• 1403/02/17 - 13:02
  • تعداد بازدید: 1121
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
در نتیجه مراقبت فعال سازمان دامپزشکی کشور محقق شد:

صادرات آبزیان ایران به 60 کشور دنیا

مدیر کل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری های آبزیان سازمان دامپزشکی کشور از کنترل کامل بیماری لکه سفید میگو، و افزایش وجهه صادراتی محصولات شیلاتی کشور در سال گذشته خبر داد.

 به گزارش روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور دکتر کاظم عبدی افزود: سال گذشته سرعت رشد آبزی پروری در ایران 7.5 درصد بوده است که تقریبا دو برابر رشد 4.5 درصدی دنیا است. 
 
وی ادامه داد: ما در زمینه تولید ماهیان سردابی رتبه اول، در زمینه تولید ماهیان گرمابی رتبه هفتم و در زمینه تولید میگو رتبه دوازدهم دنیا را داریم و طی سال گذشته به 60 کشور جهان صادرات محصولات شیلاتی داشته ایم که در شرایط تحریم عدد قابل ملاحظه ای است و نشان از رشد صنعت آبزیان کشور دارد.
 
دکترعبدی ادامه داد: امسال نیز مانند سال گذشته در لیستA  صادر کنندگان اتحادیه اروپا، صادرات به اوراسیا و همچنین صادرات به چین قرار گرفتیم و محصولات ایران به بخش قابل توجهی از کشورهای دنیا صادرات می‌شود.
 
کنترل گلوگاه لکه سفید میگو
 
مدیر کل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری های آبریان با اشاره به کنترل بیماری لکه سفید میگو در مزارع پرورشی کشور توضیح داد: در سال ،۱۴۰۲ خوشبختانه از ۸۸۰ مزرعه پرورش میگو هیچ کدام آلوده به بیماری لکه سفید میگو تشخیص داده نشدند و تلفاتی نیز در این خصوص گزارش داده نشد و درصد شیوع این بیماری در مزارع صفر بوده است.
 
وی اضافه کرد: بیماری لکه سفید میگو یکی از خطرناک‌ترین بیماری‌های ویروسی میگو در دنیا است و هر ساله بیشتر از ۳ میلیارد دلار خسارت مستقیم به صنعت میگوی دنیا وارد می‌کند. با این وجود به سبب نظارت‌های این دفتر در سال گذشته در مراکز تکثیر میگو و کنترل گلوگاه ها، موفق شدیم این بیماری را تحت کنترل درآوریم.
 
دکتر عبدی ادامه داد: در سال گذشته سازمان دامپزشکی ۲۴هزار و۱۹۳ آزمایش مولکولی در مراکز تکثیر و مزارع پرورش میگو در کشور انجام داد که این آمار در مقایسه با مدت مشابه سال قبل حدود سه برابر شده است.
 
 
کاهش تلفات در ماهیان سردابی
 
مدیر کل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری های آبریان  گفت: مهمترین بیماری ماهیان سردابی ما بیماری VHS است که در نتیجه مراقبت های فعال سازمان دامپزشکی در کنار حضور این بیماری در مزارع، تلفات این بیماری در سال از۵۳۲ هزار مورد در سال ۱۴۰۱ به 182 هزار مورد در سال ۱۴۰۲ کاهش یافته است.
  • گروه خبری: دفتر بهداشت و مديريت بيماري\u200Cهاي آبزيان,اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 318870
کلمات کلیدی
حامد فاضلی

حامد فاضلی

نظرات

Comments Counts : 0

Leave a Comments

لینک کوتاه