در افتتاحیه نخستین کنگره ملی حفاظت و بیماریهای حیات وحش رخ داد:
تجلیل از بنیانگذار نخستین آزمایشگاه دامپزشكی در كشور؛ دکتر شمس الملوك خواجه نصیری
در آیین افتتاحیه نخستین کنگره ملی حفاظت و بیماریهای حیات وحش از دکتر شمس الملوک خواجه نصیری تجلیل شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور، امروز 5 آذر 98 خورشیدی و در افتتاحیه آیین نخستین کنگره ملی حفاظت و بیماریهای حیات وحش که در سالن اجتماعات این سازمان برگزار شد؛ 3 دستگاه سازمان دامپزشکی کشور، سازمان حفاظت از محیط زیست و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور از این بانویِ فعّال و خدمتگزار در حوزه آموزش و آزمایشگاهی تجلیل به عمل آوردند.
در متن لوح تقدیر دکتر علیرضا رفیعیپور رئیس این سازمان خطاب به استاد فرهیخته سرکار خانم دکتر خواجه نصیری آمده است: " نام و خاطره والای اساتید گرانمایه با گذشت زمان هرگز از یادها نخواهد رفت و در تمام ادوار تاریخ، پیشرفتهای علمی و توسعه دانش بشری صرفاً از طریق انتقال دانش از اساتید به دانشجویان رشتههای مختلف میسّر گردیده است.
از اینکه فعالانه، دلسوزانه و هوشمندانه با نواندیشی و نوآوری در زمینه فعالیتهای آزمایشگاهی و انتقال دانش و تولید علم در حوزه بهداشت و سلامت جامعه نقش موثری را در راستای مأموریتهای سازمان دامپزشکی کشور طی سالیان متمادی بر عهده داشتهاید، قدردانی و سپاسگزاری مینمایم.
از درگاه احدّیت برای سرکار عالی آرزوی طول عمر با عزّت و موفقیت روزافزون دارم."
پس از پایان برنامه تجلیل دکتر محمدقلی نادعلیان، رئیس بخش دامپزشکی فرهنگستان علوم با حضور در پشت تریبون اذعان کرد اهمیت اشاره به ویژگی اخلاقی و حرفه ای خانم دکتر شمسالملوك خواجه نصیری لازم مینماید تا در این مراسم به نکته ای در مورد خصوصیت اخلاقی وی اشاره کند و آن اینکه خانم دکتر خواجه نصیری در تمام دوران 50 ساله خدمتش همواره و در هر ساعت از شبانهروز و اوج گرفتاریهای کاری با گشادهرویی راهنمای او و سایر همکاران دامپزشک بوده است.
سوابق علمی و اجرایی دکتر شمسالملوك خواجه نصیری
سال 1343: دانشآموخته دانشكده دامپزشكی دانشگاه تهران
سال 1344 : استخدام در سازمان دامپزشكی كشور
سال 1344 : آغاز 5 سال خدمت خارج از مركز در گنبد كاووس
سال 1349: آغاز فعالیت در كلینیك جنوب دانشكده دامپزشكی تهران
سال 1350: كار در آزمایشگاههای تشخیص بروسلا (تحت نظارت دكتر نیكولتی از آمریكا) در آزمایشگاههای میكروب شناسی (انگل شناسی، باكتری شناسی، قارچ شناسی) و انجام آزمایش های مربوط به كلینیكهای دانشكده دامپزشكی دانشگاه تهران
سال1368: همكاری با شبكه دامپزشكی استان تهران و انجام آزمایشهای تمام نمونه های وارداتی و صادراتی مربوط به دام، طیور و آبزیان
سال 1372: بازنشستگی و مشغول به كار و همكاری با شركت پایدام تا سال 1377
از سال 1378 تا كنون: تاسیس آزمایشگاه پاستور و ادامه فعالیتهای مستقل
دكتر خواجه نصیری همچنین تاكنون در تدوین حدود 20 پایاننامه برجسته دانشگاهی همكاری داشته است.
لازم به ذکر است مجموعه آزمایشگاه و كلینیك دامپزشكی پاستور که در سال 1378 خورشیدی توسط دكتر شمسالملوك خواجه نصیری با هدف خدمت به دامپزشكی و بهداشت عمومی تاسیس گردید، از بدو تاسیس تاكنون موفق به ارائه نوآوریهای مهمی از جمله راهاندازی نخستین روش انجام مستقیم آزمایش HI برای بیماریهای MG و EDS در بخش خصوصی و نیز كشت نمونههای مختلف مرضی و غذایی همراه با موفقیت در نخستین جداسازی عواملی همچون آلیسایكلوباسیلوس از آبمیوه ها در ایران شده است. در حال حاضر، 2 آزمایشگاه مجزا یکی برای مواد غذایی و دیگری برای نمونه های دامپزشکی و بهداشت عمومی در دو فضای مستقل در حال فعالیت است. همچنین کلینکهای تخصصی پرندگان و حیوانات خانگی بصورت مستقل در حال ارایه خدمات بهداشتی است.
آزمایشگاه و كلینیك دامپزشكی پاستور نخستین آزمایشگاه دامپزشكی در كشور است كه دارای گواهینامه ISO9001-2000 در تضمین مدیریت كیفیت از SGS سوئیس است. از دیگر افتخارات آزمایشگاه دکتر خواجه نصیری میتوان به دریافت گواهینامه ISO 17025 از Benchmark استرالیا جهت كنترل كیفی روشهای آزمایشگاهی و دستگاهها اشاره کرد.
Leave a Comments