• 1396/07/15 - 12:00
  • تعداد بازدید: 54
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

پیام رئیس سازمان دامپزشکی کشور به مناسبت چهارده مهر روز ملی دامپزشکی

به گزارش روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور، دکتر علیرضا رفیعی پور، رئیس سازمان دامپزشکی کشور در پیامی به مناسبت چهارده مهر روز ملی دامپزشکی فرارسیدن این روز را به دامپزشکان و دست‌اندرکاران این حرفه مقدس تبریک و تهنیت گفت.



  متن پیام وی به شرح زیر است:


چهاردهم مهر ماه، روز ملی دامپزشکی، بزرگداشت خدمات حرفه ای ست که متولیان آن اگرچه به درمان آلام حیوانات می پردازند، اما هدف نهایی این حرفه، بهداشت و سلامت انسان از طریق برقراری امنیت زیستی در جمعیت دامی و سیستم های تضمین سلامت در مواد غذایی با منشا دامی می باشد. به یاد داشته باشیم که خدمات این حرفه در پیشبرد پژوهش های علمی پزشکی و ارتقای مدیریت زیست محیطی و اکوسیستم و نیز رونق اقتصاد ملی و افزایش فرصت های شغلی پایدار نقش به سزایی ایفا می کند.

به عبارت دیگر، خدمات دامپزشکان از یک سو تامین کننده سلامت و رفاه دام و در نهایت حفاظت از سرمایه دامی کشور و از سوی دیگر تامین بهداشت و سلامت فراورده های دامی و در نهایت سلامت انسان است.

اهمیت اقدامات دامپزشکی در ایران وقتی بیشتر آشکار می گردد که بدانیم کشور ما با پانزده کشور مختلف، هم مرز است و این مرزهای طولانی، پیشگیری از وقوع بیماری های دامی در کشور را با مشکلاتی مواجه کرده است. به ویژه اینکه برخی کشورهای همسایه در اعمال مراقبت های بهداشتی لازم، اهتمام کافی ندارند و این موضوع، مسوولیت دامپزشکی کشور را بسیار برجسته تر کرده است.

افزایش آگاهی جامعه و خواست عمومی برای مواد غذایی سالم و توسعه بازارهای صادراتی فراورده های دامی در کنار نقش سازمان دامپزشکی کشور در صدور گواهی سلامت دام و فراورده های دامی صادراتی سبب شده است اقدامات کنترلی و نظارتی دامپزشکی بخش مهمی از فعالیت های سازمان را به خود اختصاص دهد. نظارت و کنترل کیفی که از مرحله تولید تا مصرف ادامه می یابد و نقش مهمی در تامین بهداشت عمومی دارد.

با توجه به موارد پیش گفته این موضوعات تحقق نمی یابد، مگر با ارتقا همه جانبه توانایی های علمی، امکانات سخت افزاری و نرم افزاری مورد نیاز حوزه های مختلف دامپزشکی اعم از اجرایی، تحقیقاتی و کاربردی. از جمله، سازمان دامپزشکی کشور، نیاز به گسترانیدن بسترهای بهداشتی در همه حلقه های تولید، تقویت توان آزمایشگاه ها و درمانگاه های مرجع، در کنار حضور فعال دامپزشکی در مجامع بین المللی ذیربط را دارد.

در حال حاضر، برون سپاری وظایف تصدی گری دامپزشکی که تاکنون به شیوه مناسبی صورت گرفته است، ضرورت اعمال وظایف حاکمیتی را دو چندان ساخته است. موضوعی که مستلزم در اختیار داشتن اعتبارات کافی و نیروی انسانی مجرب و کارامد بوده و لازم است که وزارت جهادکشاورزی پیگیر تحقق این مهم باشد. همچنین اجرای وظایف تصدی گری در مواردی که بخش خصوصی مایل یا قادر به انجام آن نیست، مانند ارائه خدمات بهداشتی درمانی در مناطق روستایی و صعب العبور باید مدنظر این سازمان باشد.

همچنین سازمان دامپزشکی کشور خود را موظف به حمایت و پشتیبانی همه جانبه از دامپزشکان کشور در هر دو بخش دولتی و خصوصی می داند که در زمینه تولید غذای سالم و کنترل بیماری های واگیر دامی و همکاری در مبارزه با بیماری های مشترک انسان و دام، مدبرانه و دلسوزانه فعالیت می کنند.

روشن است که تعهد بالای متولیان بخش های گوناگون آموزشی، تحقیقاتی، اجرایی و صنفی دامپزشکی در اتخاذ هماهنگی بین بخشی ضامن حمایت‌های سیاسی لازم برای عملی شدن برنامه‎ها به ویژه در راستای اجرای سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه سلامت و اقتصاد مقاومتی خواهد بود.

امید می رود با هم افزایی ناشی از هماهنگی موثر در تدبیر امور حوزه بخش خصوصی دامپزشکی، شرایط مناسب تری برای ایفای نقش والای حرفه در سطح جامعه فراهم شود.


  • گروه خبری:
  • کد خبر : 210881
کلمات کلیدی

نظرات

Comments Counts : 0

Leave a Comments

لینک کوتاه