح کرد: 5 هزار و 300 قطعه طیور تلف شده نیز در این زمینه دفن بهداشتی شد.



وی با اشاره به جمع آوری و دفن بهداشتی 700 هزار قطعه ماهی با وزن تقریبی حدود 250 تن در مزارع تخریب شده پرورش ماهیان سردابی منطقه ریجاب بر اثر زلزله گفت: اقدامات پیشگیری و درمان همچنان در حال انجام است.



دکتر پرور افزود: تعداد 88 هزار و 658 راس دام سبک و 3 هزار و 13 راس دام سنگین از دام های صدمه دیده یر اثر زلزله به صورت کاملا رایگان ویزیت و درمان شده اند.



به گفته این مقام مسئول، 289 هزار و 871 مترمربع ضدعفونی، 92 هزار و 44 راس دام و 75 هزار  798 مترمربع جایگاه دام در این مناطق سم پاشی شده اند.



مدیرکل دامپزشکی استان با اشاره به تخریب منازل مسکونی و اسطبل های نگهداری دام و همچنین پیش رو بودن فصل گرم سال تصریح کرد:  افزایش دما موجب تکثیر و تزاید کنه ها می شود که این خود عامل تهدید کننده ای به منظور شیوع بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو خواهد بود این مهم خود با سم پاشی به موقع قابل کنترل است و انتظار ما از مسئولین ارشد استان جهت تامین سلامت مردم  درمناطق زلزله زده، تامین اعتبار جهت خرید سم مورد نیاز و سم پاشی آن است.



وی بیان داشت: در زمینه پیشگیری و مبارزه با بیماری های دامی در این مناطق نیز تا کنون 615 هزار و 620 راس دام سبک علیه تب برفکی، آنتروتوکسمی و همچنین یک هزار و 34 راس دام سنگین علیه تب برفکی مایه کوبی شده اند.



وی اشاره ای به عملکرد این اداره کل در راستای پیشگیری، کنترل و مبارزه با بیماری های مشترک و بیماری های واگیر دامی داشت و گفت: در این خصوص تعداد 10 میلیون و 186 هزار و 870  نوبت واکسیناسیون طی یکسال اخیر علیه انواع بیماری های مشترک و دامی انجام شده است.



این مقام مسئول یکی از دستاورد های تلاش های همکاران اداره کل دامپزشکی استان را در یک سال گذشته، انجام تست و کشتار دام های بروسلوزی در راستای کنترل بیماری تب مالت عنوان کرد و افزود: این کار با استفاده از اعتبارات سفر ریاست محترم جمهور به استان انجام شد که در مرحله اول حدود 30 هزار راس دام در روستاهای با آلودگی بالای جمعیت انسانی به بیماری تب مالت تست شدند و تعداد یک هزار و 200 راس دام آلوده از جمعیت دامی منطقه حذف شد که خسارت کامل آن به دامداران پرداخت گردید همچنین واکسیناسیون دام ها نیز بصورت کامل پوشش داده شده است که طبق اعلام دانشگاه علوم پزشکی تعداد مبتلایان انسانی نسبت به مدت مشابه در سال قبل  19% کاهش داشته است.



مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه کنترل بیماری تب برفکی را از دیگر دستاوردهای این اداره کل در سال اخیر برشمرد و افزود:  تمام جمعیت دام سبک و سنگین استان در سال 96به صورت رایگان تحت پوشش واکسیناسیون قرار خواهد گرفت.



وی تصریح کرد: در خصوص بیماری PPR (طاعون نشخوار کنندگان کوچک)با افزایش پوشش واکسیناسیون نتایج بسیار مطلوبی حاصل شده است، به طوری که در طی سال گذشته  و ده ماهه سال جاری خوشبختانه کانونی از بیماری در استان مشاهده نشده است.



دکتر پرور در ادامه از تولید 600 تن مرغ بدون آنتی بیوتیک در استان طی یکسال اخیر خبر داد و خاطر نشان کرد: حداکثر طول دوره پرورش در مرغ بدون آنتی بیوتیک 42 روز است و همچنین در طول دوره پرورش از جوجه یک روزه تا زمان کشتار 6 مرحله آزمایش به صورت تصادفی از طرف اداره کل دامپزشکی انجام خواهد شد تا صلاحیت عرضه آن به صورت مرغ بدون آنتی بیوتیک در بازار تایید شود که این خود قدمی رو به جلو در راه رسیدن به اهداف عالیه سازمان دامپزشکی کشور در راستای تولید محصولات سالم تر در جهت اهمیت به سلامت مصرف کنندگان فرآورده های خام پروتئینی است.



مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه با اشاره به درگیری صنعت طیور کشور به بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان و لزوم اندیشیدن تمهیدات لازم در این حوزه خاطرنشان کرد: بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان یک بیماری شدیدا واگیر در پرندگان و قابل انتقال به انسان است و از لحاظ بهداشتی و اقتصادی بسیار حائز اهمیت می باشد.



این مقام مسئول اظهار داشت: در موج جدید شیوع این بیماری در کشور خوشبختانه تا کنون موری از بیماری در استان گزارش نشده است.



دکتر پرور از انجام 20 میلیون و 720 هزار و 990 قطعه جوجه ریزی در واحدهای صنعتی تحت پوشش دامپزشکی استان خبر داد و گفت: تعداد 11 هزار و 300 بار بازدید مراقبت و پایش بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در سطح استان صورت گرفته است.



مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه به شهروندان توصیه کرد که از خرید و کشتار غیر مجاز مرغ زنده جدا پرهیز کنند و در صورت مواجهه با هرگونه تلفات طیور، موارد را به سامانه تلفنی 1512 و یا سامانه پیامکی  100010001512دامپزشکی اطلاع دهند.



وی همچنین به پرورش دهندگان صنعتی طیور توصیه کرد :  در طول دوره پرورش به حداکثر سقف بیمه نامه که در گله طیور گوشتی 42 روز، در گله طیور مرغ مادر 64 هفته و در گله طیور مرغ تخم گذار 80 هفته می باشد توجه ویژه داشته باشند.



این مقام مسئول در خصوص عملکرد اداره بهداشت و مبارزه با بیماری های آبزیان در استان اعلام کرد: تعداد 772 مورد بازدید از مزارع پرورش آبزیان استان طی یکسال اخیر انجام شده است.



مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه تعداد کل نمونه های اخذ شده از مزارع فوق را 4 هزار و 125 و تعداد آزمایشات بر روی این نمونه ها را 2 هزار و 218 مورد عنوان و تصریح کرد: در سال جدید دو مورد بیماری VHS و یک مورد بیماری IHN گزارش شده است.



دکتر پرور با اشاره به عملکرد اداره نظارت بر بهداشت عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه از کشف، ضبط و امحاء بیش از 297 تن انواع فرآورده های خام دامی ناسالم در استان طی یکساله اخیر خبر داد و افزود: طی یکساله اخیر تعداد 97 هزار و 516 مورد بازدید و بازرسی از مراکز تهیه، فرآوری و توزیع فرآورده های خام دامی در استان انجام شده است.



وی تعداد موارد غیر بهداشتی کشف شده در این بازدیدها از مراکز عرضه سطح شهرهای استان را 6 هزار و 40 مورد اعلام کرد و بیان داشت: در جریان این بازدیدها 87 تن و 548 کیلوگرم انواع فرآورده های خام دامی ناسالم ضبط و امحاء شد.



این مقام مسئول خاطرنشان کرد: تعداد 180 مرکز تهیه، فرآوری و عرضه فرآورده های خام دامی ناسالم نیز به مراجع قضایی معرفی شده که از این تعداد 166 مرکز متخلف نیز با دستور دستگاه محترم قضایی پلمب شدند.



مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه تعداد کشتار دام سبک  در کشتارگاه های استان طی یکسال اخیر را150 هزار و 144 راس دام سبک اعلام کرد و گفت: 34 هزار و 133 راس دام سنگین نیز در این کشتارگاه ها طی مدت مذکور کشتار شده است.



دکتر پرور همچنین مقدار فرآورده های ضبطی کشتارگاه های دام را 105 تن و 890 کیلوگرم عنوان کرد و گفت:  در کشتارگاه های طیور استان نیز توسط بازرسین بهداشتی و شرعی دامپزشکی مقدار 103 تن و 751 کیلو گرم، ضبط و امحاء شده است.


  • گروه خبری:
  • کد خبر : 194591
کلمات کلیدی

نظرات

Comments Counts : 0

Leave a Comments

لینک کوتاه