عوامل مؤثر در بروز و شیوع بیماری کوی هرپس ویروس(KHV)
دکتر کاظم داودی در خبر مربوط به رصد و پایش بیماری کوی هرپس ویروس(KHV) در شهرستان خرمشهر گفته است که این بیماری مختص ماهیان گرم آبی است و بهطور طبیعی تنها از کپور معمولی و گونههای آن مانند ماهی کوی گزارش شده است. وی به عوامل مهمی که میتوانند در الگو و بروز بیماری نقش داشته باشند به شرح زیر اشاره کرده است:
- درجه حرارت آب
- حدت ویروس
- سن ماهی و شرایط آن
- میزان تراکم ماهی در استخر
- عوامل استرسزا از قبیل حمل و نقل، تکثیر
- کیفیت پائین آب
دکتر داوودی، رئیس اداره دامپزشکی شهرستان خرمشهر مهمترین راه کنترل و پیشگیری از وقوع بیماریهای آبزیان به ویژه بیماریهای ویروسی در صنعت پرورش آبزیان را توجه به نکات بهداشتی دانسته است؛ شامل:
- رعایت اصول بهداشتی و قرنطینهای دامپزشکی،
- ضدعفونی آب ورودی و خروجی مزارع،
- تأمین بچه ماهی مورد نیاز با مجوزهای بهداشتی از سوی دامپزشکی
منبع: پرتال اداره کل دامپزشکی استان خوزستان
Leave a Comments