• 1403/01/21 - 13:58
  • تعداد بازدید: 1705
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

راه‌های پیشگیری از بیماری تب کریمه- کنگو(CCHF)

تب کریمه- کنگو بیماری ویروسی قابل انتقال میان انسان و دام است. ویروس بیماری توسط گزش کنه آلوده یا از طریق تماس انسان با خون و بافت‌های دام آلوده در زمان کشتار دام و یا خرد کردن گوشت پیش سرد نشده ‏به انسان منتقل می‌شود.‏

با توجه به این که ویروس در برابر حرارت حساس است به افراد توصیه می‌شود از مصرف جگر خام و نیم پخته خودداری کنند.

این بیماری با رعایت نکات بهداشتی به‌آسانی قابل پیشگیری است.

راهکارهای پیشگیری از ابتلا به تب خونریزی دهنده کریمه- کنگو:

- استفاده از دستکش و ماسک در هنگام تماس، ذبح دام و خرد کردن گوشت،

- خودداری از له کردن کنه با دست یا روی بدن دام،

- رعایت ‏اصول ایمنی کار به ‌منظور جلوگیری از بروز خراش پوستی و تماس آن با ترشحات دامی،

- کنترل تردد غیرمجاز ‏دام،

- انجام سم‌پاشی‌های ادواری دام و جایگاه،

- جمع‌آوری کود و فضولات دامی و خارج کردن آن از دامداری،

- بهسازی و اصلاح ‏ساختار دامداری‌ها توسط دامداران،

- کشتار دام در کشتارگاه‌های مجاز،

- تهیه ‏گوشت از مراکز مجاز تحت نظارت دامپزشکی،

- خودداری از خرید و مصرف گوشت بازرسی نشده و فاقد مهر و برچسب دامپزشکی،

- پرهیز از خرید و نگهداری هرگونه دام قاچاق و فاقد هویت،

- خودداری از کشتار دام به صورت غیر مجاز و خارج از کشتارگاه،

- نگهداری گوشت تازه در دمای 4 درجه سانتی‌گراد یخچال به مدت ۲۴ و جگر به‌مدت ۴۸ ساعت.

تنظیم و ویرایش: پرتال آموزش و ترویج سازمان دامپزشکی کشور

منبع: پایگاه اطلاع رسانی سازمان دامپزشکی کشور

 

  • گروه خبری: آموزش و ترویج,هشدار
  • کد خبر : 317574
کلمات کلیدی
tehrani تهرانی

tehrani تهرانی

نظرات

Comments Counts : 0

Leave a Comments

لینک کوتاه