دستفروشی و عرضه فرآوردههای خام دامی در معابر ممنوع است.
به گفته دکتر امیرحسین همتی، عرضه محصولات پروتئینی بویژه فرآوردههای خام دامی مانند مرغ، گوشت قرمز، ماهی، میگو و … به صورت غیر استاندارد و در شرایط غیر بهداشتی به هیچ وجه نمیتواند توجیهپذیر باشد؛ چرا که این محصولات اگر در شرایط غیر بهداشتی عرضه شوند تأمینکننده امنیت غذایی مردم نیستند و ناقل بیماریهای بسیاری به مصرفکنندگان خواهند بود.
دستفروشان نمیتوانند امکانات مورد نیاز برای حمل و نقل و نگهداری ماهیهای منجمد را فراهم کنند؛ بنابراین، احتمال فساد ماهی به شدت افزایش مییابد و این موضوع میتواند سلامت شهروندان را به خطر بیاندازد.
علاوه بر این، گاهی ماهی برای این که به فروش برسد چند روز در بازار و معابر عمومی گردانده میشود و احتمال این که فاسد به دست مشتری برسد، بسیار بالاست. شهروندان گرامی باید این موضوع مهم را مد نظر قرار دهند.
با توجه به این که گوشت ماهی زود فاسد میشود شهروندان توصیههای بهداشتی را رعایت و از خرید ماهی از افراد و فروشندگان دورهگرد و دستفروش که به صورت کاملاً غیربهداشتی اقدام به عرضه این ماده غذایی میکنند، خودداری کنند.
دکتر همتی، رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان کوهبنان در پایان اعلام کرده است فرآوردههای خام دامی باید فقط از مراکز عرضه مجاز و با در نظر گرفتن برچسب حاوی اطلاعات سلامت محصول صورت گیرد. خرید از دستفروش، تحت هیچ شرایطی منطقی نیست.
Leave a Comments