تلفن: 021-88953400-3
ایمیل: info@ivo.ir
کد پستی: 1431684965
  • 1400/12/24 - 10:58
  • تعداد بازدید: 848
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
اطلاعیه روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور

توصیه‌های بهداشتی خرید و نگهداری ماهی قرمز

سازمان دامپزشکی کشور ضمن تبریک فرا رسیدن سال نو و آرزوی سلامتی برای هموطنان عزیز، این سازمان توصیه می‌نماید که در خرید و نگهداری ماهی قرمز به نکات بهداشتی توجه شود

به گزارش روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور ضمن تبریک فرا رسیدن سال نو و آرزوی سلامتی برای هموطنان عزیز، این سازمان توصیه می‌نماید که در خرید و نگهداری ماهی قرمز به نکات بهداشتی ذیل توجه شود:
 
توصیه های بهداشتی هنگام خرید ماهی قرمز؛ 
 
- ماهی قرمز از مراکز عرضه مجاز تهیه شود و از خرید ماهی از دست فروشان و دوره گردها اکیداً خودداری شود.
 
- مراکز عرضه مجاز شامل واحدهای صنفی عرضه ماهیان زینتی و اماکن تعیین شده توسط شهرداری‌ها با هماهنگی اداره دامپزشکی می‌باشند.
 
- درهنگام خرید، از تماس مستقیم و حفاظت نشده با ماهی و آب حمل خودداری شود.
 
- حتی الامکان از ظروف یکبار مصرف جهت حمل و جابجایی ماهی از منزل استفاده شود.
 
- از خرید ماهیان بیمار و بی‌حال با علائم شنای غیرفعال، فاقد رنگ شفاف و دارای لکه بر روی پوست بدن خودداری شود.
 
توصیه‌های بهداشتی نگهداری ماهی قرمز
 
- پس از انتقال به منزل، بلافاصله نسبت به تعویض آب اقدام نموده و ماهی‌ها به ظروف از قبل آماده شده منتقل شوند. ظروف حمل یکبار مصرف در کیسه زباله سربسته قرارگیرد. آب حمل و آب تعویضی ماهی مستقیماً در شبکه فاضلاب تخلیه شود و از ریختن آن در معابر عمومی خودداری شود.
 
- باتوجه به لزوم تعویض آب ماهیان خریداری شده، حداقل ۲۴ ساعت قبل از خرید، ظرف نگهداری ماهی آماده شود.
 
- درصورت استفاده از آب شهری، باید قبل از استفاده ماهی چند ساعت در هوای آزاد به منظور کلر زدایی قرار داده شود.
 
- ظرف نگهداری ماهی یک ظرف با دهانه باز (دهان گشاد) جهت تبادل اکسیژن با محیط باشد.
 
- میزان آب مورد نیاز برای هر قطعه ماهی حداقل یک لیتر می‌باشد.
 
- بهترین دمای نگهداری ماهی ۲۲-۲۶ درجه سانتی گرد می‌باشد.
 
- غذای ماهی قرمز از فروشگاه‌های عرضه ماهی زینتی تهیه شود.
 
- به منظور تعویض آب هربار ۲۵ درصد کل آب تعویض شود واز تعویض یکباره آب خودداری شود.
 
- درهنگام تعویض آب و… نیازی به دستکاری ماهی نمی‌باشد اما در صورت لزوم و بخصوص در افرادی با سابقه بیماری و یا حساسیت‌های پوستی از دستکش استفاده شود.
 
-به منظور ضد عفونی ظروف نگهداری ماهی، می‌توان از نمک به میزان ۳ درصد و سایر ضدعفونی کننده‌ها مانند پرمنگات پتاسیم، پرکلرین و یا بتادین استفاده کرد.
 
- درپایان نوروز ماهی‌ها را در رودخانه‌ها و یا نهرها رها نکرده و درمحل‌های تعیین شده توسط شهرداری رها سازی شود.
  • گروه خبری: دفتر بهداشت و مديريت بيماري\u200Cهاي آبزيان,اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 282793
کلمات کلیدی
حامد فاضلی

حامد فاضلی

نظرات

Comments Counts : 0

Leave a Comments

لینک کوتاه