رئيس مركز ملي تشخيص، آزمايشگاههاي مرجع و مطالعات كاربردي سازمان دامپزشكي كشور در سمينار سالانه بيماريهاي عفوني کودکان:
باقیمانده سموم و آنتیبیوتیكها در گوشت مرغ موجود در بازار وجود ندارد
رئیس مرکز ملی تشخیص، آزمایشگاههای مرجع و مطالعات کاربردی سازمان دامپزشکی کشور به مسئولین سلامت جامعه اطمینانخاطر داد که با بررسی و نظارتهای سازمان دامپزشکی کشور، مشکل باقیمانده سموم و آنتیبیوتیکها در گوشت مرغ وجود ندارد.

به گزارش روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور، دكتر محمد حبیبی رئیس مركز ملی تشخیص، آزمایشگاه های مرجع و مطالعات كاربردی سازمان دامپزشكی كشور در پانزدهمین سمینار سالانه بیماریهای عفونی کودکان که درتاریخ پنجشنبه 30 آبان ماه در محل دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی تهران برگزار شد، در پنل تخصصی مقاومت میكروبی این سمینار ضمن بیان نقش و اهمیت تعامل بین متولیان سلامت وبهداشت عمومی جامعه ، نظارت وبررسی فراورده های خام دامی ازجمله گوشت مرغ را مورد تاكید قرارداد و برسلامت آن صحّه گذاشت.
وی با تاکید بر انجام آزمایش باقیماندهها توسط سازمان دامپزشکی، بیان داشت: سازمان دامپزشکی دارای فعالترین آزمایشگاه کنترل باقیماندههای دارو و سموم در فرآوردههای خام دامی است و سالانه نمونههای متعددی را در این حوزه کنترل مینماید.
حبیبی صادرات فرآوردههای خام دامی به کشورهای مختلف از جمله کشورهای عضو اورآسیا و همچنین داشتن مجوز صادرات میگو به اتحادیه اروپا را گواه بر سلامت این محصولات دانست و افزود: هیچ محصولی بدون کنترل این باقیماندهها مجوز صادرات، دریافت نخواهند کرد.
حبیبی در بخش دیگر سخنرانی خود به فعالیتهای سازمان دامپزشکی در حوزه مقاومتهای میکروبی اشاره و تصریح کرد: سازمان دامپزشکی از سال 90 با بازبینی دستورالعملها و تشدید نظارتها بصورت هدفمند در حوزه مقاومت میکروبی فعالیت و با گردآوری اطلاعات لازم و شناسایی آنتی بیوتیکهای مقاوم، اقداماتی از جمله حذف آنتی بیوتیکهای محرک رشد، توسعه ثبت، تولید و مصرف داروهای گیاهی، پروبیوتیک و پربیوتیکها، توصیه به مصرف واکسن، ارتقاع کیفی داروهای تولیدی، ایجاد سامانه الکترونیکی نظارت بر واردات، تولید و توزیع داروها آموزش بهره برداران، بازنویسی دستورالعمل نسخهنویسی تشکیل کمیته مقاومت میکروبی و مصرف منطقی آنتی بیوتیکها و... انجام داده است.
وی در پایان تاکید کرد: مقابله با مقاومتهای میکروبی که یک تهدید بزرگ برای سلامت جامعه است یک فعالیت فرامنطقه ای است، نیازمند عزم ملی و همکاری مشترک بین وزارت بهداشت، سازمان دامپزشکی و سایر ارگانهای ذیربط و مسئول است و فعالیتهای مقطعی و محدود نه کمکی به مقابله به این پدیده خطرناک نمیکند، بلکه در بعضی مواقع گسترش آن را نیز باعث میشود.
Leave a Comments