مصرف بی رویه آنتی بیوتیکها و خطر ایجاد مقاومت میکروبی
طبق پیش بینیهای جهانی صورت گرفته، تا سال 2050 میلادی میزان مرگ و میر ناشی از مقاومت میکروبی، بیش از سرطان، و یکی از بزرگترین چالشهای اقتصادی در دنیا خواهد بود.
باقیمانده آنتی بیوتیکها در گوشت، شیر و دیگر فرآوردههای خام دامی میتواند سبب مقاومت آنتی بیوتیکی در انسان شود و این یکی از علل مهم ایجاد مقاومت است.
دکتر امیر جوادی، معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان قزوین، نکات یاد شده را در جلسهای با حضور متخصصان دانشگاه علوم پزشکی و دامپزشکی و مدیران اتحادیههای پرورش دهندگان دام و طیور که در محل سالن جلسات اداره کل دامپزشکی برگزار شده است مطرح کرده و در ادامه افزوده است لزوم استفاده از آنتی بیوتیکهای مجاز تأیید شده، بر اساس آزمون کشت آنتی بیوگرام، و برخورد با متخلفین در این حوزه، مهمترین اقدامات برای کنترل مصرف آنتی بیوتیکها در کشور است.
منبع: پرتال اداره کل دامپزشکی استان قزوین
Leave a Comments