خطر مسمومیت دام با کود اوره
کود اوره از کودهای مغذی کشاورزی است که در این فصل از سال به منظور تقویت خاک و غنیسازی مزارع کشاورزی از آن استفاده میشود. اغلب در مزارع با حل کردن مقادیر قابل توجهی کود در استخرهای ذخیره سازی آب، برای کوددهی اقدام میشود؛ در صورت دسترسی دامها به این منابع آبی، شاهد مسمومیت و در مواقعی، تلفات دامهای مسموم خواهیم بود.
دکتر قدرتی رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان طرقبه شاندیز با بیان این موضوع، در خصوص علائم مسمومیت دامها با اوره گفته است معمولاً علایم بالینی با بی حالی دام آغاز میشود؛ سپس لرزش عضلانی از سر شروع میشود و سراسر بدن را درگیر میکند؛ در ادامه با ادم ریوی و سختی تنفس ممکن است به مرگ دام منجر شود.
وی در ادامه با توجه به این که مواردی از مسمومیت دامها با کود اوره گزارش شده است، توجه به توصیههایی در این خصوص را ضروری اعلام کرده و افزوده است برای پیشگیری از رخداد مسمومیت بایستی دسترسی دام به منابع آبی آلوده به کودهای شیمیایی را محدود و از ورود به مزارع کودپاشی شده جلوگیری کنند.
لازم است در صورت بروز علائم مسمومیت، فوری دامها را از منابع کود دور کنند و دامهایی را که وضعیت مناسبتری دارند، با اطلاع رسانی سریع به مراکز دامپزشکی برای انجام پروتکلهای درمانی از جمله تزریق سولفات اتروپین، شست و شوی دستگاه گوارش و سرم درمانی، درمان کنند.
Leave a Comments