• 1401/10/08 - 18:05
  • تعداد بازدید: 908
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
معاون وزیر و رئیس دامپزشکی کشور اعلام کرد:

دستورالعمل‌های جدید عرضه گوشت قطعه‌‍بندی شده در بازار و هتل‌ها و رستوران‌ها اعلام شد

به منظور ساماندهی نظارت و عرضه بهداشتی تفاهم‌نامه‌ای فی‌مابین سازمان دامپزشکی کشور و انجمن صنایع بسته بندی فرآورده‌‍‌های گوشتی کشور به امضا رسید.

به گزارش روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور، دکتر «سیدمحمد آقامیری» معاون وزیر و رئیس این سازمان در آیین امضای تفاهم‌‌نامه سازمان دامپزشکی کشور و انجمن صنایع بسته بندی فرآورده‌‍‌های گوشتی کشور گفت: «امضای این تفاهم‌نامه اقدامی ارزشمند و کارشناسی جهت ارتقای کیفیت محصولات پروتئینی و سلامت عمومی جامعه است و بعد از امروز اتفاقات ارزشمندی رخ خواهد داد که اولین آن، اعتماد سازمان دامپزشکی کشور به همکاری جامع تشکل‌هاست.»

وی با بیان اینکه واگذاری پیش ممّیزی واحدهای تولیدی و کشتارگاهی و مراکز عرضه مواد پروتیئنی با منشاء دامی از سوی تشکل‌ها به عنوان تجربه جدید در حوزه دامپزشکی است، افزود: «تشکل‌ها بهترین مجموعه‌ای هستند که به نمایندگی از اعضا در رده‌های تصصمیم‌ گیری سازمان به حل مشکلات کمک می کنند.»

دکتر آقامیری با بیان اینکه نخستین اقدام سازمان دامپزشکی کشور رفع ممنوعیت قطعه‌بندی در مراکز کشتارگاهی و مراکز مجاز بسته‌بندی است که در گذشته ایجاد شده بود اظهار کرد: «در مقابل آن، قطعه‌بندی در واحدهای عرضه و سطح شهر ممنوع است و در همینجا به عنوان آخرین اخطار سازمان دامپزشکی این موضوع را اعلام می‌کنم؛ مگر آنکه این مراکز عرضه مجوز قطعه بندی را از سازمان دامپزشکی کشور گرفته باشند که آن هم مستلزم استخدام مسئول فنی دامپزشک است.»

وی با تاکید بر مخالفت سازمان دامپزشکی کشور با مراکز عرضه قطعه‌بندی کننده بدون مجوز از سازمان گفت: اقدام بعدی، اهتمام به این است که از این پس تمام رستوران‌ها و هتل‌ها از محصولات پروتئینی قطعه‌بندی شده با شناسنامه استفاده کنند و چنانچه در هر رستوران و مرکز کشتارگاهی محصولات واحدی بدون شناسنامه مشخص اقدام کنند، محصولات آنها ضبط و امحاء و واحد متخلف به مراجع قضایی معرفی خواهد شد.

دکتر آقامیری اقدام دیگر در راستای ارتقای سطح بهداشتی را نوسازی ناوگان حمل و نقل با حفظ زنجیره سرد عنوان و خاطرنشان کرد: «با تولیدکنندگان خودرو مذاکره شده است تا ماشین‌های یخچال‌داری به این منظور تولید کنند که با این اقدام برای حداقل 10 هزار نفر شغل ایجاد خواهد شد. سازمان دامپزشکی کشور بدون مسامحه در برابر عدم رعایت ضوابط حمل و نقل بهداشتی ایستادگی خواهد کرد و کسانی که بعد از نوسازی ناوگان، اقدام به حمل و نقل محصولات خارج از چارچوب تعیین شده کنند به مراجع قضایی معرفی خواهند شد.»

معاون وزیر و رئیس سازمان دامپزشکی کشور با یادآوری واگذاری اختیار و مجوز پیش‌ممیزی واحدهای تحت نظارت به انجمن‌ها و اتحادیه‌های صنفی (حتی اگر دو تشکل با اعضای متفاوت باشند) گفت: در صورت وجود چنین شرایطی، با هر دو تشکل تفاهم نامه جداگانه بسته خواهد شد.
وی با اشاره مختصری به مکانیسم اجرای این برنامه گفت: بر اساس چک لیست‌ها، پروتکل‌ها و دستورالعمل‌های سازمان هر 3 ماه یکبار پیش ممیزی از سوی تشکل‌ها - و هر 6 ماه یکبار نیز از سوی سازمان بصورت مجدّد ممیّزی خواهد شد.

 وی هدف از این این اقدام را تحقق دو هدف نهایی برشمرد و گفت: «رتبه بندی مراکز تولید و بسته بندی محصولات پروتئینی با منشاء دامی بر اساس رتبه‌هایی که در سازمان تعیین شده به عنوان هدف نخست و رتبه‌بندی محصولات تولیدی در مراکز تولید و عرضه بسته‌بندی و عرضه در چهار رده عادی یا معمولی، خوب، عالی و ممتاز به عنوان هدف غایی و نهایی تبیین شده است. در واقع با این اقدام سازمان دامپزشکی کشوربرای مردم روشنگری می کند که بدانند چه محصولی را استفاده می کنند و رتبه بندی محصولات مبتنی بر رتبه بندی مرکز تولیدی یا کشتارگاهی و عرضه است.»

معاون وزیر و رئیس سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به اینکه بازنگری دستورالعمل‌های ارتقای کیفی و بهداشتی محصولات پروتئینی اقدام بعدی است که شروع کردیم و به زودی دستورالعمل‌ها را به مراکز تولید و عرضه ابلاغ خواهیم کرد تصریح کرد: سازمان دامپزشکی کشور این اقدام را به عنوان اولین تجربه شروع کرده و آرزوی ما این است که بعد از کسب نتایج خوب به سمت ترویج بسته‌بندی و رتبه‌بندی تخم مرغ از لحاظ سطح بهداشتی نیز برویم .

وی با اشاره به آغاز ترویج فرهنگ استفاده از مرغ‌های با وزن سایز اعلام کرد: در این خصوص دستورالعملی تهیه شده که به زودی نهایی خواهد شد و دلیل آن هم ملاحظات اقتصادی و بهداشتی عرضه گوشت مرغ سایز به نفع مردم است.

آقامیری با اعلام اینکه در دستورالعمل جدید حداقل و حداکثر وزن مرغ قبل از کشتار و عرضه به بازار مشخص خواهد شد گفت: در واقع پس از ابلاغ وزن مرغ سایز، مرغ بالاتر از وزن مورد نظر سازمان صرفا وارد قطعه‌بندی‌ها خواهد شد و مرغ سنگین وزن اجازه دسترسی به مردم در مراکز عرضه را نمی‌یابد.

معاون وزیر و رئیس سازمان دامپزشکی کشور با بیان اینکه آنچه محرز است مرغ سایز حداکثر سایزش باید زیر 2 کیلوگرم باشد و بالاتر از آن وارد بازار نخواهد شد گفت: لذا کشتارگاه‌ها و مسئولان فنی موظف خواهند بود تا مرغ بالاتر از سایز را از چرخه عرضه به بازار خارج و وارد بسته‌بندی و قطعه‌بندی کنند.

معاون وزیر و رئیس سازمان دامپزشکی کشور با بیان اینکه به غیر از ملاحظات قیمت، برای مرغ دارای رتبه‌های عالی و ممتاز ماندگاری بیشتری در نظر گرفته خواهد شد گفت: «اگر رقابت میان عالی خوب و ممتاز ایجاد کنیم، همه واحدها به سمت تولید و عرضه مرغ خوب و عالی و ممتاز خواهند رفت و شاید بعد از مدت زمانی با همان قیمت مرغ معمولی هم به دست مردم برسد.»

  • گروه خبری: اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 295872
کلمات کلیدی
حامد فاضلی

حامد فاضلی

نظرات

Comments Counts : 0

Leave a Comments

لینک کوتاه