توصیههای بهداشتی در خصوص بیماری آنگارا
دکتر محمود زین الدینی، رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان کرمان با اشاره به این که بیماری آنگارا، نوعی بیماری نوظهور در کشور است که در صورت شیوع در مرغداریهای گوشتی به سرعت منتشر میشود، گفته است با توجه به این که این بیماری در جوجههای گوشتی بیشتر در سنین ۳ تا ۵ هفته شیوع پیدا میکند و درمان خاصی ندارد، دقت در خرید جوجه از واحدهای مرغ مادر واکسینه شده و رعایت اصول بهداشتی قرنطینهای و امنیت زیستی، در پیشگیری از این بیماری اهمیت دارد.
وی با اشاره به این که این بیماری همانند سایر بیماریهای ویروسی طیور سبب شیوع تلفات در گلههای پرورش طیور و خسارتهای اقتصادی بر صنعت مرغداری میشود، افزوده است بیماری آنگارا هم به صورت افقی و هم به صورت عمودی به جوجهها منتقل میشود و علاوه بر جوجههای گوشتی، در گلههای تخمگذار و مادر اتفاق میافتد و با علائم ظاهری مانند جمع شدن طیور در یک نقطه، پرهای ژولیده و شروع ناگهانی تلفات بروز میکند.
دکتر زینالدینی از مرغداران خواسته است نکات بهداشتی زیر را برای پیشگیری از بیماری آنگارا رعایت کنند:
- خودداری از تهیه جوجه از منابع نامطمئن،
- عدم جوجهریزی اضافه بر ظرفیت سالنها،
- انجام واکسیناسیون مرغ مادر،
- رعایت دقیق ضوابط امنیت زیستی و کنترل ترددها،
- ممنوعیت زنده فروشی مرغ در پایان دوره،
- جلوگیری از ورود پرندگان آزاد پرواز به سالن،
- کاهش حتمی تراکم جوجهریزی به خصوص در واحدها و مناطق پرتراکم،
- قرنطینه کامل واحد و جلوگیری از ورود و خروج افراد، خودرو، کود و سایر موارد در واحدهای آلوده و مشکوک،
- مدفون کردن کلیه لاشههای تلف شده در عمق ۴متری و پوشاندن با آهک و خودداری از پراکندن لاشههای تلف شده در محیط،
- ضدعفونی مداوم محوطه اطراف مرغداری،
- کنترل تردد کارگران و متصدیان،
- ایجاد تهویه مناسب،
- جلوگیری از ورود پرندگان آزاد پرواز به سالنها،
- جدی گرفتن تهیه دان از مراکز معتبر،
- تهیه جوجه از واحدهای مرغ مادر واکسینه شده
- اطلاع رسانی هر گونه تلفات غیر متعارف و ناگهانی طیور به دامپزشکی شهرستان برای بررسی و نمونه گیری از واحد مرغداری.
Leave a Comments