توصیههای دامپزشکی در ارتباط با خرید، نگهداری و مصرف تخم مرغ
تخم مرغ، علی رغم داشتن پوسته مقاوم که به عنوان لایه محافظ در برابر آلایندههای مختلف عمل میکند، یک محصول بی نهایت شکننده است و بهراحتی تحت تأثیر آسیبهای مختلف فیزیکی، شیمیایی و میکروبی قرار میگیرد.
تخم مرغ یک منبع غذایی طبیعی و کامل است که دارای پروتئین با کیفیت بالا و 9 اسید آمینه ضروری، مقدار قابل توجهی از ویتامینها و مواد معدنی ضروری است.
تخم مرغ بدون هیچ گونه افزودنی، از سالمترین مواد برای مصرف تمام اقشار جامعه در گروههای سنی متفاوت است.
تخم مرغ، علی رغم داشتن پوسته مقاوم که به عنوان لایه محافظ در برابر آلایندههای مختلف عمل میکند، یک محصول بی نهایت شکننده است و بهراحتی تحت تأثیر آسیبهای مختلف فیزیکی، شیمیایی و میکروبی قرار میگیرد.
دکتر زیدآبادی، رئیس شبکه دامپزشکی سبزوار به دنبال بیان نکات یاد شده، رعایت توصیههای بهداشتی زیر را برای حفظ بهداشت و امنیت غذایی جامعه و حفظ کیفیت این ماده غذایی غنی، ضروری دانسته است:
1- از مصرف تخم مرغ خام به علت احتمال وجود آلودگی و ایجاد مسمومیت غذایی خودداری شود.
2- از تماس تخم مرغ خام با سایر مواد غذایی جلوگیری شود.
3- تخم مرغ خام بدون شستن، داخل ظرف در بسته در یخچال با درجه حرارت 8-4 درجه سانتیگراد نگهداری شود.
4- در صورتی که پوسته تخم مرغ به مدفوع یا خون آغشته باشد، شسته و بلافاصله مصرف شود.
5- از تخم مرغهای نشانه گذاری شده و دارای بسته بندی استفاده شود تا سلامت و بهداشت آن تا زمان مصرف حفظ شود.
مدت زمان ماندگاری تخم مرغ در یخچال یک ماه است.
6- در زمان مصرف تخم مرغ به تاریخ تولید و زمان مصرف درج شده روی آن دقت شود.
7- از خرید تخم مرغهای کثیف و شکسته خودداری شود.
Leave a Comments