مشمشه، بیماری واگیر و مشترک میان انسان و تک سمیها
مشمشه بیماری باکتریایی واگیردار، خطرناک و مشترک میان تک سمیان و انسان است. این بیماری میتواند از راه ترشحات دستگاه تنفس و زخمهای پوستی از حیوانی به حیوان دیگر منتقل شود.
بیماری مشمشه در اسب معمولاً به سه صورت حاد، مزمن و مخفی وجود دارد. در فرم حاد علائم بسیار شدید و شامل ترشحات چرکی از دستگاه تنفسی است و در فرمهای دیگر ممکن است اسب بیمار علائم بالینی را نشان ندهد، ولی به دلیل این که ناقل بیماری است بسیار خطرناک خواهد بود.
در صورت مشاهده علائم بیماری که بیشتر زخمهای ستارهای شکل در ناحیه سوراخهای بینی در تکسمیهاست و پس از تأیید آزمایشگاهی، باید فوراً معدومسازی صورت گیرد تا از احتمال انتقال آن به سایر حیوانات و انسان جلوگیری شود.
عامل بیماری در پی تماس مستقیم با حیوانات آلوده یا تماس با بافتهای آنها از راه ضایعات پوستی یا مخاط ملتحمه، دهان و بینی وارد بدن انسان میشود.
با توجه به این که برای درمان مشمشه داروی خاص و کاربردی وجود ندارد، پیشگیری از بروز و شیوع بیماری مهم است؛ رعایت شرایط قرنطینهای کامل، ضدعفونی نواحی آلوده و پیشگیری از هر گونه تردد غیرمجاز دام، از انتشار این بیماری جلوگیری میکند.
ویرایش: پرتال آموزش و ترویج سازمان دامپزشکی کشور
منبع: پرتال اداره کل دامپزشکی استان خراسان رضوی به نقل از دکتر حامد شمس، رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان قوچان
Leave a Comments