راههای پیشگیری از بیماری تب کریمه- کنگو(CCHF)
تب کریمه- کنگو بیماری ویروسی قابل انتقال میان انسان و دام است. ویروس بیماری توسط گزش کنه آلوده یا از طریق تماس انسان با خون و بافتهای دام آلوده در زمان کشتار دام و یا خرد کردن گوشت پیش سرد نشده به انسان منتقل میشود.
با توجه به این که ویروس در برابر حرارت حساس است به افراد توصیه میشود از مصرف جگر خام و نیم پخته خودداری کنند.
این بیماری با رعایت نکات بهداشتی بهآسانی قابل پیشگیری است.
راهکارهای پیشگیری از ابتلا به تب خونریزی دهنده کریمه- کنگو:
- استفاده از دستکش و ماسک در هنگام تماس، ذبح دام و خرد کردن گوشت،
- خودداری از له کردن کنه با دست یا روی بدن دام،
- رعایت اصول ایمنی کار به منظور جلوگیری از بروز خراش پوستی و تماس آن با ترشحات دامی،
- کنترل تردد غیرمجاز دام،
- انجام سمپاشیهای ادواری دام و جایگاه،
- جمعآوری کود و فضولات دامی و خارج کردن آن از دامداری،
- بهسازی و اصلاح ساختار دامداریها توسط دامداران،
- کشتار دام در کشتارگاههای مجاز،
- تهیه گوشت از مراکز مجاز تحت نظارت دامپزشکی،
- خودداری از خرید و مصرف گوشت بازرسی نشده و فاقد مهر و برچسب دامپزشکی،
- پرهیز از خرید و نگهداری هرگونه دام قاچاق و فاقد هویت،
- خودداری از کشتار دام به صورت غیر مجاز و خارج از کشتارگاه،
- نگهداری گوشت تازه در دمای 4 درجه سانتیگراد یخچال به مدت ۲۴ و جگر بهمدت ۴۸ ساعت.
تنظیم و ویرایش: پرتال آموزش و ترویج سازمان دامپزشکی کشور
منبع: پایگاه اطلاع رسانی سازمان دامپزشکی کشور
Leave a Comments