مصاحبه اختصاصی فاخته نیوز با رییس سازمان دامپزشکی ؛تاکید بر اجرای ماده ۱۹ با مشارکت فعال بخش خصوصی و استفاده از جوانان و بانوان در پست های مدیریتی
در آغازین روزهای بال گشودن فاخته ، به سراغ رییس سازمان دامپزشکی کشور رفتیم تا از عالی ترین مقام اجرایی دولت در سازمان دامپزشکی کشور، آخرین وضعیت دامپزشکی کشور را در زمینه های مختلف جویا شده و برای کاربران فهیم خود منتشر کنیم. دکتر علیرضا رفیعی پور با اخلاقی خوش، رویی گشاده و انرژی سرشاری که داشت پذیرای گروه خبری فاخته شد و آنچه در ادامه می خوانید ماحصل اولین گفت و گوی صمیمی و صریح ما با رییس سازمان دامپزشکی کشور هست که در قالب ۸ سئوال با ایشان مطرح شد؛
- ضمن تشکر از وقتی که در اختیار گروه خبری «فاخته نیوز» قرار دارید بفرمایید در انتخاب مدیران در ستاد سازمان و استان ها چه معیارهایی را در نظر دارید؟
در حوزه مدیریتی به قطع یقین به دنبال تجربه، تعهد و تخصص همکاران در تمام رده ها هستم آن هم به دلیل اینکه حوزه فعالیت های سازمان را در تمام رده ها تخصصی می بینم و بایستی بگویم به پیروی از دولت، جوان گرایی و استفاده از توان بانوان را در مسیر کسب رتبه های مدیریتی در دستور کار قرار داده ام.
- در ابتدای شروع مسئولیت خود از ضرورت انجام اقدامات رفاهی برای همکاران خود در سازمان دامپزشکی اهدافی را عنوان نمودید؛ در این خصوص تاکنون چه اقداماتی انجام شده است؟
اعتقادم بر این است که در حوزه کار سخت دامپزشکی که با جان و مال مردم سر وکار دارد باید تلاش کنیم تا همه همکاران ما و خانواده ایشان از حیث جسمی، روحی و روانی در شرایط ایده آلی باشند. مدیریت ما کارمند محور است . برای همکار خود شان زیادی قائل هستیم. در توضیح این نکته باید بگویم معتقدم؛ محل کار همکاران بایستی در خور شان آنها باشد، وسایل و تجهیزات در اختیار همکاران بایستی در شان ایشان باشد و نیز تسهیلات در نظر گرفته شده نیز بایستی در خور شان آنها باشد. در زمینه حضور فعال همکاران و خانواده آنها در جشن ها ی ملی و مذهبی و امور ورزشی نیز بایستی تدابیر لازم اتخاذ شود.
- در بحث اجرای دستورالعمل ماده ۱۹ چه پی گیری ها و برنامه هایی از زمان حضور شما به انجام رسیده است؟
از روزی که در این جایگاه حضور یافته ام در خصوص اجرای ماده ۱۹ کمیته ویژه ای با مشارکت سازمان نظام دامپزشکی تشکیل شده و تمام کارهای زمین مانده قبلی و تصمیم های جدید در خصوص آن در حال پیگیری و اخذ شدن است. در حال حاضر در استان ها کمیته های ویژه این موضوع تشکیل شده و نیز تفویض اختیار شده و در آن، مدیر کل و رییس شورای نظام دامپزشکی و نماینده اداره کل کار، رفاه و تامین اجتماعی در حال پی گیری انجام امور هستند و در حال حاضر ماده ۱۹ در استان ها در حال اجراست.
یادآوری می کنم در هر حوزه ای که این قانون انجام نمی شود بایستی این کمیته تصمیم گیری کند و در تمام کمیته ها هم از اساتید دانشگاه، هم تشکل های کارفرمایی و هم نظام دامپزشکی دعوت شوند و اظهار نظر کنند.
- در خصوص افزایش تعداد دانش آموختگان دانشگاهی رشته های دامپزشکی چه نظری دارید؟
در زمینه دانشگاه ها و مهم تر از آن، حوزه فارغ التحصیلان، در ماده ۲۱ به رییس سازمان به عنوان رییس این ماده و اعضای آن اختیاراتی داده شده که با همفکری هم امیدواریم تصمیم های خوبی اخذ شده و اجرای آن نیز توسط وزارت علوم و دانشگاه آزاد عملیاتی شود.
من نیز با ازدیاد مراکز دانشگاهی و افزایش بی رویه دانش آموختگان در این رشته مخالف هستم و از طرفی این با استانداردهای بین المللی ومنطقه ای هیچ تناسبی ندارد. البته ناگفته نماند باید پیش بینی کشور به نیاز به متخصصین،کارشناسان و کاردان های دامپزشکی را برای ۱۰ و یا حتی ۲۰ سال بعد در نظر داشته باشیم و در این زمینه تصمیماتی گرفته خواهد شد و دراین زمینه بایستی اعلام کنم ورودی دانشگاه ها در زمینه آموزش دامپزشکی در هر سال را بیش از ۶۰۰ نفر نمی بینم.
- وضعیت کشور در زمینه آنفلوانزای فوق حاد پرندگان چگونه است؟
این بیماری تحت تیپ های گوناگون در تمام طول سال وجود دارد و با مهاجرت پرندگان مهاجر از کریدور شمال به جنوب در کشور، ما هم نگرانی هایی داریم. ویروس این بیماری، ویروس هزار چهره است و نگرانیم که در این مهاجرت ها ترکیب ویروسی و تحت تبپ جدید وارد کشور شود. در عین حال، همکاران دامپزشکی در سراسر کشور مراقب هستند و در شرایط فصل سرد مرغداران عزیزی که نقطه اصلی پیشگیری از بیماری هستند بایستی به وظیفه خود که همان اجرای صحیح دستورالعمل های بهداشتی و قرنطینه ای دامپزشکی هست به دقت عمل نمایند. اگر مسئولیت پیشگیری از بیماری را بین حاکمیت، تولید کننده و زنجیره حمل و نقل تقسیم کنیم باید همه ارکان، وظایف خود را به دقت انجام دهند و در حال حاضر نیز سازمان دامپزشکی کشور تمامی تدابیر لازم مرتبط با حوزه فعالیت خود را انجام داده و می دهد.
- در خصوص تعامل و واگذاری امور بیشتر به بخش خصوصی چه نظری دارید؟
به قطع یقین دراین خصوص در مورد اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی و برون سپاری صحبت می کنیم و این مهم انجام شده و بیشتر هم می شود. در این جهت با تشکل های مرتبط وسمن (NGO) ها در حوزه تولید، صادرات و واردات از این دوستان دعوت می کنیم و نظرات آنها را نیز جویا خواهیم شد. در این زمینه پیشنهاد ما به بخش خصوصی این است که تشکل ها در حوزه های مختلف علاوه بر سطح ملی در استان ها نیز کمیته های تخصصی تشکیل دهند. به طور مثال اتحادیه های مرغداران در خصوص طیور، اتحادیه های دامداران در حضوص مسایل مربوط به دام های سبک و سنگین، مراکز توزیع و پخش دارو و اکسن در زمینه داروهای دامپزشکی، با حضور مسئولین این نهادها و تشکل ها، دامپزشکان بخش های دولتی و خصوصی، اساتید دانشگاه، نماینده فرمانداری و جهادکشاورزی استان ها و دیگر افراد و مسولین مرتبط کمیته های تخصصی را به دبیری آن اتحادیه راه اندازی نموده و مسایل مرتبط با حوزه کاری خود را پی گیری نمیاند.توصیه ام این است موضوعات را ملی نبینند و در تمامی استان ها کمیته های تخصصی یادشده هم با حضور نمایندگان دولت و بخش خصوصی، تشکل ها و دانشگاه ها و دیگر اعضای مرتبط تشکیل دهند.
- در خصوص استفاده از تجربیات ارزنده پیشکسوتان دامپزشکی هم برنامه ای دارید؟
بله. دستور داده ام هر سه ماه یکبار، جلساتی فقط با حضور پیشکسوتان داشته باشیم و ضمن بهره مندی از نظرات و تجربیات ایشان، بوسه بر دستان آنها خواهم زد.
- و در نهایت آنچه را که در این گفتگو، ناگفته مانده بفرمایید.
ضمن تشکر از شما و تبریک به جهت راه اندازی پایگاه تخصصی «فاخته نیوز» خوشحال خواهم شد ۳۶ هزار عضو خانواده بزرگ دامپزشکی کشور، ۳۶ هزار خبرنگار شوند تا بتوانیم خدمات خانواده دامپزشکی را در حوزه های ملی و بین المللی به خوبی انعکاس بدهیم.
با سپاس از وقتی که در اختیار «فاخته نیوز» قرار دادید.
Leave a Comments