• 1396/11/24 - 12:00
  • تعداد بازدید: 202
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

همایش ملی آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در موسسه رازی

معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور در همایش ملی آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در موسسه رازی مطرح کرد:

نقش دامپزشکی در کنترل آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان:



دکتر ماکنعلی در همایش ملی آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در موسسه سرم سازی رازی، اهداف سازمان دامپزشکی برای کنترل بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان را تشریح کرد.



به گزارش روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور، معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور، امروز در همایش ملی آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان که در موسسه رازی برگزار شد، گفت: ما موظفیم در راستای تامین امنیت غذایی، سلامت پروتئین مورد نیاز برای افراد جامعه را تضمین کنیم.



دکتر صفرعلی ماکنعلی، با اشاره به اینکه قوانین و مقررات کشوری و بین المللی، سازمان دامپزشکی را مکلف به کنترل بیماری های دامی و طیور کرده است، افزود: بر این اساس سازمان دامپزشکی کشور، برنامه هایی را برای سال آینده طرح ریزی کرده که مطابق آن، کشور به 4 منطقه تقسیم می شود.



به گفته وی، منطقه شمال کشور که باید در آن حیطه سیستم ردیابی، کانون یابی و معدوم سازی به صورت دائم صورت گیرد. ضمن اینکه برنامه هدفمند واکسیناسیون در طول 3 سال باید در این منطقه انجام شود. البته در کنار اینها آموزش و اطلاع رسانی به بهره برداران نیز در اولویت قرار می گیرد.



دكترماکنعلی ادامه داد: منطقه دوم، 7 استان را در بر می گیرد که در انها نیز برنامه واکسیناسیون یک هزار واحد مرغداری، کانون یابی و معدوم سازی به همراه اطلاع رسانی در دستور کار قرار دارد. علاوه بر آن، در 24 استان باقیمانده نیز پایش و اطلاع رسانی به طور دائم صورت خواهد گرفت.



وی عنوان کرد: محور چهارم به پرندگان وحشی اختصاص دارد. در این بخش با همکاری سازمان محیط زیست، نسبت به پایش مورد به مورد اقدام می کنیم تا از ورود ویروس به واحدهای پرورشی ممانعت شود. این تدبیر برای تالاب بوجاق گیلان اجرا شد که خوشبختانه از انتشار ویروس H5N6 به بیرون این تالاب ممانعت به عمل آمد.



معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور، تاکید کرد: بخش دامپزشکی به دنبال ارزیابی محصولات مرتبط با دارو، واکسن و دیگر فراورده ها به صورت دقیق است تا به این صورت به ارتقای محصولات تولید شده توسط موسسه رازی و دیگر تولیدکنندگان این عرصه کمک کند. در این صورت است که تولید داخلی مواد بیولوژیکی می تواند در بازارهای بین المللی حرفی برای گفتن داشته باشد.



وی با اشاره به اینکه ایران در تولید تخم مرغ جزو 10 کشور برتر دنیا محسوب می شود، بیان کرد: متاسفانه توزیع جغرافیایی مزارع ما از گذشته به درستی انجام نگرفته و نتوانسته ایم به خوبی از ظرفیت تنوع اقلیمی کشور در این بخش استفاده کنیم. البته وزارت جهاد کشاورزی برای حل این معضل، برنامه آمایش کشوری را در دستور کار قرار دارد.



دکتر ماکنعلی افزود: اکنون 14 استان کشور جزو استان های پاک محسوب می شوند که باید این شرایط را برای آنها حفظ کرد. در استان هایی مانند کرمانشاه و لرستان نیز که کانون های کمتری دارند نیز برنامه پایش و کنترل ادامه خواهد داشت. استان های با درگیری بالا نیز باید طی فرایند زمانی 3 ساله، از تراکم مزارع خود بکاهند. همزمان با این برنامه ها طرح هایی مانند مدیریت کود، شناسایی کارگران، تعیین تکلیف واحدهای غیرمجاز و مواردی از این دست در دستور کار قرار خواهد گرفت.




  • گروه خبری:
  • کد خبر : 209189
کلمات کلیدی

نظرات

Comments Counts : 0

Leave a Comments

لینک کوتاه