• 1396/07/24 - 12:00
  • تعداد بازدید: 86
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

فعالیت 14 گروه پیشگیری و پایش آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در استان مرکزی

مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی گفت: با توجه به نزدیکی فصل مهاجرت پرندگان، 14 گروه پیشگیری و پایش بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان به منظور جلوگیری از شیوع احتمالی این بیماری در استان فعال شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان مرکزی، دکتر محسن شانقی در گفت و گو با ایرنا افزود: پرندگان مهاجر از مخازن اصلی انتقال بیماری آنفلوآنزای فوق حاد هستند و با توجه به اینکه استان مرکزی یکی از زیستگاه های مهم پرندگان مهاجر است پایش زودهنگام و مراقبت های خاص از هم اینک به صورت فعال آغاز شده تا از شیوع احتمالی این بیماری پیشگیری شود.


وی ادامه داد: 30 بازرس بهداشتی این اداره کل به صورت دوره ای برای مقابله با شیوع بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان به واحدهای تولیدی، کشتارگاه ها، روستاها و زیست بوم های طبیعی استان سرکشی دارند و بازرسی و نظارت در این حوزه ها دنبال می شود.


مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی یادآور شد: برگزاری کلاس های آموزشی برای مرغداران و پرسنل بخش دولتی و خصوصی با محوریت پیشگیری و مقابله با آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در 2 مرحله در استان برگزار شده است.


شانقی افزایش سیستم پایش و مراقبت بیماری های طیور در روستاها، کشتارگاه ها و زیستگاه های پرندگان مهاجر، اطلاع رسانی به مقامات استانی و مرغداری ها به خصوص مرغداری های اطراف تالاب برای جلوگیری از شیوع بیماری و تشویق تولیدکنندگان طیور برای بیمه محصولات از دیگر اقدامات پیشگیرانه اداره کل دامپزشکی استان مرکزی عنوان کرد.


وی ادامه داد: ستاد آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان با حضور استاندار استان مرکزیتشکیل شده و ارزیابی خطر در کلیه شهرستان های به خصوص اطراف تالاب و آبگیرها کلید خورده است .


شانقی اظهار کرد: در نیمه دوم امسال برنامه ملی مراقبت از آنفلوانزا در بین پرندگان واحدهای صنعتی، سنتی در روستاها برای مقابله با این بیماری در استان انجام می شود.


مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی گفت: کنترل جوجه ریزی در واحدهای تولید طیور و مرغداری ها به خصوص در واحدهای اطراف تالاب توسط گروه مراقبت زیستی از دیگر اقدامات و برنامه های این اداره کل برای جلوگیری از شیوع بیماری انفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استان است.


شانقی یادآور شد: امسال برای مقابله با بیماری های طیور در استان مرکزی سه هزار و 670 مورد مراقبت فعال و غیر فعال از واحدهای پرورش طیور صنعتی، سنتی، روستایی و زیستگاه پرندگان انجام شده است.

وی ادامه داد: در اجرای این طرح 2 هزار و 129 مورد نمونه برداری و چهار هزار و 258 مورد آزمایش انجام شد که در این آزمایش ها 457 مورد نمونه مشکوک و برای آزمایش تکمیلی به تهران ارسال شد.

مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی گفت: با توجه به مهاجرت پرندگان مهاجر به استان نیاز است مرغداری ها و پرورش دهندگان طیور توصیه های دامپزشکی را جدی گرفته و از خرید و فروش و جابه جایی طیور پرهیز کنند.


شانقی خاطر نشان کرد: مرغداران و پرورش دهندگان طیور باید نکات امنیت زیستی و بهداشتی را رعایت کنند و قبل از ورود دان یا هر وسیله دیگر به مرغداری ها این محصولات را ضد عفونی کنند.

وی گفت: مردم باید با توجه به اینکه نظارتی بر حوزه فروش مرغ زنده توسط دست فروش ها نیست از خرید و فروش مرغ زنده خودداری کنند.

  • گروه خبری:
  • کد خبر : 197835
کلمات کلیدی

نظرات

Comments Counts : 0

Leave a Comments

لینک کوتاه