• 1402/06/06 - 13:44
  • تعداد بازدید: 2183
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

هشدار پیشگیری از شیوع بیماری تب برفکی سویه SAT-2

گزارش‌های رسمی از افزایش روند بروز بیماری با سویه SAT-2 در کشور ترکیه و بروز بیماری در کشورهای بحرین و عمان، نشان دهنده افزایش خطر نفوذ این سویه اگزوتیک به کشور است؛ بنابراین برای پیشگیری از بروز وشیوع این بیماری، رعایت توصیه‌های بهداشتی توسط کلیه دامداران ضروری است.

با توجه به اعلام سازمان دامپزشکی کشور، برابر گزارش سرویس دامپزشکی کشور عراق به سازمان جهانی بهداشت دام (WOAH)، نمودار بروز کانون‌های بیماری تب برفکی با سویه SAT-2 در تمامی استان‌های آن کشور بر خلاف انتظار، افزایشی و همراه با تلفات بوده است.

همچنین گزارش‌های رسمی از افزایش روند بروز بیماری با سویه مذکور در کشور ترکیه و بروز بیماری در کشورهای بحرین و عمان، نشان دهنده افزایش خطر نفوذ این سویه اگزوتیک به کشور است.

با توجه به عدم توانایی ایجاد ایمنی توسط واکسن‌های موجود در بازار کشور (اعم از داخلی و وارداتی) علیه سویه SAT-2، بر رعایت اصول امنیت زیستی و قرنطینه تأکید می‌شود.

به منظور اطلاع رسانی و پیشگیری از بروز و شیوع این بیماری، اداره کل دامپزشکی استان قزوین ضمن بیان نکات یاد شده و صدور اطلاعیه‌، از کلیه دامداران خواسته است موارد زیر را با دقت مد نظر قرار دهند:

1- نقل و انتقال و ورود دام به دامداری فقط با رعایت ضوابط بهداشتی قرنطینه‌ای صورت گیرد.

2- حوضچه ضدعفونی ورودی دامداری، با مواد ضدعفونی کننده مؤثر بر ویروس‌های غیر پوشش دار، فعال شود.

3- تردد افرادی که حضور آن‌ها در واحد الزامی است، شامل دامپزشک و اکیپ‌های واکسیناتور و تلقیح مصنوعی، با رعایت اصول امنیت زیستی صورت گیرد و کلیه افراد ملزم به استفاده از لباس و چکمه متعلق به دامداری باشند.

4- از تردد غیر ضروری افراد و حضور افراد پرخطر مانند دلال‌ها و خریداران دام در داخل گله تا حد ممکن جلوگیری شود.

5- ضدعفونی وسائل نقلیه‌‌ای که به دامداری تردد دارند، بویژه خودروی حمل علوفه و شیر در زمان ورود و خروج، با جدیت و دقت صورت گیرد.

6- در صورت مشاهده هر گونه عوارض مخاطی یا علائم مشکوک به بیماری تب برفکی، مراتب فوری به اداره دامپزشکی شهرستان گزارش شود.

همچنین در خبری دیگر از دامپزشکی استان کرمان، دکتر محمود زین‌الدینی سرپرست شبکه دامپزشکی شهرستان کرمان گفته است بیماری تب برفکی از بیماری‌های مهم ویروسی و واگیردار دام‌های اهلی و وحشی است که به آسانی منتشر می‌شود و می‌تواند خسارت اقتصادی قابل توجهی به دامداری‌ها وارد کند؛ این بیماری از نظر اقتصادی یکی از موانع اصلی تأمین بهداشت و تولید فرآورده‌های خام دامی است.

دکتر زین‌الدینی بر رعایت توصیه‌های بهداشتی توسط دامداران تأکید کرده و نکات زیر را برای پیشگیری از بروز این بیماری اعلام داشته است:

- از خرید دام فاقد هویت بهداشتی جداً خودداری شود؛

- از تردد افراد در داخل دامداری یا گله بویژه کسانی که با میدان دام، کشتارگاه‌ها و سایر دامداری‌ها در ارتباط هستند جلوگیری شود؛

- باید در محل درب ورود و خروج دامداری حوضچه ضدعفونی ایجاد و از محلول ضدعفونی مناسب استفاده شود؛

- ضدعفونی جایگاه دام و وسایل نقلیه قبل از ورود و خروج به دامداری صورت گیرد؛

- واکسیناسیون منظم دام‌ها مطابق با دستورالعمل‌ها صورت گیرد؛

- حتماً نسبت به دریافت مجوز بهداشتی قرنطینه‌ای حمل دام‌ها قبل از هرگونه جابه‌جایی اقدام شود؛

- در صورت مشاهده علائم بیماری از جمله ریزش بزاق و زخم‌های دهانی، لنگش و قطع ناگهانی شیر و کاهش تولید آن، ضمن جداسازی دام بیمار از دام‌های سالم، مراتب در اسرع وقت به شبکه دامپزشکی شهرستان اطلاع داده شود.

  • گروه خبری: آموزش و ترویج,هشدار
  • کد خبر : 306915
کلمات کلیدی
tehrani تهرانی

tehrani تهرانی

نظرات

Comments Counts : 0

Leave a Comments

لینک کوتاه