تلفن: 021-88953400-3
ایمیل: info@ivo.ir
کد پستی: 1431684965
  • 1403/05/22 - 21:52
  • تعداد بازدید: 2634
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی :

خط مشی گذاری در حوزه بهداشت ومدیریت بیماریهای دامی فراگیر و مجموعه نگر است

به گزارش روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور ،دکتر رضا اسدی مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی این سازمان در گفتگو با پایگاه اطلاع رسانی سازمان دامپزشکی کشور بیان کرد : یکی از نقش های مهم و اصلی در خط مشی گذاری  دفتربهداشت و مدیریت بیماریهای دامی "راهنمای عمل" بودن آن است یعنی در جهت گیری عملکردها و فعالیت ها در حوزه مرتبط ، هدایتگر بوده و الویت ها را مشخص می کند . همچنین سیاست گذاریها و اتخاذ تصمیم به گونه ایی طراحی و وضع می شود که پویایی لازم حفظ و قابلیت کاربردی ، بهره برداری و پایداری را داشته باشد .
 
دکتر رضا اسدی گفت: تلاش می شود برنامه ها با محیط های متغیر و متحول تطبیق یافته و به نیازهای گوناگون در طول زمان پاسخ دهند از طرفی با توجه به اهمیت پیشگیری و کنترل از بیماریهای دامی در سطح جامعه ، در ترسیم درخت اخذ تصمیم و اتخاذ خط مشی چند مرحله ایی ، موضوعاتی همچون  آینده نگری و واقع بینی – هدف داری -گستردگی و شرایط عمومی بیماریها در سطوح ملی و بین المللی همواره مورد توجه قرار گیرد.
 
وی افزود: طراحی پیش فرض های مربوط به چالش های آینده و نوظهور و اقدامات پیش دستانه جهت پیشگیری و کنترل از بیماریهای دامی از دیگر مواردی است که به آن پرداخته می شود . باتوجه به فراگیربودن و شرایط عامه در حفظ و همچنین ارتقاء بهداشت دام ، از شقوق یا بدیل ها نیز بهره گیری می شود . بطور یقین برای رسیدن به اهداف سازمان دامپزشکی که دنبال حل مشکل در سطح جامعه است راههای مختلفی دنبال می شود و استفاده از شقوق یا راهبردهای جایگزین که بعنوان بخشی از راه حل بشمار می روند یکی از این راههاست.  استفاده از ظرفیت کمیته های تخصصی ملی – فنی – مشورتی و یافتن بهترین راه حل می تواند در تکمیل برنامه های دفتر بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی موثر باشد .
 
دکتر رضا اسدی خاطر نشان کرد: درتدوین برنامه ها و شیوه نامه ها ، مسئله و موضوع مورد نظر و راه حلها و نتایج حاصل از آنها بصورت یک مجموعه تهیه و در این ارتباط از افراد صاحب نظر و کارشناسان خبره از سراسر کشور استفاده می شود . در حالت کلی آنچه که امروزه بعنوان الویت دنبال می شود شناسایی خاستگاه عوامل بیماریزا ،هشدار سریع و اولیه ، تشخیص و سپس واکنش زودهنگام و هماهنگ می باشد که نتیجه آن افزایش تاب آوری بخش دام درمقابل عوامل پاتوژنیک خواهد بود . همچنین رویکردها و اقدامات ملی و استانی برای آگاهی بهتر از خطرات ، داشتن اطلاعات بیشتر و مفید درخصوص مدیریت موفق بیماریها ، شناسایی معضلات کنترل بیماریهای دامی و از همه مهمتر هماهنگ سازی اقدامات پیشگیرانه و کنترلی همگی عوامل مفید در بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی محسوب می شوند.
 
وی در ادامه گفت: شناسایی نقاط پرخطر با استفاده از مطالعات اپیدمیولوژیک و تحلیل و تجزیه رخدادهای موجود و اتخاذ راهکارهای پیشگیرانه برای آینده  از دیگر برنامه های دفتر می باشد که این می تواند اقدامات مراقبتی و کنترلی هوشمند را با استفاده از منابع موجود تضمین کند و درکنار فرآیند واکسیناسیون گزینه ایی قابل اعتماد برای کنترل و جلوگیری از گسترش بیماریهای دامی است و می تواند شیوه ایی مناسب برای مدیریت بحران ها و چالش های پیش رو باشد .
  • گروه خبری: دفتر بهداشت و مديريت بيماري\u200Cهاي دامي,اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 323692
کلمات کلیدی
حامد فاضلی

حامد فاضلی

نظرات

Comments Counts : 0

Leave a Comments

لینک کوتاه