• 1396/08/10 - 12:00
  • تعداد بازدید: 133
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
از سیزده آبانماه سالجاری اجرایی میگردد:

طرح ملی پایش بیماری های آبزیان در کهگیلویه وبویراحمد

طرح ملی پایش بیماری های ویروسی آبزیان در واحدهای فعال پرورش و تکثیر ماهیان سردآبی استان کهگیلویه وبویراحمد از هفته آینده اجرا می گردد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان ، رئیس اداره بهداشت و مبارزه با بیماری های آبزیان اداره کل دامپزشکی کهگیلویه وبویراحمد گفت: طرح ملی مراقبت و پایش 3 بیماری 'سپتی سمی خونریزی دهنده ویروسی' و 'نکروز عفونی بافت خونساز'  و نکروز عفونی پانکراس ماهیان قزل آلای رنگین کمان، همانند سراسر کشور در مزارع آبزی پروری این استان هم اجرا می شود.

دکتر سیده صفورا بزرگواری افزود: بیماری سپتی سمی خونریزی دهنده ویروسی با نام اختصاریVHSو بیماری نکروز عفونی بافت خونساز با نام اختصاریIHNو نکروز عفونی پانکراس با نام اختصاری IPN ،  سه بیماری ویروسی حاد است که باعث تلفات و مرگ و میر گسترده در قزل آلای پرورشی می شود و جزو بیماری های اخطارکردنی ماهیان قزل آلاست. وی ادامه داد: سپتی سمی خونریزی دهنده ویروسی، بیماری نخست صنعت پرورش قزل آلا در دنیا به شمار می آید و نکروز عفونی بافت خونساز هم اگرچه اکثر گونه های خانواده آزادماهیان آب شیرین و دریا را درگیر می کند، اما بیشتر در قزل آلا موجب بیماری و تلفات می شود.  در خصوص بیماری IPN انجام پایش و مراقبت جهت اعلام عاری بودن گله های مولد مزارع تکثیر از این بیماری و شناسایی مولدین حامل بیماری و حذف آنها از چرخه تولید و تکثیر و جایگزینی با گله های سالم و غیرحامل صورت می گیرد.

وی تصریح کرد: این طرح به منظور تضمین سلامت ماهیان مولد و پرورشی قزل آلای کشور در برابر بیماری های خطرناک فهرست سازمان جهانی بهداشت دام (OIE) برنامه ریزی شده است و با اجرای آن تلاش می شود ضمن تعیین میزان شیوع احتمالی بیماری و شناسایی کانون های آلوده و پیش بینی وضعیت آینده، به داده های لازم برای ارزیابی برنامه های پیشگیری و کنترل بیماری و ارائه راهکارهای مناسب آن دست یافت.

دکتر بزرگواری شناسایی ماهیان قزل آلا حامل بیماری و حذف آن ها از چرخه تولید و تکثیر در استان  و استقرار سیستم قرنطینه امنیت زیستی را از جمله نتایج مهم اجرای این طرح برشمرد و تصریح کرد: اجرای این طرح، به ارتقای مدیریت بهداشتی و شرایط امنیت زیستی مراکز تکثیر و مزارع پرورش ماهیان قزل آلا منجر خواهد شد و نقش مؤثری در تأمین سلامت آبزیان زنده ایفا می کند.

وی خاطرنشان کرد: این طرح از روز شنبه ، سیزدهم آبانماه سالجاری آغاز و بمدت یک ماه ادامه خواهد داشت .

در حال حاضر 199 مزرعه آبزی پروری سردآبی ، یک  مرکز تکثیر دارای مولد ، و پرورش ماهیان سردابی ، 24 واحد مرکز حدافصل تفریخ ، یک واحد مرکز پرورش ماهیان خاویاری و  یک  مرکز ماهیان زینتی در کهگیلویه وبویراحمد فعال می باشند.
  • گروه خبری:
  • کد خبر : 208704
کلمات کلیدی

نظرات

Comments Counts : 0

Leave a Comments

لینک کوتاه