• 1402/12/08 - 15:45
  • تعداد بازدید: 1016
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

توصیه‌های بهداشتی برای پیشگیری از بیماری‌های دامی در ماه‌های سرد سال

دامداران روستایی و عشایر در ماه‌‌های سرد سال به‌منظور تأمین سلامت دام‌ها و پیشگیری از بیماری‌ها ضروری است نکات بهداشتی زیر را در دامداری رعایت کنند:

1-  تجهیزات حرارتی لازم برای بالا بردن درجه حرارت بدن دام‌ها در محل نگهداری آن‌ها تأمین شود.

2- با توجه به احتمال یخ‌زدگی آب، ضروری است آب آشامیدنی مورد نیاز روزانه دام‌ها تأمین شود.

3- در صورت استفاده از وسایل گرمازا در محل نگهداری دام‌ها باید گازهای حاصل از احتراق وسایل گرمایشی به خارج از سالن هدایت شود.

۴- در ساعات گرم‌تر روز، دام‌ها از جایگاه خارج شوند و برای مدتی درها باز بمانند تا گازهای موجود خارج، و هوای تازه وارد شود.

۵- در فصل سرما از داروهای ضد انگل‌های ریوی برای دام‌ها استفاده شود.

۶- حفظ گرمای لازم در محیط برای تأمین دمای بدن دام‌های تازه به دنیا آمده ضروری است.

۷- علائم شروع سرمازدگی شامل سردی شدید تا یخ‌زدگی انتهای گوش‌ها، بی‌حالی، خمودگی و کاهش سرعت تنفس است؛ در صورت مشاهده شروع این علائم باید فوری نسبت به تنظیم دمای محل نگهداری دام اقدام شود.

۸- لازم است دام‌هایی که هرگونه علائم بیماری مانند سرفه، عطسه، آبریزش و تورم سرو صورت را دارند جدا و در محل دیگری نگهداری شوند.

۹- در فصل سرد، تغذیة دام‌ها با علوفه پر انرژی دارای قند، تفاله چغندر، تفاله مرکبات و ملاس مفید است و به دنبال آن می‌توان از کنسانتره با غلاتی مانند جو استفاده کرد.

۱۰- آب و هوای سرد مانع رشد دام‌های تازه متولد می‌شود؛ در چنین شرایطی باید جیره پرانرژی برای دام‌ها تهیه شود.

۱۱- در فصل سرد استفاده از بستر مناسب در جایگاه نگهداری دام‌ها و تعویض به موقع آن از اهمیت بیشتری برخوردار است.

۱۲- بره‌ها و گوساله‌های تازه متولد در این فصل باید بلافاصله خشک و با شیر گرم تغذیه شوند.

 

ویرایش: پرتال آموزش و ترویج سازمان دامپزشکی کشور

منبع: پرتال اداره کل دامپزشکی استان کرمان به نقل از شبکه دامپزشکی شهرستان گنبکی

  • گروه خبری: آموزش و ترویج,هشدار
  • کد خبر : 315716
کلمات کلیدی
tehrani تهرانی

tehrani تهرانی

نظرات

Comments Counts : 0

Leave a Comments

لینک کوتاه