مدیرکل دامپزشکی استان زنجان:
گزارشی از آنفولانزای فوق حاد پرندگان نداشتهایم
مدیرکل دامپزشکی استان زنجان گفت: اقدامات متعددی برای مقابله با شیوع آنفولانزای فوق حاد صورت گرفته و تا امروز گزارشی مبنی بر مشاهده علایم بیماری مذکور در سطح استان ارائه نشده است.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان زنجان، محمدرشید کرمی با تاکید بر تشکیل جلسات مستمر ستاد آنفولانزا با مدیریت بحران استان، اظهار کرد: موضوع آنفولانزای فوق حاد پرندگان و راههای مقابله با شیوع آن در کارگروه سلامت استان طرح شده و همه نیروها آمادهباش هستند. علاوه بر این تشکیل اکیپهای فعال، پایش و مراقبت عملیاتی و تخصصی نیز از دیگر اقدامات اداره کل دامپزشکی استان زنجان برای مقابله با این بیماری است.
این مسئول با اشاره به مراقبتهای فعال و غیرفعال در سطح مرغداریهای استان و نمونهبرداری از واحدهای مرغداری و طیور بومی، ادامه داد: علاوه بر موارد مذکور، اداره کل دامپزشکی استان در راستای پیشگیری از شیوع آنفولانزای فوق حاد اقدامات متعددی انجام میدهد که از جمله آنها میتوان پایش از پرندگان مهاجر و آبزی با همکاری محیط زیست و برگزاری جلسات متعدد با دهیاران، بهورزان و شوراها جهت آموزشهای اصولی را عنوان کرد.
وی با بیان اینکه سیاست کشور در رابطه با آنفولانزای فوق حاد پرندگان، معدومسازی طیور بیمار است، افزود: تشدید نظارت در سطح کشتارگاه، ضد عفونی کردن خودروهای حمل طیور و سالنهای کشتارگاه، هماهنگی با نیروی انتظامی جهت کنترل خودروهای حمل طیور و مکاتبه با شهرداری برای جمعآوری دستفروشان طیور محلی مواردی هستند که به جد از شیوع آنفولانزای فوق حاد پرندگان در سطح استان جلوگیری کرده است.
کرمی همچنین با تاکید بر اینکه شهروندان باید از خرید طیور بومی اجتناب کنند، تصریح کرد: یکی از مهمترین راههای انتقال ویروس آنفولانزا تماس طیور محلی با پرندگان مهاجر است. از این رو، روستاییان باید پرندگان خود را در جای محصور نگهداری کنند و مرغداران نیز باید علاوه بر اهتمام در ضدعفونی بخشهای مختلف مرغداری، درزهای انبار دان و سالنهای پرورش خود را با توری بپوشانند. این در حالی است که طرح ممنوعیت شکار پرندگان توسط سازمان محیط زیست نیز در حال اجرا است.
مدیرکل دامپزشکی استان زنجان خاطرنشان کرد: شهروندان باید مرغ مصرفی خود را به صورت بستهبندی از مراکز مجاز عرضه در سطح استان تهیه کنند. کسانی که اقدام به پرورش و نگهداری مرغ و پرنده بومی میکنند در صورت مشاهده علایم مشکوک، بلافاصله مراتب را به سامانه 1512 اطلاع دهند؛ در واقع تلفات ناگهانی طیور، تیره شدن تاج و ریش، خونریزی ساق پا و مشکل تنفسی و کاهش تولید مرغ مهمترین علایم ابتلا به آنفولانزای فوق حاد پرندگان است.
ویروس آنفولانزا انواع مختلفی دارد. بعضی از آن ها فقط پرندگان را مبتلا میکند و بعضی علاوه بر پرندگان، سبب بیماری انسان نیز میشود. به همین خاطر، آنفولانزای فوق حاد پرندگان به عنوان بیماری مشترک میان انسان و حیوان شناخته شده و مبارزه با آن در دنیا مورد توجه جدی قرار گرفته است.
Leave a Comments