• 1402/12/26 - 15:55
  • تعداد بازدید: 952
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

خرید و نگهداری ماهی قرمز

ماهی قرمز مانند هر موجود زنده‌ی دیگری حق دارد از زندگی طبیعی و سالم برخوردار باشد. اگر توان تأمین شرایط لازم برای رسیدن به چنین حقی را نداریم شایسته است که آن‌ها را تولید یا خریداری نکنیم.

نکات بهداشتی خرید و نگهداری ماهی قرمز

- کودکان و افراد دارای سابقه‌ی حساسیت، به ماهی و آب آن دست نزنند. لازم است افرادی که مسئول رسیدگی به کارهای ماهی هستند از دستکش استفاده کنند و بعد از تمام شدن کار، دست‌ها را با آب و صابون به‌خوبی بشویند.

- ماهی قرمز را فقط از مراکز مجاز که دارای مجوز دامپزشکی شهرستان و تحت نظارت شهرداری هستند و یا از مراکز عرضه ماهی آکواریومی خریداری کنید.

- آب حمل ماهی به منزل و آب تعویضی را مستقیم در فاضلات بریزید و از ریختن آن در معابر خودداری کنید.

- آب لازم برای ماهی را 24 تا 72 ساعت قبل از استفاده در ظرف دهان گشادی نگه دارید تا کلر آن از بین برود و دمای آن هم مناسب شود؛ هم کلر و هم تغییر ناگهانی دمای آب، سبب مرگ ماهی می­‌شود. این آب قبل از خرید ماهی نیز باید آماده باشد.

- هنگام تعویض آب ماهی، یک چهارم آن را دور بریزید و آب جدید را به ظرف ماهی اضافه کنید. تماس دست یا ابزار گرفتن ماهی با بدن حیوان، سبب ریختن پولک‌ها و بیماری ماهی می‌شود.

- برای هر ماهی انگشت قد حدود 2/5 تا 3 لیتر آب لازم است. تنگ‌های کوچک سبب ریختن پولک‌ها، مشکلات تنفسی و کوتاه شده عمر آن‌ها می‌شود.

- برای آن که اکسیژن کافی به ماهی برسد، ظرف نگهداری آن باید دهان گشاد باشد.

- غذای ماهی قرمز باید بیشتر بر پایه­ کربوهیدرات یا مواد قندی باشد. بهتر است از غذاهای آماده که میزان مواد مورد نیاز ماهی در آن‌ها حساب شده است، استفاده شود.

- روزی دو بار به ماهی غذا بدهید؛ هر بار به اندازه‌ای که در مدت 1 تا 2 دقیقه مصرف شود، بیشتر از این باشد آب را کثیف و ماهی را مسموم می‌کند.

- غذای ماهی را در جای خشک، خنک و تاریک در ظرف در بسته نگه دارید و به تاریخ مصرف آن حتماً توجه کنید.

- ماهی جدید را قبل از قرار دادن در کنار ماهی یا ماهی‌های دیگر، حتماً دو هفته جدا نگه دارید تا از سلامت آن مطمئن شوید.

- ماهی‌ بیمار را خیلی زود از بقیه جدا کنید. نشانه‌های معمول ماهی بیمار: شنای نامتعادل، شنای آهسته و سریع، ریختن یا راست ایستادن پولک‌ها، نخی و آویزان شدن مدفوع، ورم کردن شکم، بیرون پریدن از آب، به پهلو شنا کردن، بیرون زدگی چشم‌ها، زخم و لکه روی بدن و باله‌ها، تا خوردن باله‌ها یا وجود خوردگی در آن‌ها.

- ظرف ماهی را پشت پنجره آفتابگیر قرار ندهید؛ بهترین مکان جایی است که با روشن شدن هوا روشن و با تاریک شدن آن تاریک شود.

- ماهی را هرگز در رودخانه، نهرها و آبگیر رها نکنید. اگر امکان نگهداری آن را ندارید، به مکان‌هایی که توسط شهرداری مشخص می‌شود انتقال دهید.

منبع: بهداشت ماهی قرمز- متن کامل برای دانلود در ادامه این خبر قرار داده شده است.

  • گروه خبری: آموزش و ترویج,هشدار
  • کد خبر : 316603
کلمات کلیدی
tehrani تهرانی

tehrani تهرانی

نظرات

Comments Counts : 0

Leave a Comments

لینک کوتاه