• 1396/12/12 - 12:00
  • تعداد بازدید: 230
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
دبیر ستاد آنفلوانزای فوق حاد پرندگان اداره کل دامپزشکی استان کرمان عنوان کرد:

جمعه بازار پرندگان کرمان بایستی تعطیل گردد

هفتمین نشست ستاد آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در راستای مدیریت هرچه بهتر این بیماری و راه های کنترل و پیش گیری آن ،با حضور مدیران و روسای ارگان های ذی ربط به میزبانی اداره کل دامپزشکی استان کرمان برگزار گردید.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان، دکتر حسین رشیدی مدیر کل دامپزشکی استان کرمان در ابتدا این جلسه گزارشی از آخرین وضعیت بیماری در کشور و استان ارائه نمود و گفت: استان کرمان از  معدود استان هایی است که علی رغم هم مرزی  با استان های درگیر و شیوع بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در بیش از 21 استان  ومشاهده بیش از 500کانون آنفلوانزای فوق حاد پرندگان عاری از این بیماری و مخاطرات ناشی از آن بوده است.



وی در ادامه گفت:اهمیت این بیماری در حال حاضر تنها در مبحث خسارات اقتصادی به صنعت طیور کشور خلاصه نمی گردد بلکه بحث امنیت زیستی  وبهداشت عمومی آن (مشترک بودن این بیماری با انسان)در درجه با اهمیت تری قراردارد.



این مقام مسئول در ادامه با مطرح کردن این بیماری به عنوان تهدیدی بر امنیت غذایی کشور اعلام کرد: امسال 25 میلیون  قطعه  طیوردراثر ابتلا به این بیماری در کشور معدوم گشته ، که خسارت اقتصادی  ناشی از آن بالغ بر3000میلیارد تومان بوده که افزایش قیمت تخم مرغ ، بیشتر بدلیل معدوم سازی مزارع مرغ تخم گذاردرگیر با این بیماری بوده است.



وی در ادامه تصریح کرد: جمعه بازار پرندگان کرمان بایستی تعطیل گردد و کارشناسان و ماموران مستقر در سطح شهرستان های استان در صورت مشاهده عرضه مرغ زنده و سایر پرندگان توسط مراکز غیر مجاز ضمن برخورد با عاملان و متخلفان به پلمب اماکن عرضه غیر مجاز اقدام خواهند نمود و به شهروندان محترم توصیه نمود حتی از خرید پرندگان زینتی در این ایام خودداری کنند.



مدیرکل دامپزشکی استان کرمان با اعلام اینکه وجود این بیماری درپرندگان آبزی وحشی که ناقل ویروس‌ آنفلوآنزا هستند ثابت شده است گفت: استان کرمان بدلیل وجود دریاچه ها و استخرهای مصنوعی خصوصا در شهرستان های رفسنجان و انار که محل مهاجرت پرندگان آبزی شمال کشورمی باشند پتانسیل این نوع انتقال ویروس (آسمان به زمین)را دارد لذا خواستار همکاری بیش از پیش دستگاه های متولی بخصوص محیط زیست شد.



دکتررشیدی ساماندهی و تعیین تکلیف واحدهای مرغداری غیرمجازرا از تصمیمات اصولی این ستاد مطرح کرد که اجرای آن را منوط به بسیج همه جانبه کلیه دستگاه های متولی به خصوص جهاد کشاورزی دانست.



دکتررشیدی با بیان اینکه در سراسر دنیا بلافاصله با مشاهده این بیماری اقدام ضربتی جهت جلوگیری ازانتشار بیماری حتی با همیاری ارتش صورت می پذیرد افزود:یکی از مشکلات اصلی درکنترل این بیماری تنوع گونه های میزبانی ویروس(به عنوان مثال سویه H5N8 در بیش از114 گونه پرنده باعث تلفات می گردد )و تغییر سریع ویروس و تبدیل آن  به ویروسی با بیماری زایی خطرناک ترمی باشدکه سبب پاندمی های کشنده میگردد.



مدیرکل دامپزشکی استان کرمان از اقدامات موفقیت آمیز در راستا کنترل این بیماری که سبب عدم مشاهده بیماری در این استان شده است را انجام بیش از 5000 مورد پایش و مراقبت فعال و غیر فعال آنفلوانزای فوق حاد پرندگان و نمونه برداری از واحد های مختلف(روستایی،پرنده فروشی،باغ پرندگان، مزارع پرورش مرغ اجداد و مادر گوشتی،تخم گذار و ....)   وهمچنین ایجاد پست های قرنطینه فعال وتشکیل کلاس های آموزشی جهت بهره برداران اعلام کرد که البته برای حفظ و تداوم عدم بروز بیماری و انجام عملیات های مبارزه  و پیش گیری خواستار تأمین به موقع اعتبار از سوی سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان شد.



این مقام مسئول ابتلا طیور بومی به این بیماری را سکوی پرتاب ابتلا طیور صنعتی عنوان کرد و افزود:نگه داری طیور بومی و صنعتی با یکدیگر از اقدامات مخاطره امیز مرغداران می باشد .



وی عدم رعایت اصول امنیت زیستی توسط مرغداران از جمله عدم ضد عفونی خودروهای حمل دان و کود، جابجایی شان و کارتن حامل ویروس بین واحدهای مشترک ،استفاده ازنهاده های طیور وکود مرغی آلوده ومدیریت همزمان چندین واحد و کارگران مشترک مرغداری ها و ...را از عوامل ورود بیماری به مزارع پرورشی اعلام کرد.



مدیرکل دامپزشکی استان کرمان  در پایان به کلیه شهروندان اطمینان داد که در صورت خرید گوشت مرغ و تخم مرغ از مراکز معتبر که تحت نظارت دامپزشکی باشند هیچ خطری در صورت مصرف این فراورده ها انها را تهدید نمیکند.



شایان ذکر است در این نشست مدیرکل پدافندغیرعامل استانداری،مدیرکل اموراجتماعی استانداری،مدیرکل محیط زیست ، اعضا هیئت علمی دانشگاه ، ریاست نظام دامپزشکی و نمایندگانی از دانشگاه علوم پزشکی،شهرداری،تعاونی مرغداران ومرغ ماهان حضور داشتند.



در پایان اعضا حاضر به بیان پیشنهادات عملیاتی و اقدامات انجام شده در خصوص مبارزه و پیش گیری از این بیماری پرداختند.


  • گروه خبری:
  • کد خبر : 206086
کلمات کلیدی

نظرات

Comments Counts : 0

Leave a Comments

لینک کوتاه